woensdag, december 6, 2023

21×2021: het jaar van Nifra

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Nifra

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het twaalfde interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door de dj/producer Nikoleta Frajkorova, beter bekend als Nifra. De trance-artiest komt oorspronkelijk uit Slowakije maar is al een tijdje woonachtig in Nederland.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Rollercoaster!”

Waarom?

“Sinds eind april is het extreem druk geweest met onze pasgeboren zoon. Het is erg wennen aan het nieuwe leven in combinatie met het touren afgelopen zomer. Verder natuurlijk nog werken aan nieuwe muziek voor mijn album, verhuizen en uiteindelijk in november toch corona krijgen.”

Waarvan heb in 2021 je het meest geleerd?

“Niet dat ik dit niet wist, maar ik werd gewoon bewuster van het feit dat gezondheid het allerbelangrijkste is.”

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“Waarschijnlijk om iets grappigs wat mijn partner Fisherman in één van zijn Twitch-streams heeft gezegd.”

Grootste succes?

“Mijn zoontje Mylo Ace!”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“Twee maanden terug hield mijn MacBook er ineens mee op en verloor ik in één klap al mijn projecten. Het vervelendste van alles was, dat ik geen back-up heb gemaakt. Op dit moment ben ik bezig met het re-worken van elk verloren project.”

Artiest van het jaar

“Markus Schulz!”

“Zijn werk-ethos en passie heeft mij altijd geïnspireerd om nog harder te werken!”

Talent van het jaar

“NOMADsignal!”

“Hij maakt echt toffe cross-over tracks die tussen trance en techno inzitten.”

Track van het jaar

“Een nieuwe ID van Fisherman…”

Event van het jaar

“Ik had het geluk om dit jaar op een paar evenementen te staan. EDC Orlando, Dreamstate SoCal, Transmission Pre-Party in Praag, Senses in Kroatië, Ministry of Sound in Londen, mijn uitverkochte boat party in Slowakije en laten we de negen uur durende set met Fisherman op Grenswerk niet vergeten.”

“Ik kan eigenlijk niet kiezen. Ik voel mij gezegend dat ik kon optreden en weer voor even op mijn gemak was.”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Ik heb een lijst met zangers en artiesten waarmee ik graag zou willen werken aan mijn nieuwe album. Er wordt al aan veel coole dingen gewerkt. Ik ben enthousiast over dit project want dit wordt mijn eerste artiestenalbum. Omdat het nog ver weg is, ga ik niks verklappen. Jullie moeten gewoon afwachten!”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Stop met het negeren van de eventsector. We zijn er wel klaar mee!”

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Persoonlijk had ik hoge verwachtingen van 2021; vooral over ontwikkelingen in de entertainmentindustrie. Ik dacht echt dat wanneer de vaccins eenmaal uitgerold werden, we langzaam in de goede richting zouden gaan. Ik heb goede hoop dat 2022 hét jaar zal zijn. Het moet! Ik mis het oude normaal.”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Volgens mij is alles wel gezegd!”


Meer Nifra en meer 21×2021

Volg Nifra via Facebook en Instagram.

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...