vrijdag, december 8, 2023

21×2021: het jaar van Rutger Geerling

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Rutger Geerling

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het negende interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door topfotograaf voor onder meer Tomorrowland en Ultra Music Festival, Rutger Geerling.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Rollercoaster!”

Waarom?

“Ik ben gerust de ultieme positivo te noemen. Het is zelden dat ik niet met een goed humeur uit bed stap maar dit voorjaar met een regenseizoen waar maar geen einde aan leek te komen, was er weinig lol te beleven. Het afgelopen jaar heb ik zalig veel tijd aan de kinderen en thuis kunnen besteden maar op een gegeven moment heb je het gezin wel uitgespeeld en wil je aan de slag met hetgeen je het liefst doet. Gelukkig is het na augustus echt nog een heel mooi jaar geworden.”

Waarvan heb in 2021 je het meest geleerd?

“Met mijn collega Kevin heb ik nog een aantal heel mooie zakelijke klussen kunnen aanpakken. Niet het werk waar ik het meest passie voor heb maar technisch heerlijk uitdagend en echt even ‘back to school’ voor mij. Vooral op het gebied van nabewerking en belichting op locatie heb ik echt flink bijgeleerd. Het is goed om eens even uit je ‘comfort zone’ te zijn het heeft me absoluut een betere fotograaf gemaakt. Smaakt in ieder geval naar meer.”

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“Wappies.”

Grootste succes?

“De aanstaande voortzetting van mijn tentoonstelling ‘This Is My Church’ is dit jaar in werking gezet. Mede dankzij de inspanningen van mijn collega’s van TEAM en het Fotomuseum aan het Vrijthof. Amsterdam get ready!”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“Die heb ik allemaal verdrongen.”

Artiest van het jaar

“Dan houd ik liefst nog even 2019 aan en pak ik DJ Snake er nog even een keer bij. Absolute herrie! Ik zal het in ieder geval nooit in de auto opzetten maar live is het echt zo’n aparte artiest met een compleet eigen sound en manier van draaien. Ik bedoel; welke dj doet nog breakdowns van drie nummers? Ook supergaaf om te fotograferen. Echt iemand met een ongekende ‘stage presence’.”

Talent van het jaar

“Lastig! Ik zou het niet weten.”

Track van het jaar

“Ik smokkel een paar maanden maar ‘Heat Waves’ van Glass Animals is toch wel mijn nummer van de pandemie. Maar aangezien ik meer van de sets ben dan losse nummers: Eelke Kleijn live voor Cercle bij Mont Saint-Michel heb ik compleet stuk geluisterd.”

(Check ook de aflevering van 21×2021 met Eelke Kleijn)

Event van het jaar

“De eerste editie van SAGA Festival in Roemenië was echt onvoorstelbaar goed en één van de leukste locaties van de afgelopen jaren. Een vliegveld met enorme hangars is natuurlijk echt een supergave achtergrond voor foto’s. Ik heb me er heerlijk kunnen uitleven. En Roemenen zijn echt fantastische feestgangers! Ik ben er drie dagen lang helemaal hyper doorheen gegaan. Wat een energie!”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Ik hoop volgende maand eindelijk mijn eigen artiestenvisum voor de VS te hebben. Ik zou daar super graag willen touren met een dj langs al die kleinere podia en clubs. Mooi voornemen om daar aan te werken!”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Durf eens vooruit te regeren en probeer niet zo bang te zijn voor de vermeende publieke opinie. Kom nu eens met een visie in plaats van reactief halve maatregelen te nemen. Dit virus gaat niet weg, daar moet je nu al op anticiperen.”

Foto: Gerard Henninger

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Als alles lukt gaat mijn tentoonstelling naar Amsterdam, maar dan next level! Helaas kan ik er nog niet al te veel over vertellen. De locatie kan ik wel alvast verklappen: de Beurs van Berlage.”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Alle goede vragen zijn al gesteld!”


Meer Rutger Geerling en meer 21×2021

Volg Rutger Geerling via Facebook en Instagram.

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...