vrijdag, mei 7, 2021
HomeFeatures20x20 Throwbacks: Kasper van Erve, voormalig Artist & Relation manager Q-dance

20×20 Throwbacks: Kasper van Erve, voormalig Artist & Relation manager Q-dance

-

Een mooi rond getal was het zeker, verder was 2020 vooral een jaar om snel te vergeten. Maar dat zullen we waarschijnlijk niet snel doen. Corona had een verwoestende impact op het uitgaansleven. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2021. TIOH vroeg 20 dj’s, organisatoren en andere kopstukken uit de industrie om terug- en vooruit te blikken met ons, aan de hand van 20 vragen en stellingen. In deel 11: Kasper van Erve, mede-oprichter van The Wishlist Agency en voormalig Artist & Relation manager bij de afdeling Music & Artists van Q-dance. Een carrière van bijna 20 jaar in de scene, die begon bij het oprichten van Mania Events en abrupt eindigde bij Q-dance. Ook heeft hij bij B2S gewerkt als programmeur en, zoals hierboven vermeld, The Wishlist Agency opgezet. Bij Mania Events ontwikkelde Kasper het concept: Euphoria, een concept dat zorgde voor stampvolle & uitverkochte zalen in Poppodium 013 (te Tilburg). The Wishlist Agency is voortgekomen uit Platinum Agency. Beide organisaties ondersteunen dj’s & producers m.b.t. verschillende elementen en uitdagingen in hun bestaan als artiest. “Als een deur dichtslaat, gaat er een andere open”

Coverfoto: MNO Photo


1. Beschrijf 2020 in één woord.

“Historisch.”

2. Waarom?

- Advertisement -

“Ondanks dat 2020 op werkgebied totaal niet aan mijn verwachtingen heeft voldaan, zal het zeker een plek hebben veroverd in de geschiedenisboeken van de toekomst. Ikzelf leef mijn leven met de instelling dat problemen niet bestaan en dat er altijd een oplossing voor handen ligt, maar deze ‘onzichtbare vijand’ is een taaie”, vertelt Kasper van Erve.

3. Hoe heeft dit jaar jou veranderd?

“Vanwege een noodgedwongen reorganisatie binnen Q-dance zorgde COVID-19 niet alleen voor een erg onvoorspelbare situatie binnen onze scene, ook mijn functie kwam hiermee te vervallen. Als mede-oprichter van The Wishlist Agency (onderdeel van Platinum Agency) en als A&R manager binnen het team van Q-dance M&A heb ik met een groot kennisgebied op artiestenvlak een hele uitdagende functie, waar ik mijn passie ik kwijt kon. Echter was ik hierbij wel afhankelijk van evenementen (en het liefst zonder restricties). Nu dan ook op zoek naar nieuw te bewandelen paden.”

4. Waarvan heb je het meeste geleerd?

“Minder persoonlijk contact (door het thuiswerken en wegvallen van evenementen) heeft een grote impact op mijn gevoel van eigenwaarde. De uitdagingen in de aanloop naar een festival of evenement is niet te evenaren, maar een smaakvolle maaltijd voor mijn gezin klaarmaken geeft mij nu ook een hoop voldoening die ik momenteel niet uit mijn werk kan halen. Volledige ontspanning vond ik tijdens het sporten. Ik vind het heerlijk om in de bossen te mountainbiken of om te gaan kajakken in het Brabantse land.”

5. Grootste succes van 2020?

“Samenwerkingen opgezet op het gebied van evenementen, muziek releases en merchandise. Binnen The Wishlist Agency een flinke stap richting een goede toekomst gezet, door het laten tekenen van een groot aantal artiesten met potentie (o.a. Dither, Invector, Voidax, Vertile & Sephyx).”

6. Quote van het jaar?

“Als je er geen invloed op hebt, hoef je je er ook geen zorgen over te maken.”

7. Talent van het jaar?

“Iedere (nieuwe) artiest die in 2020 vol voor zijn droom is blijven gaan is voor mij het talent van het jaar.”

8. Album van het jaar?

“Vanaf het begin van hun carrière spreek ik mijn vertrouwen uit aan Jeroen & Martijn Boeren (beter bekend als Sound Rush). Dit jaar is niet alleen hun album release maar ook hun album showcase uitgesteld vanwege de geldende maatregelen in die periode. Het maakt hun album ‘Brothers’ daarentegen zeker niet minder.”

