vrijdag, december 8, 2023

De 6 van 2016 volgens De Hofnar

-

Home » Biki90 » De 6 van 2016 volgens De Hofnar

We kijken al weer uit naar al die mooie feesten, releases en dj-sets van 2017, maar niet voordat we nog even de mooie oogst van afgelopen jaar knuffelen. This Is Our House vroeg een aantal dj’s – actief door heel het zuiden en in diverse stijlen – naar hun 6 favorieten van 2016. Dit keer: De Hofnar, alias voor Jeroen Maas uit Tilburg.

 

Festival van 2016

“Ik heb zelf helaas geen festival mogen bezoeken dit jaar vanwege een volle agenda maar dan ga ik toch voor Draaimolen Festival. Ik ben er stiekem heel erg trots op dat we dit in Tilburg hebben. De verhalen die rondgingen over de Giegling-stage heb ik nog weken moeten aanhoren, ik hoop heel erg dat ik er volgend jaar bij ben!”

Indoor feest van het jaar

“Pleinvrees Hungry Music in Utrecht. Pleinvrees is altijd al een zwak voor me geweest en is de plek waar De Hofnar is ontstaan. Door deze organisatie ben ik voor het eerst in contact gekomen met de muziek van Worakls en N’TO die vallen onder het collectief van Hungry Music. Het was een magische avond met melodische deep house en techno, wat absoluut mijn favoriete genres zijn om op te feesten.”

Track van 2016

“The Weekend ft. Daft Punk – I Feel It Comin. Heeft enorm geïnspireerd bij het maken van mijn eigen, nieuwe producties. Van de retro sounds tot aan de warme mix.”

https://www.youtube.com/watch?v=b5_qVQ7tXjQ

Mooiste moment van het jaar als artiest

“Ik mocht afgelopen jaar voor een gig naar Tokyo, in Japan. Het is natuurlijk geweldig om te ziek dat je muziek zo ver reikt. Maar ook als toerist heb ik daar een heel toffe tijd beleefd. Ik raad iedereen aan om ooit een keer die kant op te gaan als je de mogelijkheid krijgt.”

 

Talent van het jaar

“Paul Sinha. Omdat ik zo veel met dancemuziek bezig ben als De Hofnar luister ik veel andere muziek in m’n vrije tijd. Paul Sinha is een jonge Nederlandse rapper/zanger die ik begin dit jaar ontdekte met het nummer ‘Een Weekje Tenerife’. Hij werd later dit jaar getekend door Top Notch.”

Privé-moment van het jaar

“In juni knalde ik samen met mijn manager – tevens beste vriend – tegen de vangrail, met de auto die we net 2 weken daarvoor gekocht hadden. Ik overleefde het en stond op Omroep Brabant en in de krant, haha. Niet het leukste moment maar wel een dat me het meest bijblijft. Ik kan er gelukkig nu om lachen.”


De Hofnar

De Hofnar, alias voor Tilburger Jeroen Maas, begon reeds als jong kind met het maken van elektronische muziek. Geïnspireerd door klassieke wist hij gaandeweg zijn eigen twist aan melodische house en deep house te geven, waarmee hij inmiddels internationaal actief is.

Na zijn debuutsingle ‘Oxas’ (2013) maakte hij snel naam in de deep house scene en werd opgepikt door artiesten als Tiësto, Klingande and Robin Schulz. Door deze successen tekende De Hofnar bij Spinnin’ Deep en scoorde hij een hit met ‘Bloesem’, samen met Sam Feldt.

Meer over De Hofnar (muziek, tourdates) op zijn website.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd