donderdag, maart 4, 2021
Home Nieuws Front of House bij start festivalseizoen: ‘Groei door te delen’

Front of House bij start festivalseizoen: ‘Groei door te delen’

-

Met een netwerkborrel voor circa 300 professionals uit de Brabantse dance-industrie heeft Front of House donderdag op Aquabest zijn eerste activiteit gehouden. Op initiatief van de 5 grote festivals moet de levendige en bedrijvige scene in de provincie de komende jaren een verdere boost gaan krijgen.

 

Front of House is een initiatief van de festivalorganisatoren Par-T, First Vision, Intents, Eye4Dance en WiSH Events. Hun 22 festivals zijn samen goed voor zo’n 400.000 bezoekers. Maar Front of House is nadrukkelijk ook bedoeld voor andere partijen in de Brabantse dance-industrie.

- Advertisement -

En dat bleek uit de opkomst tijdens ‘Beats & Bites’, zoals de eerste netwerkbijeenkomst van Front of House was gedoopt. Naast een brede vertegenwoordiging van evenementorganisatoren waren ook toeleveranciers, media en show- en stagedesigners present.

Aanleiding voor Beats & Bites was de start van het festivalseizoen.

Front of House

Motivatie achter Front of House

De 5 organisatoren legden tijdens een interview aan de zaal hun motivatie achter Front of House uit. Die zit veelal op het vlak van samenwerking, kennisuitwisseling en wederzijdse versterking.

Front of House wil samen met betrokken partijen het Brabantse festivallandschap verder blijven ontwikkelen om toonaangevend te blijven in de elektronische muziekindustrie.

Remko Hermans van Intents: “Ik zou over veel onderwerpen willen sparren met andere organisatoren. Veiligheid bijvoorbeeld, of over omgang met overheden. Via zulke bijeenkomsten en overleg kunnen we meer zaken op een lijn krijgen.”

Johan Dortmans van Par-T: “Daarnaast is Front of House ook echt bedoeld om elkaars netwerk te versterken. Het uiteindelijke doel is om nationaal en internationaal meer bezoekers te trekken.”

Tim Klomp Bueters van WiSH Events. “We zijn inderdaad concurrenten van elkaar. Maar als je verder wil ontwikkelen, moet je samenwerken, is onze gedachte.”

We hebben hier in Brabant goud in handen

Front of House

Gedeputeerde

Ook cultuur-gedeputeerde Henri Swinkels van het provinciebestuur was aanwezig. Hij juicht het initiatief toe.

“Bij cultuur zijn we lang gewend geweest om naar traditionele vormen als theater en dans te kijken. Maar er zijn meer succesvolle branches. Het is een belangrijke opgave om dance in Brabant meer op de kaart te zetten. We hebben goud in handen. Maar je moet delen om te vermenigvuldigen.”

De provincie heeft Front of House inmiddels een subsidie verleend, om de samenwerking op te kunnen starten. “Als overheid kunnen we een stukje helpen, maar de rest is aan jullie”, aldus Swinkels tegen de zaal. “Jullie moeten het nu verder oppikken.”

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

Allemaal hebben we steeds meer zin om weer ongegeneerd los te gaan op een feest of festival. Voor sommige...

DGTL 2021 kondigt volledige line-up aan: o.a. Camelphat, Love Minus Zero en Villalobos naar NDSM in september

In 2021 keert DGTL terug in Amsterdam. Deze editie van het evenement vindt plaats op 11 en 12 september...