donderdag, oktober 5, 2023

21×2021: het jaar van beFesti.

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van beFesti.

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het vijftiende interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door het drietal Wouter Metselaar, Quinten van der Kraaij en Jeroen Vrijenhoek. Samen runnen ze een house/techno-pagina op Instagram en strijden ze tegen de dinsdagdip met hun festivalsupplement.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Gekkenhuis!”

Waarom?

“Ondanks dat het festivalseizoen alle kanten op ging, hebben wij met ons bedrijf beFesti. toch nog een mooi jaar beleefd. Op Instagram hebben we bijna 10.000 volgers en we hebben ons supplement ‘SKIP JE DIP!’ gelanceerd, om onze festivalvrienden te helpen met het verslaan van de dinsdag-dip.”

Waarvan heb je in 2021 het meest geleerd?

“Van héél veel dingen!”

“Door de verschillende lockdowns kregen wij ineens veel meer tijd en hebben we al die tijd kunnen besteden aan ons bedrijf. Tot nu toe hebben we nog niets uit handen gegeven, wat het proces zo ontzettend leerzaam en leuk maakt. Bij ons alle drie komt toch wel één ding het meest naar voren en dat is: ‘never nooit opgeven!'”

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“De meest gekke dingen op een festival zoals iemand die tijdens Verknipt in de regen een engel in het zand aan het maken was. Zeventien maanden geen festivals doet toch wat met je.”

Grootste succes?

“Ons grootste succes is het festivalplatform op Instagram en de lancering van ons product. We hadden nooit durven dromen dat we nu al bijna 10.000 volgers en enorm veel blije klanten hebben. En dat in een jaar waarin er nauwelijks festivals zijn geweest!”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“Kleine tegenvallers zijn er altijd maar wij kunnen ons niet voorstellen hoe het is om een festivalorganisator te zijn, of een zorgmedeweker. Wij kunnen alleen maar heel veel sterkte wensen aan de personen die enorm veel leed hebben van deze pandemie.”

Artiest van het jaar

“Viper Diva!”

“We hebben ze nog nooit live mee mogen maken maar de tracks zijn echt van een ander niveau. Wellicht tijdens Dagcollege aankomend jaar. Fingers crossed!”

Talent van het jaar

“APHØTIC!”

“Als je van keiharde techno houdt, dan moet je zeker even ‘APHØTIC’ checken op SoundCloud. Bedank ons later maar!”

Track van het jaar

“Inkoppertje! ‘Viper Diva – Alice'”

Event van het jaar

“Dagcollege – Klokgebouw!”

“Dit event hebben wij backstage mogen meemaken omdat wij waren uitgenodigd om toffe beelden te schieten voor ons platform. Superleuk om eens te zien hoe het er backstage aan toe gaat.”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Dan toch wel met grote festivals als Awakenings, Loveland, Soenda of Verknipt. Het lijkt ons onwijs gaaf om daar een stand te hebben voor de verkoop van ons product en beelden te schieten voor onze pagina.”

(Check ook het artikel over het aanstaande jubileum van Awakenings in 2022)

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Als het kan, aankomend jaar in ieder geval lekker de festivals opengooien! Maar dit laten we over aan de mensen die hier verstand van hebben.”

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Dat ons platform hopelijk nog veel groter gaat worden waardoor we miljoenen festivalvrienden kunnen bereiken met de leukste content, informatie over festivals en ons product natuurlijk!”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Aan wie zouden jullie nog echt even een bedankje kwijt willen?”

Aan al onze volgers, klanten en mensen die ons hebben geholpen om te komen waar we nu staan met beFesti. En natuurlijk ook aan This Is Our House, voor de kans om dit interview te mogen doen!”


Meer beFesti. en meer 21×2021

Volg beFesti. via Instagram en hun website.

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...