woensdag, december 6, 2023

21×2021: het jaar van Bas Baetsen

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Bas Baetsen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het vierde interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door Bas Baetsen, Managing Director en Head of Program van onder meer Extrema Outdoor Belgium en Solar Weekend.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Rollercoaster!”

Waarom?

“Eind 2020, tijdens de coronapandemie, stierf mijn vader. Ik heb er veel verdriet van gehad. Daarnaast liep het in mijn relatie ook finaal mis en werkgerelateerd zat ik ook in een hectische periode. Op dat moment zaten we in een fusie/overname en werden onze events er voor een groot gedeelte uitgetrokken door de overheden. Dat zijn drie belangrijke pijlers in iemands normale leven die voor een groot gedeelte werden weggeveegd. En dat alles in één keer tegelijk. Als ik terugkijk op hoe ik daar doorheen ben gekomen, dan verbaast het me nog altijd dat ik daar niet ben ingestort. De meeste energie en drive heb ik toch wel gekregen door de fusie/overname met nieuwe partners Peter Sanders en Joop Soree van Event Warehouse (onder andere bekend van Paaspop), doorpakken met Ugur Akkus (partner Extrema Belgium) en natuurlijk de rest van ons team.” 

“We moesten gewoon door in deze pandemie en dat hebben we verrekte goed gedaan! Daardoor zijn we nu een zeer stabiel bedrijf.”

Waarvan heb in 2021 je het meest geleerd?

“Niet bij de pakken neerzitten! Laat je niet ontmoedigen. Ook niet als je tegenslag hebt. Don’t give up!” 

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“Tijdens een feestje met vrienden heb ik voor het eerst zo’n VR bril opgehad. Ik schrok me helemaal kapot toen ik ineens in een virtuele boxring tegenover een beest van een kerel stond.”

Grootste succes?

“De keuze om een Extrema Outdoor Extra neer te zetten in september met een enorm risico. Daar waar de originele datum met Pinksteren door de overheid werd afgelast, hebben we in zéér korte tijd een compleet event met volle capaciteit weten neer te zetten. Dus met een top-programma verdeeld over maar liefst zes stages. En dat alles covid safe!”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“Groen licht krijgen van de overheid in juni en een aantal weken later alles volledig dicht. Daardoor moest Solar Weekend een kleine maand vooraf volledig afgelast worden. En we hadden alles zó goed voor elkaar!”

Artiest van het jaar

“Tinlicker!”

“Het is geweldig waar deze mannen productioneel mee bezig zijn. Muzikaal absoluut het hoogtepunt van het afgelopen anderhalf jaar. Ze hebben niet stilgezeten in de coronaperiode. Met voor mij als hoogtepunt hun remix van Robert Miles – Children!”

Talent van het jaar

“PROFF.”

“Een zeer talentvol ‘new kid on the block’. Waanzinnige Russische producer!”

Track van het jaar

“Tinlicker – You Take My Hand feat. Jamie Irrepressible!”

Event van het jaar

“Er heeft in 2021 natuurlijk niet veel mogen plaatsvinden maar daarom met gepaste trots toch de keuze voor ons eigen event Extrema Outdoor Extra die we hebben kunnen neerzetten.”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Op muzikaal en visueel gebied zou ik toch wel willen samenwerken met Eric Prydz’s HOLO show.”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Dit virus zal de komende jaren ongetwijfeld nog onder ons blijven bestaan en zal steeds meer haar kracht verliezen door opbouw van immuniteit. Onze sector is professioneel genoeg om op een veilige manier events neer te zetten, dus stel de eventsector weer volledig open begin 2022!” 

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Dat we weer 100% aan de slag kunnen gaan voor al onze events! En met name Extrema en Solar als paradepaardjes!”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Heb ik niet. Alle vragen zijn gesteld!”


Meer Bas Baetsen en meer 21×2021

Volg Bas Baetsen via Facebook.

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...