donderdag, mei 6, 2021
HomeFeatures20x20 Throwbacks: Gregor Salto

20×20 Throwbacks: Gregor Salto

-

Een mooi rond getal was het zeker, verder was 2020 vooral een jaar om snel te vergeten. Maar dat zullen we waarschijnlijk niet snel doen. Corona had een verwoestende impact op het uitgaansleven. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2021. TIOH vroeg 20 dj’s, organisatoren en andere kopstukken uit de industrie om terug- en vooruit te blikken met ons, aan de hand van 20 vragen en stellingen. In het laatste deel: Gregor van Offeren, beter bekend als Gregor Salto. Dj/producer Gregor Salto is al lange tijd actief in de muziekindustrie. Zijn dancehits en optredens met Latijns-Amerikaanse invloeden zijn een begrip geworden over de gehele wereld. “In 2021 wil ik een eigen album releasen.”

1. Beschrijf 2020 in één woord.

“Reset.”

2. Waarom?

“Er is in 2020 te veel gebeurd om in een woord samen te vatten. Voor mij persoonlijk is het een jaar geweest om te resetten. Geen gigs betekende meer rust, tijd voor mijn familie, sport, natuur etcetera. Natuurlijk is het vreselijk wat er wereldwijd allemaal gebeurt en is gebeurd, maar deze periode heeft mij gedwongen vaart terug te nemen. Anders had ik dat niet gedaan.”

3. Hoe heeft dit jaar jou veranderd?

- Advertisement -

“Ik ben rustiger geworden.”

4. Waarvan heb je het meeste geleerd?

“Van vallen en opstaan. De dingen gaan nooit precies zoals je wil en soms precies zoals je niet wil. Hoe moeilijk dat ook is: in veel gevallen kan je daar uiteindelijk toch beter uitkomen.”

5. Grootste succes van 2020?

“Gezond en gelukkig zijn.”

6. Quote van het jaar?

“Dit jaar las ik een oude quote: Discipline is choosing between what you want now and what you want most. Dat vind ik een heel mooie.”

7. Talent van het jaar?

“Dat is Kilian Viera.”

8. Album van het jaar?

“Dit jaar heb ik ‘Manga’ van Mayra Andrade veel gedraaid. Het is vóór dit jaar uitgekomen, maar voor mij hét album van 2020!”

9. Track van het jaar?

10. Beste event(alternatief) van het jaar?

“De albumrelease van Kilian Viera. Het album ‘Mi Vicio’ heb ik van A tot Z mee geproduceerd. Het was geweldig om het live te zien in Gran Canaria, met allemaal meezingende mensen.”

11. Hoogtepunt in je privéleven?

“Les geven aan mijn kinderen! Toen de scholen dichtgingen zat ik ineens met de kindjes thuis. Dat vond ik eigenlijk wel heel leuk en gezellig.”

12. Heb je zelf corona gehad, of iemand dicht bij je? Hoe heb je dat ervaren?

“Nee, gelukkig niet. Een vriend van mij wel, maar hij had nergens last van.”

13. Hoe hoopvol ben je over de terugkeer van events in 2021?

“Ik heb geen idee.”

14. Wat is je beste advies aan Mark Rutte?

“Ik kijk wel uit met het geven van advies. Iedereen weet het al zo goed… Het lijkt mij dat Mark Rutte voor een onmogelijke taak staat. Voorlopig hou ik het vertrouwen dat hij zo goed mogelijk z’n best doet. Ook al is fouten maken onvermijdelijk.”

15. Laat je je vaccineren?

“Waarschijnlijk wel.”

16. Wat als je één dag in de toekomst mocht (vooruit)zien, welke dag zou je kiezen?

“De dag dat oorlogen voorbij zijn, mensen niet meer van honger sterven, we leren lief met elkaar om te gaan en onze planeet te respecteren en koesteren.”

17. Met wie zou je graag nog een keer willen samenwerken?

“Met Quincy Jones.”

18. Wat wordt jouw knallende afsluiter van 2020?

“Ik zit in quarantaine. Dit jaar sluit ik dus rustig af, haha!”

19. Beste reden om uit te kijken naar 2021?

“In 2021 wil ik een eigen album releasen. Daar ben ik nu druk mee bezig.”

20. Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord?

“Wat is je lifehack?”

En het antwoord van Gregor Salto: “Elke dag twee minuten lang koud douchen. Dit geeft je goede energie en vrolijkheid voor de hele dag.”


20×20 Throwbacks

De laatste 20 dagen van 2020 presenteerde This Is Our House dagelijks een kopstuk uit de dance, die in 20 vragen terug- en vooruitblikte. 20×20 Throwbacks dus; alle afleveringen vind je hier bijeen. Met onder meer: Alan Hardenberg (ALDA), Jan Willem van de Ven (ADE), Ugur Akkus (Extrema) en dj/producer A*S*Y*S*.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...