zondag, februari 28, 2021
Home Music House De 6 van 2016 volgens Mikey Biemans

De 6 van 2016 volgens Mikey Biemans

-

We kijken al weer uit naar al die mooie feesten, releases en dj-sets van 2017, maar niet voordat we nog even de mooie oogst van afgelopen jaar knuffelen. This Is Our House vroeg 6 dj’s – actief door heel het zuiden en in diverse stijlen – naar hun 6 favorieten van 2016. Dit keer: Mikey Biemans uit Breda.

Festival van 2016

“Bungalup, dat meteen de laatste was. Unieke setting, fijne mensen. Feesten in en rond het water van Aquamundo, afters in de bungalows. Helemaal super. Geniaal dat dit mogelijk was op Center Parcs.”

- Advertisement -

Indoor feest van 2016

“De School in Amsterdam is toch wel mijn stamkroeg wat indoor feesten betreft. Als ik één avond moet kiezen dan is dat die met Palms Trax, Tom Trago en Carlos Valdes. Of toch de allnighter van Antal? Of het weekend tijdens ADE waarbij het muzieklokaal een heerlijke sfeer bracht? Geen idee, ik heb er te veel fijne avonden beleefd.”

Mooiste moment van het jaar als artiest

“Optreden op de Zwarte Cross. Toch wel een mijlpaaltje, wat een heerlijk gestoord festival was dat! Ik wist totaal niet wat ik ervan moest verwachten en dan kom je daar en word je meteen meegenomen in die losgeslagen vibe. Feesten kunnen ze wel in het oosten!”

Track van het jaar 

“Fatima Yamaha: Araya. Een van zijn vele mooie tracks en deze is nog nieteens uit. Maar toch voor mij de track van 2016 en meteen ook van 2017. De opbouw en uiteindelijk hoe die erin knalt is gewoon helemaal goud.”

Talent van 2016

Mino Abadier. Draait al een tijdje mee maar is voor mij de ontdekking van 2016. Ineens was hij daar, de fijne vent. Ik ga heel goed op zijn sound. Van die house waarop je wel moet bewegen, met hier en daar een Arabisch randje. Tevens actief onder de naam Arabic by night.”

Privé-moment van het jaar

“De opstart van mijn eigen kledinglijntje waarmee ik begin 2017 online ga. Gewoon lekkere pakjes met Afrikaanse print. Van iedere print worden maar 2 pakjes gemaakt, wat ze meteen exclusief maakt.”


Mikey Biemans

Behalve een eenmans-soundsystem is Mikey Biemans ook een feestmachine met slechts één gangmaker. Of het nu We Are Electric, Solar, Extrema, Duikboot of Bungalup is, hij bedenkt een thema waarop het ideaal dansen is. De belangrijkste kracht daarin blijft de muziek. House is de hoofdmoot, maar waar het nodig is stuitert er ook disco en menig klassieker langs.

Check de Soundcloud-pagina van Mikey Biemans voor meer info, sets en optredens.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Daft Punk volgens de man die ze als eerste buiten Frankrijk boekte: ‘Waanzinnig goed’

Na 28 jaar stopt Daft Punk ermee, maakte het duo maandag bekend. De Vlaamse techno-pionier Peter Decuypere was medio...

EDM & future house in maart: De tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....