dinsdag, oktober 3, 2023

21×2021: het jaar van Anne Slump

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Anne Slump

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het tiende interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door Anne Slump. Zij is programmamanager van SOLID; een full-service back of house bureau dat personeel koppelt aan evenementen.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Rollercoaster.”

Waarom?

“Als evenementenbranche hebben we de afgelopen twee jaar behoorlijk wat voor onze kiezen gehad. Al meer dan anderhalf jaar is het voor ons hollen of stilstaan en dat begint langzaamaan wel z’n tol te eisen. Er is een stevig personeelstekort ontstaan en er vloeit de nodige kennis de branche uit omdat men op zoek gaat naar meer zekerheid. Die kennis komt niet zomaar terug. Dat is verdrietig maar zorgt ook voor nieuwe opportunities voor jong talent. Iets waar ik mij in mijn job als programmamanager bij SOLID in samenwerking met de Our House Academy momenteel full time mee bezig houd.”


“Ook op persoonlijk vlak is 2021 echt een bizarre achtbaan. Ik heb een enorme persoonlijke ontwikkeling en transformatie doorgemaakt en ben dichter bij mijn mezelf komen te staan. Een pittig maar heel mooi proces waar ik heel dankbaar voor ben.”

Waarvan heb in 2021 je het meest geleerd?

“Hoe weerbaar we als mens zijn en hoe goed we zijn in omdenken. Binnen de festivalbranche vangen we continue harde klappen op. Het is pijnlijk om te zien hoe afhankelijk we als branche zijn van de overheid en al anderhalf jaar bij hen aan het infuus liggen. Toch weten we ondanks alle tegenslag onszelf elke keer weer op te rapen en proberen we zo goed als we kunnen mee te bewegen met alle veranderingen.”  

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“Heel eerlijk? De persconferenties.”

Grootste succes?

“Zoals ik al aangaf zit ik midden in de ontwikkeling van een educatief platform. Dit doe ik vanuit SOLID samen met de Our House Academy en het Our House Museum. Samen focussen we op samenwerkingen met event-opleidingen. We geven educatie, organiseren fieldtrips, verzorgen stages en we bedenken andere toffe projecten om jong talent zo vroeg mogelijk met hun poten in de klei te zetten. Juist omdat jong talent zo hard nodig is zodra de festivalbranche weer opengaat.”

(Check ook het verslag over Our House)

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“De ‘Summer of Love’ die aan velen beloofd is maar niet kwam.” 

Artiest van het jaar

“Jon Hopkins met zijn nieuwe album ‘Music for Psychedelic Therapy’.”

“Jon heeft met dit album echt iets prachtigs geproduceerd voor mensen die gebruik maken van plantmedicijn.”

Talent van het jaar

“Vesky!”

Track van het jaar

“‘Marea (We’ve lost Dancing)’ – Fred Again, The Blessed Madonna” 

Event van het jaar

“Awakenings Afterlife – ADE 2021.”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Ik wil in 2022 vooral samenwerken met zoveel mogelijk inspirerende mensen. Mensen met een visie die werken vanuit hun hart en die de wereld een stukje mooier en beter willen maken. Volgens mij hebben we dat namelijk heel hard nodig mochten we ooit uit deze bizarre situatie komen.”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Handel vanuit liefde en verbinding. Stop met dat ‘verdeel en heersspel’ en het willen doordrukken van een agenda die niet dienend is voor het volk. Ik gun deze mannen oprecht een goede ayahuasca-ceremonie. Daar zouden zij enorm van opknappen.”

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Poeh, genoeg om naar uit te kijken! De lancering en ontwikkeling van onze academy, de verbouwing van ons pand in Zaandam waar we ook op educatief vlak echt waanzinnige ideeën hebben en de échte ‘Summer of Love’ als die niet wederom door onze neus geboord wordt.”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Heb ik niet!”


Meer 21×2021

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...