woensdag, oktober 4, 2023

21×2021: het jaar van Vall Du Son

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Vall Du Son

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het zeventiende interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door Vall Du Son. De dj/producer heeft dit jaar zijn eerste grote stappen in de scene gezet.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Durven!”

Waarom?

“Ik had een beeld van wie ik moest zijn. Zelf stond ik als artiest te ver van mijn karakter af. Ik kaderde mijzelf vooral in het ‘harde’ en ‘industriële’. Persoonlijk, draai ik ook graag wat diversere tunes. Dit botste toch echt met wie ik ben. Door te beseffen wat ik echt wilde, heb ik mijn alter ego persoonlijker kunnen maken!”

Waarvan heb in 2021 je het meest geleerd?

“Langzaam jezelf accepteren en je eigen keuzes kunnen maken. Op dit moment in mijn leven ben ik erachter gekomen wat ik echt wil. Ook het leren van je fouten en het niet altijd aantrekken wat mensen van of over je zeggen.”

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“Toen ik op een gig in Madrid stond, moest ik zo ontzettend lachen om het feit dat ik zag dat iedereen het zo naar hun zin had. Ik werd daar erg blij van! Ik realiseerde mij: ‘Deze mensen zijn zó hard aan het dansen op muziek die ik draai. Wie had dat gedacht?'”

Grootste succes?

“Dat ik het semester van de kunstacademie heb gehaald!”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“Het feit dat ik een studie ben begonnen maar toch nog steeds twijfel over hoe ik mijn creativiteit moet verdelen over mijn muziek en grafisch design. Ik weet dan ook niet of ik moet doorgaan met mijn studie.”

Artiest van het jaar

“ÅMRTÜM!”

“Hij is zo uniek en heeft echt een bijzondere eigen stijl. Ik vind hem een ware artiest geworden. Ook heb ik dit jaar een collab met hem gedaan waar ik heel veel van heb geleerd.”

Talent van het jaar

“Lastig! Ik denk toch Dissolver; hij heeft ontzettend grote stappen stappen dit jaar. Hij is zijn eigen sound gaan ontdekken. En hij heeft bij fucking HÖR gedraaid. Dat zegt genoeg volgens mij!”

“Ook wil ik nog een shoutout geven naar FENRICK omdat wij elkaar dit jaar veel hebben geleerd en het een super relaxte gast is. Ik ben echt trots op hem dat hij zo aan het groeien is!”

“Als laatst but zeker not least Artémis. Ik heb haar ontdekt toen ik op haar Instagram profielfoto stuitte. Dat was een smiley en dat vond ik grappig. Toen ik ontdekte wat zij deed was dat zo verfrissend en inspirerend. Zij kan een ervaring neerzetten waar je U tegen zegt.”

Track van het jaar

“blissful overdose – Sewerslvt”

“Deze track beschrijft precies hoe ik 2021 heb beleefd.”

Event van het jaar

“Een shoutout naar 525 en P3!”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Ik zou graag willen samenwerken met artiesten die in andere muziekstijlen zitten. Ik ben erg benieuwd naar hoe mensen met fysieke instrumenten en goede vocals mij zouden kunnen helpen in het creatieproces. Verder vooral veel lol hebben met inspirerende personen.”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Ik zou niet echt weten hoe we uit deze situatie moeten komen. Het maakt niet uit wat ze doen, het is onmogelijk om iets te besluiten wat bij iedereen goed valt.”

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Ik mag er niks over zeggen maar het is een speciaal project en een hele nieuwe stap!”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Ik vind eigenlijk wel dat alle vragen zijn gesteld!”


Meer Vall Du Son en meer 21×2021

Volg Vall Du Son via Facebook en Instagram.

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze techno hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute techno hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...