maandag, december 4, 2023

21×2021: het jaar van Juliëx

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Juliëx

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het achttiende interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door de hardcore-dj Julia Aink, beter bekend als Juliëx. De uptempo-artiest stond eerder al op Dominator en Intents Festival achter de decks.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Verbijsterend!”

Waarom?

“Ik begon 2021 vol goede moed en hoop. Na een bewogen 2020, hoopte ik vooral dat vanaf dit jaar het leven weer een beetje normaal zou worden. Hierbij ook dat ik mijn grootste passie weer kon uitvoeren; draaien voor het publiek. Mijn agenda voor afgelopen zomer begon lekker vol te lopen met boekingen. Dit waren weer mooie vooruitzichten! Maar dit veranderde al gauw genoeg als donderslag bij heldere hemel; alle events werden weer gecanceld door de coronamaatregelen. Inmiddels zijn we al meerdere lockdowns, corona-varianten en een avondklok verder, maar het voelt eigenlijk net alsof ik nog steeds in het jaar 2020 ben blijven hangen. Ondanks alles sta ik er positief in en hecht ik veel waarde aan de dingen die nog wel mogelijk zijn!”

Waarvan heb je in 2021 het meest van geleerd?

“Ik heb vooral geleerd om mijn focus te leggen op de dingen waar ik invloed op heb.”

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“Poeh, dat vind ik lastig om specifiek te benoemen. Ik weet wel dat ik veel ‘buikpijn van het lachen’ momenten heb gehad met zowel mijn familie als vrienden. Ondanks de rare tijden, hebben we er altijd het beste van weten te maken!”

Grootste succes?

“Het eerste weekend van juli heeft ‘Harmony of Hardcore – Live Again’ plaatsgevonden. Ik heb hier samen met Sjammienators gedraaid. Dit was voor mij het eerste, maar tevens ook laatste festival waar ik dit jaar mocht draaien. Het voelde zo ontzettend speciaal om na anderhalf jaar weer voor zo groot publiek te mogen staan en onderdeel te mogen uitmaken van het zowat enige grote festival in 2021. Ik heb hier echt van begin tot eind van genoten!”

“Daarnaast heb ik afgelopen zomer bekend gemaakt dat ik, samen met Sjammienators, mijn eerste album ga uitbrengen. Het album komt begin 2022 uit. Hiervoor hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt. Ook hebben we voor het album ontzettend toffe samenwerkingen mogen doen. Ik zie het album zeker als een ‘achievement’ in mijn carrière, ik ben er dan ook super trots op!”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“Dan toch zeker weten dat we weer veel events hebben moeten missen.”

Artiest van het jaar

“Major Conspiracy!”

“Deze jongens zijn het afgelopen jaar echt in een razend tempo gegroeid. Ook in de coronaperiode. Hun vette producties en een sterke marketing hebben ertoe geleid dat zij echt uniek en opvallend zijn in wat ze doen. Respect!”

Talent van het jaar

“Jur Terreur!”

“Ik vind het supertof dat hij zich onderscheidt door zijn unieke stijl in zowel zijn sets als producties. Een talentvolle dj en upcoming producer. Zeker een om naar uit te kijken!”

Track van het jaar

‘”Noxiouz & Jur Terreur – Baddest Motherf#ckers (2021 edit)'”

“Deze plaat heb ik het afgelopen jaar echt grijs gedraaid.”

Event van het jaar

“Voor 100% ‘Harmony of Hardcore – Live Again!’ Hiervoor een shout-out naar de organisatie; wat een mega vet feest hebben zij neergezet!”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Zeker nog wel met een aantal artiesten. Het lijkt me bijvoorbeeld heel erg tof met een artiest samen te werken met een ander soort stijl/genre. Ik moet zeggen dat een collab met The Satan hoog op mijn lijstje staat. Die combi zou ik echt mega vinden!”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Om eens wat minder achter de feiten aan te lopen. Nederland wordt inmiddels het ‘lachertje’ van Europa genoemd.”

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Ook voor 2022 zal ik goede hoop houden. De hoop dat er weer ruimte ontstaat om de dingen te doen waar we allemaal blij van worden, zonder beperkingen. Ik kijk daarbij ontzettend uit naar mijn boekingen en de interactie met het publiek.” 

“Daarnaast wordt mijn eerste album begin 2022 uitgebracht. Dat voelt super speciaal. Ik kijk er heel erg naar uit weer veel nieuwe muziek uit te brengen het komende jaar!”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Staat het album voor nu nog als enige op de planning voor 2022?”

“Zeker niet! Na het album komen er nog genoeg vette dingen aan, waaronder collabs maar ook solo-tracks. Mijn solo-tracks zullen in een wat ander jasje gaan zitten: een tandje harder! So stay tuned!”


Meer Juliëx en meer 21×2021

Volg Juliëx via Facebook en Instagram.

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

Hardstyle tips in mei 2022: Deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...