donderdag, oktober 5, 2023

20×20 Throwbacks: Allan Hardenberg, oprichter en directeur van ALDA

-

Home » Features » 20×20 Throwbacks: Allan Hardenberg, oprichter en directeur van ALDA

Een mooi rond getal was het zeker, verder was 2020 vooral een jaar om snel te vergeten. Maar dat zullen we waarschijnlijk niet snel doen. Corona had een verwoestende impact op het uitgaansleven. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2021. TIOH vroeg 20 dj’s, organisatoren en andere kopstukken uit de industrie om terug- en vooruit te blikken met ons, aan de hand van 20 vragen en stellingen. In deel 12: Allan Hardenberg, oprichter en directeur van ALDA. De organisatie staat bekend om unieke concepten als Amsterdam Music Festival, A Day at the Park, Armin ONLY, The Flying Dutch en meer. “Ik heb geleerd dat je niet alles in de hand hebt. Juist die onduidelijkheid heeft mij geleerd om anders naar situaties te kijken.”

Coverfoto: Michel Porro


1. Beschrijf 2020 in één woord.

“Bewustzijn / Besef.”

2. Waarom?

“2020 heeft veel mogelijkheden gegeven voor zelfreflectie, besef en kansen aan te grijpen voor een nieuwe start. Het was een zwaar en moeilijk jaar, maar met de juiste instelling heeft dit jaar ook veel positief kunnen brengen. Als team hebben wij daardoor veel processen kunnen verbeteren en nieuwe, gave concepten kunnen ontwikkelen”, vertelt Allan Hardenberg.

3. Hoe heeft dit jaar jou veranderd?

“Na jaren rennen en het toewerken van event naar event, weinig slaap en altijd maar aan staan. Heb ik nu de tijd gehad om meer uit te zoomen en lange termijnplannen te maken. Daarnaast ‘weer’ geleerd dat niet alles vanzelfsprekend is in het leven.”

Amsterdam Music Festival 2019. Foto: Rutger Geerling

4. Waarvan heb je het meeste geleerd?

“Ik heb geleerd dat je niet alles in de hand hebt. Bij events zijn we gewend om alles tot in detail te plannen en uit te voeren. Nu is er iets bij ons wat alles in de war schopt. Juist die onduidelijkheid heeft mij geleerd om anders naar situaties te kijken.”

5. Grootste succes van 2020?

AMF presents: Top 100 DJs Awards. Samen met het hele team hebben wij een livestream neergezet en geproduceerd die meer dan 7 miljoen kijkers heeft getrokken en in meer dan 100 landen is bekeken.”

6. Quote van het jaar?

“Worrying doesn’t take away tomorrow’s troubles, it takes away today’s peace!”

7. Talent van het jaar?

“Avalan is voor mij het talent van het jaar.”

8. Album van het jaar?

“Spotify.”

9. Track van het jaar?

10. Beste event(alternatief) van het jaar?

A Day at the Park 2020. We zijn heel dankbaar dat wij samen met de gemeente Rotterdam een mini-editie van A Day at the Park konden organiseren. Binnen paar minuten was dit event uitverkocht en wat was het een onvergetelijke editie! De mensen stonden dansend op de tafel en waren blij om weer een mini-festival mee te maken.”

11. Hoogtepunt in je privéleven?

“De geboorte van mijn zoon Ian.”

A State of Trance.

12. Heb je zelf corona gehad, of iemand dicht bij je? Hoe heb je dat ervaren?

“Nee, gelukkig zelf niet gehad en ook niemand in mijn naaste omgeving. Maar volgens mij ontkomen wij er niet aan dus we zijn braaf aan het wachten!”

13. Hoe hoopvol ben je over de terugkeer van events in 2021?

“Heel hoopvol. Wij blijven vooruit kijken en streven naar het tweede deel van 2021. Wij blijven afhankelijk, maar wij hopen dat tegen die tijd wij ons werk en onze concepten weer kunnen draaien zoals wij gewend zijn en mooie herinneringen kunnen maken.”

14. Wat is je beste advies aan Mark Rutte?

“Ik vind dat hij het naar alle omstandigheden heel goed doet. Ga er maar staan. Klein advies-je om onze industrie meer serieus te nemen. Wij hebben met z’n allen onze verantwoordelijkheid genomen en er zijn nu veel initiatieven en het zou fijn zijn als daar wat meer aandacht voor kan komen.”

Amsterdam Music Festival 2019. Foto: Alive Coverage.

15. Laat je je vaccineren?

“Zo lang mogelijk niet.”

16. Wat als je één dag in de toekomst mocht (vooruit)zien, welke dag zou je kiezen?

“Het moment dat wij als ALDA team weer de deuren kunnen openen.”

17. Met wie zou je graag nog een keer willen samenwerken?

“Super Bowl.”

A State of Trance.

18. Wat wordt jouw knallende afsluiter van 2020?

“AMF New Year’s Eve special vanaf de bank thuis.”

19. Beste reden om uit te kijken naar 2021?

“Het kan volgens mij op zakelijk gebied niet slechter dan 2020 dus kom maar op.”

20. Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord?

Het antwoord van Allan Hardenberg: “Alles is eigenlijk wel gezegd. Ik hoop voor iedereen in onze branche dat er snel een soort van perspectief komt. Inmiddels een hekel gekregen aan het woord perspectief maar het is heel belangrijk voor het gevoel en het geloof dat we ergens weer naartoe kunnen werken.”

Allan Harderberg

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

Future Rave, a Mix of Underground and EDM, Seems Ready for the Mass

Electronic music is continuously evolving, even in times of a global pandemic. In fact, many crises have already produced...