Saturday, August 8, 2020
Home Nieuws Diverse organisatoren: 'Ook seizoen 2021 in gevaar'

Diverse organisatoren: ‘Ook seizoen 2021 in gevaar’

-

Diverse event-organisatoren trekken aan de bel. De huidige coronacrisis kan nog wel eens een staart krijgen en verzekeringsmaatschappijen hebben de pandemiedekking uit het pakket gehaald. Hierdoor kunnen sommige organisatoren zich niet meer verzekeren, vrezen ze. Het gevolg: het wordt te gevaarlijk om zonder een pandemieverzekering aan de slag te gaan voor komend jaar.

 

Eerder werden festivals en andere vergunningsplichtige evenementen al geannuleerd tot 1 september dit jaar. Niemand weet hoe lang dit echt gaat duren. De verwachtingen liggen uiteen. De verzekeringsmaatschappijen hebben vanwege deze onzekerheid dan ook besloten om de pandemiedekking uit de pakketten te halen. Zij vinden het risico te groot om het nog aan te bieden.

Dat maakt het voor de evenementen erg lastig. Zonder deze verzekering kan de klap, die toch al enorm is, volgend jaar misschien nog wel groter worden. De sector zet dan ook een vraagteken bij het organiseren van evenementen volgend jaar.


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Garantiefonds voor festival

Maarten van Denderen, oprichter van verzekeraar Klap No Risk, zegt tegen NOS dat er een garantiefonds moet komen. Dit fonds springt in om verzekeraars te helpen bij het betalen van de claim, wanneer deze moet worden uitbetaald. De overheid helpt hiermee om de verzekeraars op te vangen. De pandemieverzekering kan dan weer terug in het aanbod. Het fonds moet in ieder geval dienen om het voortbestaan van de branche te waarborgen. Concertorganisator Mojo geeft ook aan dat een oplossing voor de verzekeringen ook noodzakelijk is voor hen.

Er is dus nog hoop. Naast hopen op het verdwijnen van het virus is dit ook een stok achter de deur voor de branche. Hopelijk is dit ook goed nieuws voor Intents, dat al 2 flinke dreunen heeft moeten ontvangen.

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Stef Appelhof
Manusje-van-alles als het gaat om marketing, webdesign, events en muziek. Als DJ te vinden in Café Bolle en Café Sgt. Peppers, maar ook bij de door hem mede opgerichte concepten Stemrecht en Thuis Stappen. Daarnaast productieassistent actief geweest bij ADE. Ook de website waar je nu naar kijkt is door Stef gemaakt.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – de politiek: Maakt regulering een kans?

0
Links versus rechts, realisme versus idealisme. De polarisatie maakt een zinnig publiek drugsdebat haast onmogelijk. Voor- en tegenstanders van het legaliseren van harddrugs lijken zich...