dinsdag, oktober 3, 2023

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het eenentwintigste en tevens laatste interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door Jasper Goossen. Hij is onder meer managing partner van Apenkooi Events en initiatiefnemer van Unmute Us.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Unmute.”

Waarom?

“Omdat Unmute Us één van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven was. Heel veel en heel bijzondere emoties. Een explosie aan energie! Bij de eerste editie stond iedereen die al anderhalf jaar werkeloos was, jankend met elkaar te high-fiven. Alle frustratie en geluk in één moment gevangen.”

(Check ook het verslag over Unmute Us)

Waarvan heb je in 2021 het meest geleerd?

“Ik heb geleerd geduldiger te moeten zijn omdat processen vaak langzamer gaan dan dat ik zou willen. Dat ben ik tegenkomen bij bijna alle zaken die ik het afgelopen jaar heb gedaan.”

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“Ik zou het niet precies weten. Misschien wel om het moment dat ik erachter kwam dat één van mijn beste vrienden eigenlijk een robot is en we hem voortaan bij zijn serienummer noemen. Wat ik wel weet is dat ik dit jaar heel veel heb gelachen. Gelukkig want er waren ook best wat redenen om dat niet te doen!”

Grootste succes?

“Het beklimmen van de Kilimanjaro. Dit stond al een paar jaar op mijn to do list en gelukkig was er een moment dat het kon.”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“Het aankondigen en cancelen van het festivalseizoen. Dit was zó frustrerend voor iedereen bij ons op kantoor. Dat was echt een moeilijke tijd omdat het buiten je eigen controle valt. De machteloosheid bij de besluiten was een enorme dreun en niemand begreep ook waarom.” 

Artiest van het jaar

“Dat is best een lastige vraag! Meestal baseer ik dat op optredens, maar die heb ik nauwelijks gezien. Maar Jayda G had een heerlijke gig tijdens ADE!”

Talent van het jaar

“Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam!”

“Uiteindelijk mochten we twee keer een soort van Dance Parade organiseren in de stad. Dat is niet vanzelfsprekend, zeker niet in deze tijd. Natuurlijk waren het protesten, maar als muziek verboden was geweest tijdens de demonstraties, dan had Unmute Us echt een ander karakter gekregen.”

Track van het jaar

“Yeke Yeke – Mory Kante!”

“Ik heb de track weer helemaal ontdekt.”

Event van het jaar

“Amsterdam Dance Event!”

“Specifiek de zaterdag van DGTL tijdens ADE met echt fantastische sets van The Blessed Madonna, Jayda G en Mano le Tough!”

(Lees ook de grote ADE 2021-terugblik)

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Ik zou heel graag een promofilmpje met Arnold Schwarzenegger opnemen om ons duurzaamheidsprogramma te promoten.”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Aftreden. Het is wel mooi geweest en het is tijd voor wat nieuwe gezichten en nieuwe inzichten. We moeten leren leven met dit virus en dat vergt wellicht een ander beleid dan het huidige. Het is hartstikke moeilijk om het goed te doen, dat besef ik me ook wel, maar ik vind dat het nu wel heel erg doorslaat naar dingen onmogelijk maken uit een bepaalde angst in plaats van kijken naar hoe we zaken juist wel mogelijk maken. Wat meer visie mogen ze wel hebben. Dat geldt overigens voor meer onderwerpen zoals het verduurzamen van de maatschappij. 

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Festivals! Een zomer met festivals zou weer echt heerlijk zijn. Ik ben benieuwd wat voor verrassingen 2022 te bieden heeft en wat de nieuwe hits zijn. Ik mis ook echt de mensenmassa’s.”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Is er iets dat mist in Amsterdam op het gebied van nachtcultuur?”

“Ja, Amsterdam heeft echt heel veel klappen gekregen in de afgelopen jaren op het gebied van nachtcultuur. Amsterdam is minder tolerant, minder divers en minder inclusief geworden. Het is belangrijk dat er invulling wordt gegeven aan de nachtvisie die door de gemeente is samengesteld. We hebben in Amsterdam behoefte aan een langetermijnvisie op dit vlak. Op dit moment wordt er alleen maar gedacht aan het bouwen van woningen maar zonder cultuur wil er straks niemand meer wonen. Het klinkt misschien gek maar festivals zijn ook een onderdeel van nachtcultuur.”


Meer 21×2021

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

Hardstyle tips in oktober 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze EDM hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute EDM hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...