donderdag, oktober 5, 2023

21×2021: het jaar van Tinlicker

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Tinlicker

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het zestiende interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door Micha Heyboer en Jordi van Achthoven a.k.a. Tinlicker. Het dj/producer-duo draaide al eerder op grote festivals als Tomorrowland, Mysteryland en Creamfields.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Confronterend.”

Waarom?

“Dit omdat het alles tegelijk was. We zijn met onze neus op de feiten gedrukt. Het was super kut maar tegelijkertijd ook uitdagend mooi.”

Waarvan heb in 2021 je het meest geleerd?

“De onzekerheid van dingen. Het vreet je langzaam op als je niet uitkijkt. Dat een plek geven en positief blijven is een pittige leerschool.”

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“Om het het boek ‘Wen er maar aan’ van Maike Meijer heb ik een aantal keer hardop gelachen tijdens het lopen. Tevens heb ik krom gelegen om een vriend van mij die een verzoekje voor een Tinderdate kreeg met de vraag: ‘Weet jij dat je heel erg op die gast van Tinlicker lijkt?'” 

Grootste succes?

“Studio bouwen en ons tweede album maken terwijl alles lijkt tegen te zitten.”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“Mijn bankrekening, haha!”

Artiest van het jaar

“Fred Again!”

“Ik heb afgelopen jaar niet veel muziek geluisterd. Mede door niet al teveel beïnvloed willen worden voor ons eigen album die we aan het afmaken waren. Toen ik het debuut album ‘Actual Life’ ontdekte van Fred Again was ik er echt even helemaal aan verslaafd. Het resoneerde ook enorm met hoe ik in de coronatijd stond.” 

Talent van het jaar

“Helsloot!”

“Thomas Helsloot kennen wij inmiddels al jaren, zowel vanuit de muziekscene en op vriendschappelijke basis. Jaren heeft hij eigenlijk een groot deel van zijn muzikale carrière achter de schermen doorgebracht. En eindelijk heeft hij met zijn Helsloot alias besloten naar buiten te treden. Naast dat hij talentvol is, is hij ook gewoon enorm sexy.” 

Track van het jaar

“Jon Hopkins en 7RAYS – Arriving.”

“Het is altijd moeilijk om muziek uit te leggen. Meestal is dat iets wat de artiest met de muziek probeert over te brengen en de luisteraar kan opvangen. Je hoeft er eigenlijk niet over te praten. De track heeft iets heel magisch. Iets waar je niet persé makkelijk over kunt praten.” 

Event van het jaar

“Dit is voor iedereen anders maar voor ons was het een bevrijding om in onze eigen stad Utrecht, in TivoliVredenburg, eindelijk weer voor een volle zaal met blije mensen te staan.”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Thom Yorke!”

“Maar de meeste dromen zijn bedrog.”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Remember The Future! Dat kansloze korte termijn denken schiet niet op. En dat de cultuursector juist vreugde biedt in deze tijd.” 

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Dat wanneer ons album ‘In Another Lifetime’ uitkomt, we het ook live kunnen laten horen en onze eigen boontjes weer mogen doppen.”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Hoe kan je de polarisatie ombuigen in verbroedering?”

“Helaas weet ik het antwoord niet maar het is wel een situatie die zorgelijk is en waar we energie in moeten stoppen.”


Meer Tinlicker en meer 21×2021

Volg Tinlicker via Facebook en Instagram.

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...