vrijdag, juni 18, 2021
HomeFeatures20x20 Throwbacks: Frank van Croonenburg van event-uitzendbureau SOLID

20×20 Throwbacks: Frank van Croonenburg van event-uitzendbureau SOLID

-

Een mooi rond getal was het zeker, verder was 2020 vooral een jaar om snel te vergeten. Maar dat zullen we waarschijnlijk niet snel doen. Corona had een verwoestende impact op het uitgaansleven. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2021. TIOH vroeg 20 dj’s, organisatoren en andere kopstukken uit de industrie om terug- en vooruit te blikken met ons, aan de hand van 20 vragen en stellingen. De aftrap wordt verricht door Frank van Croonenburg, voorheen werkzaam bij Eventure en tegenwoordig business development manager bij SOLID. Beide zijn uitzendbureaus gespecialiseerd in evenementen en festivals.De hele branche kan niet wachten om weer samen de mooiste festivals neer te zetten.”


1. Beschrijf 2020 in één woord.

“Zuur.”

2. Waarom?

“Het zou voor Eventure een heel mooi jaar worden met een drukke agenda. Toen de festivalagenda in één klap weggevaagd werd was de toekomst zo onzeker dat Eventure niet anders kon dan faillissement aanvragen”, vertelt Frank van Croonenburg.

3. Hoe heeft dit jaar jou veranderd?

- Advertisement -

“Je baan verliezen is ontzettend klote. Maar uiteindelijk ga je ook beseffen waar het echt om draait in het leven. De juiste balans tussen werk en privé is belangrijk, zeker als je een kind hebt. Die balans was ik de afgelopen jaren misschien een beetje kwijtgeraakt.”

4. Waarvan heb je het meeste geleerd?

“In de periode dat ik thuis zat heb ik ook veel na kunnen denken over wat ik wil, hoe ik dat wil en met wie. Zo kun je afscheid nemen van dingen die teveel energie hebben gekost in het verleden, al dan niet noodgedwongen. Uiteindelijk moet je doen wat je echt leuk vindt en daar 100 procent voor gaan.”

5. Grootste succes van 2020?

“Na de zoektocht naar wat ik precies in de toekomst wil blijven doen ben ik met SOLID in gesprek geraakt. We kenden elkaar wel al uit de branche. De gesprekken werden snel concreter en het bleek dat we exact dezelfde visie hadden over de inzet en het opleiden van goed festivalpersoneel. Op 1 oktober ben ik bij SOLID Gestart als Business Development Manager.”

6. Quote van het jaar?

“Teleurstelling zit in de verwachting.”

7. Talent van het jaar?

“Ik heb weinig nieuwe artiesten gezien die me bij zijn gebleven.”

8. Album van het jaar?

9. Track van het jaar?

10. Beste event(alternatief) van het jaar?

“Larger than Live van Mojo Concerts. Mooi opgezet in een 1,5 meter-setting.”

11. Hoogtepunt in je privéleven?

“Een hele zomer door kunnen brengen met mijn zoontje van 4.”

12. Heb je zelf corona gehad, of iemand dicht bij je? Hoe heb je dat ervaren?

“Nee gelukkig niet, en ook geen mensen in mijn directe omgeving. Daar ben ik erg blij mee.”

13. Hoe hoopvol ben je over de terugkeer van events in 2021?

“Ik heb heel goede hoop. Die hoop moet er ook zijn vind ik. De hele branche kan niet wachten om weer samen de mooiste festivals neer te zetten.”

14. Wat is je beste advies aan Mark Rutte?

“Laat je niet gek maken. Maak beslissingen met alle info die je op dat moment hebt, meer kun je niet doen.”

15. Laat je je vaccineren?

“Absoluut.”

16. Wat als je één dag in de toekomst mocht (vooruit)zien, welke dag zou je kiezen?

“21 augustus 2021. De zaterdag van Lowlands. Hoe staan we er dan bij, hoeveel bezoekers heeft Lowlands toe mogen laten, etc.”

17. Met wie zou je nog een keer graag willen samenwerken?

“Ik hoop weer samen te kunnen werken met de partners die Eventure had, daar had ik stuk voor stuk een goede band mee.”

18. Wat wordt jouw knallende afsluiter van 2020?

“Niks bijzonders denk ik. Ik heb niet zoveel met oud en nieuw. Proosten dat dit jaar voorbij is, is misschien wel knallend genoeg.”

19. Beste reden om uit te kijken naar 2021?

“Festivals natuurlijk. Ik kan niet wachten.”

20. Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord?

“Welk bedrijf dat zwaar geraakt is door de corona-crisis heb je het best zien omdenken om de crisis te overleven?”

En het antwoord van Frank van Croonenburg: “SOLID, zonder twijfel. Door een samenwerking aan te gaan met de GGD Zaanstreek en daarnaast ook nog een landelijke aanbesteding te winnen en nu het Landelijk Serviceloket Testen te mogen bemannen heeft ervoor gezorgd dat SOLID nog bestaat en zelfs vele collega’s uit de branche heeft kunnen helpen aan een baan. Mooi voorbeeld van kansen zien en grijpen.”


- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top-3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle of hardcore releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...