9. Track van het jaar?

“Op 7 september 2019 trapte Sefa het evenement IMPAQT af met een uniek optreden. Maandenlang heb ik hier, samen met een zeer gepassioneerd team, aan gewerkt. De muzikaliteit van Sefa en het ingevlogen orkest uit Engeland tezamen, bleek echt pure magie te zijn. Tijdens dit optreden werd voor het eerst de track samen met Phuture Noize ten gehore gebracht. Huilende volwassen kerels naast de FOH zie je niet vaak, zeker niet tijdens een première van een track. Bij het opnieuw horen van deze track, komen bovenstaande herinneringen en bijbehorende gevoelens en emoties weer naar boven.”

10. Beste event(alternatief) van het jaar?

“Voordat COVID-19 onze evenementen branche vakkundig gesloopt had, stonden we nog in een uitverkochte GelreDome – tijdens DEDIQATED – het 20-jarige bestaan van Q-dance te vieren. Later bleek dit helaas geen voorbode voor de rest van het jaar.”

“Bij het terugblikken op de zomer van 2020 zal ik voornamelijk terugdenken aan de edities van B-Front’s Coffee Club. De saamhorigheid die tijdens deze evenementen in Udenhout ontstond tussen de artiest B-Front (en zijn bevriende artiesten), de betrokkenen op de achtergrond en de bezoekers was bijzonder te noemen.”

“Online geweldige initiatieven gezien waarbij ik Defqon.1 @ Home en Qlimax ‘The Source’ van dichterbij heb meegemaakt. Hoogtijdagen op creativiteit / online gebied.”

11. Hoogtepunt in je privéleven?

“De verhuizing terug naar Brabant en de geboorte van de dochter van vrienden. Op privégebied was het jaar 2020 zo slecht nog niet.”

Kasper van Erve

12. Heb je zelf corona gehad, of iemand dicht bij je? Hoe heb je dat ervaren?

“Nee, gelukkig niet.”

13. Hoe hoopvol ben je over de terugkeer van events in 2021?

“Met de toespraak van Mark Rutte vanuit het Torentje nog vers in het geheugen, komt het besef dat ook het festivalseizoen van 2021 waarschijnlijk te vroeg komt.”

14. Wat is je beste advies aan Mark Rutte?

“Wellicht kan hij nog eens kijken naar de (geluids-)isolatie van het Torentje.”

15. Laat je je vaccineren?

“Heel eerlijk… Wil niet iedereen het liefst terug naar de situatie voor de intrede van COVID-19? Als we dat voor mekaar krijgen door ons te laten vaccineren dan is dat maar zo.”

16. Wat als je één dag in de toekomst mocht (vooruit)zien, welke dag zou je kiezen?

“Het eerste festival wat weer plaats kan vinden. Dan kan ik wellicht nog de puntjes op de ‘i’ zetten met al die collega’s in onze geweldige scene, om het maximale eruit te halen. De kennis die velen met zich meedragen mag niet verloren raken.”

17. Met wie zou je graag nog een keer willen samenwerken?

“Eenieder die dezelfde passie voor evenementen als ik in zich heeft, mag te allen tijde contact met me opnemen. Verder zou ik mijn ervaring graag willen delen om de ontwikkeling van artiesten te bevorderen. Daarbij de kanttekening zettende dat je de aandacht blijft houden op het proces en niet per se op dat ene festival waar je zou willen staan, in samenspraak met een juist karakter en natuurlijk talent, wat belangrijke factoren zijn.”

18. Wat wordt jouw knallende afsluiter van 2020?

“Denk het ontpoppen van de kurk van de champagnefles om te vieren dat we 2020 achter ons kunnen laten en vooruit kunnen kijken naar een nieuw jaar.”

Poppodium 013 in Tilburg

19. Beste reden om uit te kijken naar 2021?

“Nieuwe uitdagingen! Ik zit vol energie en ideeën. Wat dat betreft zal het gezegde “als een deur dichtslaat, gaat er een andere open” ook hier van toepassing zijn.”

20. Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord?

“What makes you driven?”

En het antwoord van Kasper van Erve: “Heel cliché… Maar als er een ziel in je evenement(en) zit en je gepassioneerd aan de slag gaat, dan is geen berg te hoog en kun je alles bereiken in deze (evenementen) wereld. Die passie heeft me geholpen van de uitverkochte edities van Euphoria in 013 tot aan het tekenen van groot talent bij Q-dance en het mee opzetten en organiseren van speciale optredens van artiesten. Nu stel ik me graag open voor nieuwe uitdagingen in 2021!”


- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top-3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle of hardcore releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...