woensdag, oktober 4, 2023

21×2021: het jaar van Nas Elmes

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het twintigste interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door de dj/producer Nas Elmes. Hij zette dit jaar grote stappen binnen de house-scene.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Leerzaam!”

Waarom?

“Zowel op muzikaal als zakelijk vlak. Het afgelopen jaar heb ik geleerd om weer te leren. Klinkt een beetje dubbel natuurlijk maar ik kan het niet beter verwoorden. Ik ben te weten gekomen dat wanneer je jezelf wil blijven ontwikkelen, het leren van nieuwe dingen essentieel is. Niet alleen omdat je hierdoor nieuwe technieken en trucjes leert maar ook omdat het zo leuk blijft. Kennis die je opdoet blijft voor altijd bij je en kan je daarbij ook een voorsprong geven ten opzichte van anderen en jou dus uniek maken. Dit klinkt logisch maar lang niet iedereen denkt er zo over in de praktijk. Ga maar eens na hoeveel mensen makkelijk €1000,- uitgeven aan een nieuwe iPhone maar vervolgens wel heel erg twijfelen over een cursus van €100,-“

Waarvan heb je in 2021 het meest geleerd?

“YouTube is perfect als je iets wil leren. Er staat zoveel gratis content op. Zeker voor beginners! Daarnaast zijn betaalde cursussen ook een hele goede bron om heel snel heel veel te leren. Als je er zelf de moeite in steekt natuurlijk. Voor producers raad ik DeMarzo EMC aan. Daarnaast ben ik ook begonnen met het lezen van boeken. Een boek wat ik iedereen aanraad om te lezen is ‘Mindset – The New Psychology of Success’ van Carol Dweck.”

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“Ik kan niet zo snel iets noemen waar ik het hardst om heb moeten lachen. Over het algemeen kan ik zeggen dat ik het meest moest lachen als ik met m’n vrienden was. Gewoon thuis maar zeker ook op feestjes.”

Grootste succes?

“Het feit dat grote artiesten in de housescene als Sidney Charles, Dimmish, Prunk en Dennis Quin mijn muziek zijn gaan draaien. Je hebt altijd wel het gevoel dat je goed bezig bent en je gelooft het wel als mensen dit tegen je zeggen. Toch is dit wel een goede bevestiging daarvan.”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“Ik zou b2b met Mattisou op ‘A Day at the Park’ festival draaien, maar door corona is dit niet door gegaan. Heel jammer want we zouden de main stage gaan openen voor Jamie Jones, Loco Dice en de Martinez Brothers. Echt een hele sicke gig dus. Gelukkig is het verplaatst naar volgend jaar en blijft de line-up staan.”

Artiest van het jaar

“ANOTR!”

“Niet alleen vanwege de muziek die ze maken, maar ook vanwege de successen die ze boeken met de feesten die ze geven. Vooral in dat opzicht vind ik dat ze steeds grotere stappen aan het maken zijn en dat inspireert mij ook.”

Talent van het jaar

“Artmann!”

“Ik denk dat dit het laatste jaar is dat we hem nog een ‘talent’ mogen noemen, dus ik maak daar even gebruik van.”

Track van het jaar

“Spacefunk – Stussko.”

“Deze plaat is niet van 2021, maar dit is wel mijn all time favorite houseplaat en ik heb ‘m dus ook in 2021 weer goed op repeat gezet.”

Event van het jaar

“Dit jaar hebben we helaas niet veel events mee kunnen maken. Ik had dubbel pech want de korte periode dat het even kon, kreeg ik corona en ben ik heel ziek geworden. Ik heb nog wel Thuishaven met Loco Dice mee kunnen pakken dus als ik iets zou moeten noemen zou dat het zijn.”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Ik zit in een groep met producers uit Nederland, we noemen onszelf Tune Lab, met onder andere Stef Davidse, Elinov, Lavy, Mattisou, Daan Steenman, Milion, Eli Samuel, Jamback, Dande, Milo, Kreech en Job de Jong. In principe zou je kunnen zeggen dat wij allemaal op een constante basis met elkaar samenwerken. Bijna elke track die we maken, wordt in de groep gedeeld waarop we vervolgens elkaar feedback geven. Deze feedback in combinatie met het horen van elkaars laatste tracks, brengt ons allemaal verder. Inmiddels worden onze platen gedraaid door veel ‘grote’ namen en komen wij bij belangrijke labels in beeld.”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Nou een hele hoop haha! Maar de volgende twee punten zou ik als eerste noemen.”

“Allereerst, kom met een langetermijnplan voor corona! Bied een perspectief voor Nederland waar alle sectoren zich in kunnen vinden in plaats van alleen op korte termijn brandjes blussen en verder niks communiceren over waar we concreet binnen een jaar naartoe willen.”

“Als tweede, zorg ervoor dat sport een essentiële sector wordt. Ik vind dat iedereen moet kunnen sporten. Ook tijdens een lockdown. Desnoods zorg je ervoor dat alleen individueel sporten mogelijk is. Maar de sportscholen helemaal dicht is in mijn ogen geen optie omdat je de gezondheid en weerstand van mensen hierdoor alleen maar meer schaadt.”

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Ik kijk uit naar ‘Simpel’! Zo heet het feest dat ik samen met drie vrienden ga organiseren. We gaan een heel dik houseconcept neerzetten waarvan de eerste editie in de club zal zijn. Ik kan hier uren over praten maar ik zou zeggen volg vooral @simpel.ams voor alle laatste updates en dan zien we elkaar hopelijk snel!”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Waar zie je jezelf staan over een aantal jaar?”

“Draaien op grote festivals en hopelijk ook mijn eigen label en festival runnen!”


Meer Nas Elmes en meer 21×2021

Volg Nas Elmes via Instagram en TikTok.

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Joost Holthuizen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...