20×20 Throwbacks: Flôr Brohm van Roxxi; Creative event design en production

-

Home » Features » 20×20 Throwbacks: Flôr Brohm van Roxxi; Creative event design en production

Een mooi rond getal was het zeker, verder was 2020 vooral een jaar om snel te vergeten. Maar dat zullen we waarschijnlijk niet snel doen. Corona had een verwoestende impact op het uitgaansleven. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2021. TIOH vroeg 20 dj’s, organisatoren en andere kopstukken uit de industrie om terug- en vooruit te blikken met ons, aan de hand van 20 vragen en stellingen. Interview nummer zes komt van Flôr Brohm, eigenares van het creatieve bedrijf Roxxi. Roxxi staat bekend om het maken van prachtige ontwerpen, voor klanten als Intents Festival, Paaspop, We Are Electric en meer. Naast het design van de podiums, zorgen ze ook voor de gehele aankleding van het festival. Roxxi is namelijk een creatieve concept, stage- en event design en production agency. Ook zijn ze als één van velen leveranciers aangesloten bij Front Of House, een collectief van Brabantse festivals. “Ik heb de deadlines en de stress van het werk wat we doen vaak vervloekt maar it makes me feel alive.”


1. Beschrijf 2020 in één woord.

“Whaaaaaaaatthefuck.”

2. Waarom?

“Tja waarom, het was wel even schrikken zal ik maar zeggen. Als je in de evenementen werkt ben je al gewend aan het feit dat altijd alles anders loopt dan gepland. Misschien wel een van de redenen waarom het werk altijd leuk en uitdagend blijft. Maar dit was wel heel hard van alles naar niets”, vertelt Flôr Brohm.

Intents Festival 2019

3. Hoe heeft dit jaar jou veranderd?

“Heb dit jaar te veel tijd gehad om over dingen na te denken, ik zal minder makkelijk dingen voor lief nemen. Er is nog meer waardering gekomen voor de mensen om me heen en de dingen die we hebben. Ik weet niet of het me heeft veranderd maar het heeft me wel in laten zien wat ik belangrijk vind en wat ik nodig heb in het leven. Ik heb de deadlines en de stress van het werk wat we doen vaak vervloekt maar it makes me feel alive.”

4. Waarvan heb je het meeste geleerd?

“Dat kan ik waarschijnlijk vertellen als we straks weer aan de gang zijn, we zitten er naar mijn idee nog middenin. Achteraf kun je vaak pas echt zeggen wat voor dingen we nu wel of niet goed hebben gedaan.”

Extrema Outdoor België 2018. Foto: Max Kneefel

5. Grootste succes van 2020?

“Oei, helaas hebben wij het gouden ei niet uitgevonden dit jaar. Wel hebben we ons prima bezig kunnen houden met het ontwerpen van interieurs, tuinen en kinderspeelhuisjes. En een maand vakantie in de zomer dat was na was na ruim 10 jaar ook wel een groot succes.”

6. Quote van het jaar?

“Trust the timing of your life.”

7. Talent van het jaar?

Ferreck Dawn (vriendjespolitiek).”

8. Album van het jaar?

“Geen idee.”

9. Track van het jaar?

“Niet omdat het helemaal mijn muziek is maar Freek is een vriend van mij, ik heb zijn dj-carrière vanaf het begin meegemaakt en weet hoe hard hij ervoor gewerkt heeft. We hebben elkaar afgelopen jaar regelmatig gesproken over het gevoel dat alles onder je voeten weggemaaid wordt en hoe daarmee om te gaan. Ik vind het supertof dat hij dit jaar toch nog zo’n succes boekt met zijn muziek.”

10. Beste event(alternatief) van het jaar?

Het Zomertheater.”

11. Hoogtepunt in je privéleven?

“De eerste verjaardag van mijn dochter viel gelukkig in de tijd dat er gewoon mensen langs mochten komen.”

12. Heb je zelf corona gehad, of iemand dicht bij je? Hoe heb je dat ervaren?

“Ik heb het nu, gelukkig lichte symptomen dus verwacht over een paar dagen de deur weer uit te mogen. Mijn ouders hebben het ook beide gehad, die zijn rond de 70 en kwamen er na een week flink ziek te zijn geweest ook weer bovenop. Dus voor mij gelukkig geen heftige gevallen in mijn omgeving.”

Extreme Outdoor België 2019

13. Hoe hoopvol ben je over de terugkeer van events in 2021?

“Ik durf nog niet te voorspellen hoe en wat maar ik geloof zeker dat er in 2021 wel weer wat georganiseerd gaat worden. Laten we hopen dat het vaccin zijn werk goed doet, en dat er vanuit gemeente flexibel mee wordt gedacht met organisatoren om dingen mogelijk te maken.”

14. Wat is je beste advies aan Mark Rutte?

“Niets eigenlijk, ik weet dat heel veel mensen er anders over denken. Ik heb respect voor de mensen die een land moeten regeren in deze tijd (niet voor de Trump stijl natuurlijk). Alles is nieuw, niemand kent de feiten of deze veranderen continue en je doet het nooit goed. Ik vind dat Rutte het in deze situatie prima doet.”

15. Laat je je vaccineren?

“Yes.”

16. Wat als je één dag in de toekomst mocht (vooruit)zien, welke dag zou je kiezen?

“Als de bekende stip aan de horizon waar zoveel over gepraat wordt een datum zou hebben, dan zou ik die uitgekozen hebben maar dat is niet het geval. Dus dan zou ik wel graag een dagje op een festival rond willen lopen in 2040, ik geloof niet dat er een moment komt dat festivals volledig online gaan plaatsvinden. Het fysiek samen feesten zal verwacht ik, zolang er mensen zijn, gebeuren maar er zal vast een hoop veranderd zijn tegen die tijd.”

Lief Festival 2019

17. Met wie zou je graag nog een keer willen samenwerken?

“Ik zou wel een keer een vette show willen bedenken met decor voor Paul Kalkbrenner of Sven Vath.”

18. Wat wordt jouw knallende afsluiter van 2020?

“Met een stel vrienden (2 ofzo) en een grote fles champagne. Ik ken weinig mensen die echt een top jaar hebben gehad dus we gaan keihard vieren dat het voorbij is. Én proosten op al het toffe wat 2021 ons gaat brengen!”

19. Beste reden om uit te kijken naar 2021?

“2021 wordt het jaar dat er een einde komt aan lockdowns en de 1,5m samenleving en dat lijkt me al reden genoeg. Ik durf nog steeds positief te zijn dat er in 2021 echt wel weer wat festivals georganiseerd gaan worden.”

20. Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord?

“Wat hebben jullie het meeste gemist aan het festival seizoen?”

En het antwoord van Flôr Brohm: “De mensen waarmee we samenwerken en de energie van de festivals. Ik heb me dit jaar heel goed beseft wat voor fantastisch werk we doen, hoe leuk het is altijd weer omringt te zijn met enthousiaste creatieve mensen, jong van geest, aanpakkers, samen een wereld creëren waar de bezoekers even kunnen vluchten van hun gewone bestaan.”

“Als ik op een festival loop, maakt niet uit of het Paaspop, Extrema Outdoor België, Intents Festival, Lakedance of een klein festival is, ik hou van de energie van de mensen en dat blijft voor mij na al die jaren altijd nog heel bijzonder. Wij staan te springen om weer de mooiste stages te mogen ontwerpen en om het hele festivalterreinen mooi te maken.”


Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...