maandag, december 4, 2023

20e editie DanceAMP: ‘Wij gaan verder waar Tiësto gestopt is’

-

Home » Features » 20e editie DanceAMP: ‘Wij gaan verder waar Tiësto gestopt is’

Het begon ooit zo’n 10 jaar geleden uit liefhebberij voor trancefeesten en de muziek. Nu zijn de mannen achter DanceAMP alweer 20 edities verder. Bijna dan, want het twintigste jubileumfeest vindt zaterdag 9 april plaats in de Mezz, de vaste plek voor de feesten van Arno, Marcel en Peter uit Breda. Met DanceAMP willen de mannen oude tijden doen herleven, maar ook een nieuw publiek aanspreken dat het trancy-, progressive- en housegeluid net zo goed kan waarderen.

Na het bezoeken van vele trancefeesten in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam besloten de mannen om zelf ook een feest te organiseren. Het liefst in hun thuishaven Breda waar het 10 jaar geleden nog heel rustig was op dancegebied. “We hebben de stoute schoenen aangetrokken en aangeklopt bij Mezz,” vertelt Arno. “Dat is een locatie die ons heel erg aanstaat en aansluit bij de doelgroep die we willen bereiken.” 

Arno en Marcel van DanceAMP
Arno en Marcel van DanceAMP

DanceAMP

De mannen begonnen eerst als TranceAMP, omdat het is ontstaan uit de liefde voor trancemuziek, maar door de jaren heen hebben ze het veranderd naar DanceAMP om zo een breder publiek aan te spreken en meerdere genres te laten horen.

AMP staat voor de voornamen van de oprichters: Arno, Marcel en Peter. Peter heeft in 2015 besloten om de feesten alleen nog vanaf de dansvloer mee te maken. Marcel heeft toen het stokje overgenomen en zet samen met Arno de feesten voort. Dat zijn er zo’n 2 á 3 per jaar.

De 20e editie van DanceAMP staat wel volledig in het teken van trance. Dat is het genre wat de mannen bij elkaar heeft gebracht en houdt. Onder het thema ‘Glow back into trance’ willen ze dat extra benadrukken. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor het publiek dat erop afkomt.

“Er zijn altijd heel veel terugkomende gasten,” vertelt Marcel. “Het is een soort reünie waarvan mensen weten dat het gezellig wordt en trancemuziek loopt daar als een rode draad doorheen.”

‘Een reünie waar trance als rode draad doorheen loopt’

De doelgroep bestaat dan ook uit een wat ouder publiek. Veelal 30-plussers die van dezelfde muziek houden. “Dat is nou eenmaal de groep die erop afkomt,” zegt Arno. “Wij spelen daarop in en weten elke keer weer de juiste sfeer mee te brengen waardoor ze terugkomen.”

Mix van gevestigde en nieuwe dj’s

In het verleden hebben grote namen en opkomende dj’s hun opwachting gemaakt. “Johan Gielen heeft veel bij ons gedraaid,” vertelt Marcel. Maar ook jongens als dj Dazzle en Cor Fijneman zijn graag geziene gasten.”

Voor de 20e editie hebben ze Sied van Riel geboekt en wordt de jonge opkomende dj James Kiedis uit Engeland overgevlogen. Ze gaan zo veel mogelijk voor een mix van gevestigde en nieuwe dj’s. “We proberen ook een jong publiek met trance in aanraking te laten komen,” zegt Arno. “Ik denk dat dat wel de juiste manier voor is.”

‘Dit is de juiste manier om een jong publiek met trance kennis te laten maken’

Volgens Marcel en Arno behoudt trance zijn bestaansrecht wel binnen alle nieuwe en verschillende stijlen in de dancemuziek. Marcel: “Als je ziet hoeveel mensen afkomen op een megafeest als ‘A State of Trance’ in het Utrechtse Beursgebouw, weet je dat het nog populair genoeg is.”

Voor de mannen ook reden genoeg om gewoon door te gaan. “Daar waar Tiësto gestopt is, gaan wij nog eventjes door he,” zegt hij lachend.

Mezz

De keuze om de feesten altijd in de Mezz te geven is zeer bewust geweest. “We hebben in het begin een aantal locaties bezocht, maar de Mezz blijft toch het fijnst,” vertelt Arno. “Het is iets buiten het centrum, weinig scholieren en alles is er aanwezig. Daarnaast heeft de Mezz de beste akoestiek van Breda en omstreken.”

Als tranceliefhebbers zijn de mannen altijd bezig met zoeken naar nieuwe talenten en geven ze pioniers een podium, maar voor de massa meest bekende dj’s hebben nog geen opwachting gemaakt. “Net voordat Hardwell bekend werd, zijn we naar een optreden geweest,” vertelt Arno. “Maar helaas waren we nét te laat. Hij brak snel door en nu is hij onbetaalbaar.”

Maar ze geven de hoop niet op. “Hardwell en Tiësto staan altijd op de gastenlijst als ze een keer langs willen komen,” zegt Arno met een brede glimlach.

header

‘Glow back into trance’

Voor het jubileumfeest hebben ze twee area’s ingericht in de Mezz. Omdat de ene zaal niet voor de andere mag onderdoen hebben ze het simpelweg Area 1 en Area 2 genoemd. Speciaal voor deze editie is er ook een VIP-deck waar je een apart kaartje voor kan kopen. Daar is een eigen bar, gratis bubbels, hapjes en fijne lounge zittingen om je even terug te trekken.

Zaterdag 9 april lopen er ook glowdames rond, gecoverd in bodypaint. Zij delen glowgadgets uit, ijsjes en er is een fotosessie in de foyer. Het glow thema vind je in ieder geval de hele avond terug.

Glow Back into Trance vindt op zaterdag 9 april plaats in de Mezz vanaf 21.00 uur. Kaartjes zijn hier verkrijgbaar. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...