20×20 Throwbacks: Jasper van de Wouw van One of the Guys & Event Warehouse

-

Home » Features » 20×20 Throwbacks: Jasper van de Wouw van One of the Guys & Event Warehouse

Een mooi rond getal was het zeker, verder was 2020 vooral een jaar om snel te vergeten. Maar dat zullen we waarschijnlijk niet snel doen. Corona had een verwoestende impact op het uitgaansleven. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2021. TIOH vroeg 20 dj’s, organisatoren en andere kopstukken uit de industrie om terug- en vooruit te blikken met ons, aan de hand van 20 vragen en stellingen. In deel 13: Jasper van de Wouw, eigenaar van One of the Guys. Event Warehouse is een zusteronderneming van One of the Guys, waar ze hand in hand mee samenwerken. Bekend van concepten als Paaspop, Het Zomertheater, SMÈRRIG, Paperclip Festival, en nog veel meer. “Wat gaan we dit hard inhalen, zodra we weer mogen.


1. Beschrijf 2020 in één woord.

“Spannend!”

2. Waarom?

“Dat de complete wereld en de gehele branche waarin jezelf werkzaam bent, zo stil kan komen te staan, had ik nooit verwacht. Onze core-business werd als sliding onderuit gehaald en dan is het ontzettend moeilijk om weer op te staan”, vertelt Jasper van de Wouw.

3. Hoe heeft dit jaar jou veranderd?

“Niet alleen ik, maar onze gehele organisatie (Event Warehouse, One of the Guys en alle andere bureau’s gevestigd bij ons) zijn wel anders naar onze activiteiten gaan kijken. Met name de manier waarop we organiseren, altijd maar in een soort achtbaan zitten met oogkleppen op en met name realiseren dat het organiseren van evenementen écht het allermooiste is wat er bestaat.”

4. Waarvan heb je het meeste geleerd?

“Het her-balanceren van onze complete organisatie en reorganiseren van alle werkprocessen. We organiseren jaarlijks meer dan 125 evenementen, al deze projecten moeten als een knikker door een knikkerbaan rollen. Onze knikkerbaan hebben we nu eindelijk kunnen optimaliseren. We zijn nu écht klaar om volle vaart vooruit te gaan. Deze rust hadden we eerlijk gezegd wel even nodig.”

5. Grootste succes van 2020?

“Ondanks corona toch ons team weten te behouden waarmee we evenementen als Het Zomertheater en Stadsoase De Zomertuin hebben kunnen organiseren. De branche keek vol verbazing toe!”

Het Zomertheater.

6. Quote van het jaar?

“Wat gaan we dit hard inhalen, zodra we weer mogen.”

7. Talent van het jaar?

“Dat was voor ons Rolf Sanchez, die vanuit het niets ineens alle shows uitverkocht bij zowel de Stadsoase als het Zomertheater!”

8. Album van het jaar?

9. Track van het jaar?

“Danny Vera gaf het Zomertheater kippenvel met zijn Top2000 nummer 1 hit Rollercoaster.” 

10. Beste event(alternatief) van het jaar?

“Het Zomertheater & Stadsoase De Zomertuin. Ik kan niet kiezen.”

11. Hoogtepunt in je privéleven?

“Er is gelukkig meer in het leven dan de entertainmentbranche, dat realiseren geeft wel een comfortabel gevoel!”

12. Heb je zelf corona gehad, of iemand dicht bij je? Hoe heb je dat ervaren?

“Zelf gelukkig niet, in onze omgeving uiteraard wel. Best eng!”

Stadsoase De Zomertuin.

13. Hoe hoopvol ben je over de terugkeer van events in 2021?

“Heel hoopvol. Dit gaat gebeuren, ik denk zelfs snellen dan we denken.”

14. Wat is je beste advies aan Mark Rutte?

“Ik weet niet of iemand ons beter door deze crisis had kunnen begeleiden dan Mark Rutte. Ik ben het niet eens met elke beslissing, maar ik had het zelf geen moment beter gedaan. Mijn advies zou dan ook zijn om nu écht te focussen op het heropenen van de maatschappij en er ook voor zorgen dat dit eerlijk en fijn verloopt.”

15. Laat je je vaccineren?

“Zeker, ik heb veel vertrouwen in de medische wetenschap.”

16. Wat als je één dag in de toekomst mocht (vooruit)zien, welke dag zou je kiezen?

“1 mei 2021. Ik ben benieuwd of we op deze datum al weten wanneer we weer aan de slag kunnen.”

17. Met wie zou je graag nog een keer willen samenwerken?

“We hebben dit jaar onze nieuwe samenwerking met WiSH Outdoor beklonken, hier zijn we heel blij mee. Onze planning zit vol en we gaan nu lekker organiseren. In de toekomst willen we graag een soortgelijk evenement als We Are Electric organiseren, wellicht samen met een partij van boven de rivieren.”

18. Wat wordt jouw knallende afsluiter van 2020?

“(Digitaal) proosten met ons team, dit ondanks alle tegenslagen, er altijd voor elkaar is geweest.”

19. Beste reden om uit te kijken naar 2021?

“40.000 bezoekers hutje mutje op elkaar zonder mondkapje. Ik had nooit verwacht een festivaldixie zo te missen.”

20. Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord?

“Hoe veranderd volgens jou de branche na deze crisis?”

En het antwoord van Jasper van de Wouw: “Dit wordt denk ik heel spannend, ik geloof er wel in dat het merendeel van alle partijen het overleeft, alleen ik denk dat ze weer, een soort van, van voorafgaan beginnen. En dan heb je écht veel daadkracht nodig om weer door te zetten.”


Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...