zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeFeatures20x20 Throwbacks: Ugur Akkus van Extrema Outdoor België

20×20 Throwbacks: Ugur Akkus van Extrema Outdoor België

-

Een mooi rond getal was het zeker, verder was 2020 vooral een jaar om snel te vergeten. Maar dat zullen we waarschijnlijk niet snel doen. Corona had een verwoestende impact op het uitgaansleven. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2021. TIOH vroeg 20 dj’s, organisatoren en andere kopstukken uit de industrie om terug- en vooruit te blikken met ons, aan de hand van 20 vragen en stellingen. In deel 9: Ugur Akkus, eigenaar van festival Extrema Outdoor België en van dans- en nachtclub Labyrinth Club. “Dit betekent dat er veel kennis verloren zal gaan want er zijn veel profielen die je niet zomaar kan vervangen.”


1. Beschrijf 2020 in één woord.

“Rampzalig.”

2. Waarom?

“Onze sector stevent af op een groot rampscenario als er niet snel een oplossing komt. We staan al 9 maanden stil en een groot deel van de mensen die werken in onze sector zijn opzoek naar ander werk of hebben al ander werk gevonden. We zijn niet zeker of deze mensen nog willen terugkeren naar een sector waar zoveel onzekerheden zijn, mochten we in de toekomst nog eens in een soortgelijke situatie terechtkomen.”

“Bijna alle overheden over heel de wereld zijn onze sector totaal vergeten en hechten er klaarblijkelijk weinig waarde aan. Dit betekent dat er veel kennis verloren zal gaan want er zijn veel profielen die je niet zomaar kan vervangen. Én als ze weg zijn kan je helemaal opnieuw beginnen om iemand op te leiden”, vertelt Ugur Akkus.

3. Hoe heeft dit jaar jou veranderd?

- Advertisement -

“Ik had plots veel tijd over en heb heel veel tijd doorgebracht met mijn gezin wat heel fijn is. Ik heb heel veel nagedacht of ik tijdelijk iets anders kon doen om inkomsten te genereren maar kwam al snel tot de conclusie dat ik niets anders wil dan wat ik altijd heb gedaan. Daarom heb ik besloten om geduldig te wachten en straks alles geven om sterker terug te keren dan ooit.”

Labyrinth Club
Labyrinth Club van Ugur Akkus

4. Waarvan heb je het meeste geleerd?

“Ik heb altijd gedacht dat een bedrijf nooit kan stilstaan als je je 100% inzet als ondernemer en dat je met de juiste spirit alle tegenslagen kan overwinnen of positief kan beïnvloeden zodat je er zo snel mogelijk uitgeraakt. Ik heb in de eerste vijf jaar van mijn carrière veel tegenslagen gehad en ben er altijd bovenop gekomen door hard te werken en altijd blijven geloven in wat we doen.”

“We houden rekening met de gekste dingen als natuurrampen en na de aanslagen op Zaventem, zelfs op aanslagen. Na deze aanslagen was het ook heel moeilijk om weer aan de slag te kunnen zoals ervoor maar niets is te vergelijken met de situatie waarin we nu zitten. Ik heb nu wel geleerd dat we op alles moeten voorbereid zijn en er alles aan moeten doen om nooit meer in zo’n situatie terecht te komen.”

5. Grootste succes van 2020?

“Januari en februari.”

6. Quote van het jaar?

“We komen sterker terug dan ooit!”

7. Talent van het jaar?

8. Album van het jaar?

“Exhale VA001.”

Een van de nummer uit het album.

9. Track van het jaar?

10. Beste event(alternatief) van het jaar?

“Geen.”

11. Hoogtepunt in je privéleven?

“Geboorte van mijn tweede zoon net voor corona.”

12. Heb je zelf corona gehad, of iemand dicht bij je? Hoe heb je dat ervaren?

“Zelf niet maar wel veel mensen in mijn omgeving. Gelukkig zijn alle mensen die ik ken er met geen of lichte symptomen vanaf geraakt.”

13. Hoe hoopvol ben je over de terugkeer van events in 2021?

“Heel hoopvol en hoop vooral dat de overheden eindelijk eens op een andere manier naar onze sector kunnen kijken en ons het vertrouwen geven.”

Extrema Outdoor Belgie

14. Wat is je beste advies aan Mark Rutte?

“Laat je adviseren door zoveel mogelijk mensen die er iets van kennen met verschillende meningen en trek daar je conclusie uit. Met maatregelen gebaseerd op eenzijdige informatie zal het draagvlak verdwijnen als sneeuw voor de zon. Draagvlak creëer je door mensen te begrijpen en niet met je vingertje te wijzen.”

15. Laat je je vaccineren?

“Voorlopig niet. Ik ga proberen me goed te laten informeren door onafhankelijke artsen en als ik overtuigd ben dat het veilig is zal ik het zeker doen.”

16. Wat als je één dag in de toekomst mocht (vooruit)zien, welke dag zou je kiezen?

“De dag dat mensen weer normaal tegen elkaar gaan doen en er geen verdeeldheid meer is. Onze scene staat al heel lang bekend voor eenheid en respect. Je mag verschillende meningen hebben maar je respecteert ieders mening. Dat is momenteel ver te zoeken want ieders mening dat maar een klein beetje afwijkt van wat we dagelijks voorgeschoteld krijgen worden in hoekje geduwd.”

17. Met wie zou je graag nog een keer willen samenwerken?

“Met niemand specifiek maar ik sta altijd open voor samenwerkingen want samen ben je sterk.”

Kölsch tijdens Extrema Outdoor België

18. Wat wordt jouw knallende afsluiter van 2020?

“Ik vrees dat het geen knallende afsluiter zal worden maar ik wil 2020 vooral AFSLUITEN!”

19. Beste reden om uit te kijken naar 2021?

“Hopen dat we allemaal weer samen mogen zijn zonder rekening te houden met welke regel dan ook.”

20. Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord?

“Vind je dat je als sector eerlijk bent behandeld vergeleken met alle ander sectoren die geraakt zijn door de crisis?”

En het antwoord van Ugur Akkus: “Absoluut niet! Bijna elke sector heeft kansen gekregen om op bijna volle bezetting te bewijzen dat ze veilig verder kunnen behalve de evenementen sector. Crowd control zit in onze DNA en wij doen niets anders. Ondanks vele plannen van onze zijde hebben nooit de kans gekregen om dit op grote schaal te testen.”


- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardcore in december: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...