dinsdag, oktober 3, 2023

21×2021: het jaar van Mark Otten

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Mark Otten

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het veertiende interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door de muzikant en producercoach Mark Otten. Hij werkte onder meer samen met dance-iconen als Armin van Buuren, Martin Garrix en Tiësto.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Overvloed!”

Waarom?

“Omdat er een enorme hoeveelheid aan kansen op mijn pad is gekomen dit jaar. Werkelijk overweldigend! Ik realiseer me direct terwijl ik dit zeg dat dit voor velen binnen onze industrie juist tegenovergesteld is. Dat is erg heftig om te zien. Het komt erop neer dat ik het geluk heb hoofdzakelijk met dingen bezig te zijn die juist wel door konden groeien: studiowerk en coaching.”

Waarvan heb in 2021 je het meest geleerd?

“Ik denk van de bezoekjes aan mijn persoonlijke lifecoach Rob. Door hem ben ik mij anders gaan opstellen. Vooral binnen mijn onderneming maar ook daarbuiten. Zo ben ik me gaan beseffen dat grenzen stellen kwetsbaar kan voelen en dat ik het daarom vaak onvoldoende heb gedaan en soms nog doe. Work in progress!”

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“Om een duo dat ik momenteel coach; de Vessbroz. Een sessie met die boys is steevast een hoop hilariteit. Het zijn overigens ook superfijne en warme gasten. Bovendien zijn ze extreem dedicated en ik heb geen twijfel dat ze nog heel veel gaan bereiken in hun muzikale carrière.”

(Lees het interview met de Vessbroz over hoe zij hun droom najagen in de polder)

Grootste succes?

“In het algemeen werken aan projecten met Martin Garrix. Zo kicken om, nadat we elkaar ontmoetten als student en docent op de Herman Brood Academie, nu samen nieuwe muziek te creëren! Onlangs is bijvoorbeeld het eerste ‘AREA21’-album gedropt waarop ik vooral veel gitaar heb gespeeld. Bizar gaaf! Daarnaast natuurlijk ook andere megadikke projecten met Martijn en de STMPD-crew.”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“Overwerkt raken. Hoewel het ook weer hele mooie kanten heeft, vind ik. Het is een unieke kans om je kompas weer scherp te stellen en in te zien waar je echt energie van krijgt.”

Artiest van het jaar

“Voor het derde jaar op rij is mijn meest beluisterde artiest op Spotify Khruangbin, een band die Thaise funk maakt. De gitarist is mijn nieuwste held. Als het om elektronische muziek gaat: Fred Again.

Talent van het jaar

“Colyn!”

“Ik vind dat hij een groot talent heeft voor het neerzetten van sfeer. Met name door zijn gevoel voor melodie.”

Track van het jaar

“‘Marea (We’ve Lost Dancing)’ – Fred Again & The Blessed Madonna.”

Event van het jaar

“Ik heb eigenlijk maar weinig events bezocht. Maar als ik moet kiezen; Joris Voorn @ Marktkantine.”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“London Grammar.”

“De stem van Hannah Reid raakt me altijd.”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Denk terug aan jullie eigen jeugd en realiseer je hoe belangrijk de uitgaanscultuur is. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik het allemaal beter weet of beter had gedaan. De beste stuurlui and all that… Maar het lijkt mij wel duidelijk dat het belang van onze industrie niet voldoende is onderkend.”

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“We begrijpen steeds meer van COVID-19 en hoe we ermee om moeten gaan. Hopelijk heeft het steeds minder invloed op ons leven en is er weer meer ruimte voor uitgaan, festivals en andere toffe dingen. Fingers crossed!”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Favoriete online-gebeurtenis met betrekking tot dance?”

“Hoewel al in 2020 gestart, absoluut nog steeds de livestreams van Disclosure. My God, wat een rijkdom om die gasten aan het werk te mogen zien!”


Meer Mark Otten en meer 21×2021

Volg Mark Otten via Facebook en Instagram.

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...