zaterdag, september 30, 2023

21×2021: het jaar van Susana

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Susana

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het vijfde interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door Sanne Boomhouwer, beter bekend als Susana. De Nederlandse vocalist heeft een indrukwekkende staat van dienst. Ze werkte onder meer samen met dance-iconen als Armin van Buuren, Dash Berlin en Markus Schulz.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Comeback!” 

Waarom?

“De afgelopen paar jaar was het wat stiller bij mij op het release front. En ook al ben ik nooit helemaal weggeweest, voelt het toch wel een beetje alsof ik dit jaar een soort comeback heb gemaakt. Met een collected works album plus elf singles, waaronder mijn nieuwe plaat met Armin van Buuren en mijn eerste release op mijn eigen label Susa Records, is 2021 qua releases één van mijn meest productieve jaren geworden!”

Waarvan heb in 2021 je het meest geleerd?

“Aan het begin van de zomer liep ik tegen mijn grenzen aan. Ik realiseerde me dat ik overwerkt was. Ik heb ervan geleerd dat ik de stemmetjes in mijn hoofd die me ervoor waarschuwden voortaan serieus moet nemen.”

“En ondanks dat ik het als introvert heerlijk vind om thuis zijn en mijn eigen ding te doen, ben ik er dit jaar achter gekomen dat ik het ook echt nodig heb om af en toe dingen mee te maken, te reizen en nieuwe mensen te ontmoeten.” 

“Kortom: het gevoel te hebben dat ik leef! En na anderhalf jaar pandemie begon het gebrek aan nieuwe impulsen ook mij op te breken.”

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“Ik kan even geen concreet moment bedenken maar mijn vriend en ik maken elkaar eigenlijk elke dag wel een keer aan het lachen. Meestal vlak voor het slapen gaan. Dat zijn momenten die ik koester. En met mijn ouders, broer en schoonzus kan ik soms ook helemaal dubbel liggen van het lachen. Vaak zijn dat inside jokes die alleen mijn familie snapt.”

Grootste succes?

“Moeilijk kiezen!”

“Ik heb dit jaar een aantal toffe dingen meegemaakt. Zoals het feit dat ‘Shivers’, mijn collab met Armin van 2004, in januari werd verkozen tot populairste track in 20 jaar A State Of Trance. Maar ook de release van mijn fysieke collected works album ‘Susana Vocal Trance Rewind’. Waarvan exemplaren besteld zijn door fans van over de hele wereld! En uiteraard de release van ‘Home With You’, mijn follow up met Armin van Buuren.”

“Maar mijn grootste succes was dit jaar voor mij toch wel mijn eerste release als onafhankelijk artiest op mijn eigen label Susa Records: ‘A Promise I Can’t Keep’. Het voelt heel bijzonder en empowering om op eigen kracht een plaat uit te brengen. On my own terms. En dat het dan ook nog zo goed wordt ontvangen door mijn trouwe fans en mijn collega’s uit de scene; daar kan niks tegenop!”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“Dat ik overwerkt ben geraakt. Maar ik heb er veel van geleerd en ga nu heel anders om met mijn werk dan daarvoor. Zoals de woorden van één van mijn inspiraties Gabby Bernstein: ‘obstacles are detours in the right direction!'”

Artiest van het jaar

“AVIRA!”

Talent van het jaar

“Vocalist en producer KARRA. Ik heb bewondering voor haar talent en drive en hoe zij een lans breekt voor vrouwelijke producers en laat zien dat je snel kunt groeien wanneer je je calling volgt en je niks aantrekt van wat anderen van je denken.”

Track van het jaar

“Moeilijk kiezen zeg! Ik vind het altijd al knap wanneer mensen hun nummer één track weten te benoemen voor de ASOT Tune Of The Year.”

“Maar als ik dan moet kiezen: ‘If I Never Make It Home’ van Dan Stone en Stine Grove.”

Event van het jaar

“ASOT x ADE in de AFAS Live waar ik de ‘Rising Star Remix’ van ‘Home With You’, mijn nieuwe track met Armin, voor het eerst live heb gezongen. Het was één van de weinig optredens die ik dit jaar heb gedaan maar het voelde fantastisch en ging heel goed. Dat optreden gaf me echt een enorme boost en hielp me herinneren aan waar ik het allemaal voor doe: de magische momenten op het podium en de connectie met het publiek.”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Darren Porter!”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Unmute us!”

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Mijn vriend en ik zijn ons huis, dat we in 2021 hebben gekocht, aan het renoveren. Begin 2022 zal het klaar zijn en ik kijk er enorm naar uit om er dan ook echt te gaan wonen!”

“Verder heb ik goede hoop dat ik komend jaar weer wat mooie optredens zal kunnen doen! Ik kan niet wachten om weer met regelmaat op het podium te staan!”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Waar zou je graag nog eens optreden?”

“Mexico! Ik ben er nog nooit geweest maar van wat ik heb gehoord van collega’s moet de energie van het publiek daar fantastisch zijn!”


Meer Susana en meer 21×2021

Volg Susana via Facebook en Instagram.

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...