donderdag, oktober 5, 2023

21×2021: het jaar van WeDamnz

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van WeDamnz

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het elfde interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door Lennard Klein Gebbink a.k.a. WeDamnz. De Nederlandse dj/producer staat vooral bekend om zijn mashups. Deze worden opgepakt door topartiesten als Martin Garrix, Afrojack en Julian Jordan.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Warrig!”

Waarom?

“Helaas had corona een flinke rol in de teleurstellingen van dit jaar. Vele toffe dingen die gepland stonden, vielen al gauw in het water. Hopen op een beter 2022!”

Waarvan heb in 2021 je het meest geleerd?

“Dit klinkt heel cliché maar ik heb besef in wat voor positie ik zit; de toffe mensen die ik om mij heen heb en mijn familie waarop ik altijd kan terugvallen.”

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“Dat was ongetwijfeld in Kroatië toen ik met mijn vrienden op vakantie was. We gingen een avond naar Club Papaya, de nr. 6 van de top 100 clubs ter wereld. Gek genoeg kwam ik er die dag achter dat een Italiaanse dj-vriend van mij daar moest draaien en ik had contact met hem gezocht om backstage nog even een drankje te doen. Toen we dat drankje deden, vroeg ik aan hem met welke plaat hij zou beginnen waarop hij antwoordde: ‘onze mashup natuurlijk.’ Ik vroeg vervolgens aan hem of we niet samen konden draaien waarop hij ging overleggen met de stagemanager die uiteindelijk groen licht gaf.”

“De grap is dat mijn vrienden dachten dat ik even naar het toilet was, totdat de Italiaanse dj in de microfoon het volgende aankondigde: ‘I brought a very special guest! Make some noise for my Dutch friend; WeDamnz!’ De gezichten van mijn vrienden waren onvergetelijk. Die stonden met verbazing te kijken hoe ik daar terecht was gekomen. Ik heb in tijden niet meer zo hard gelachen!”

Grootste succes?

“Dat zijn de VIP-edits die ik gebracht heb in deze pandemie. Ik praatte mijzelf steeds aan dat ik niet echt de mood kon vinden om clubplaten te maken. Toch kwam ik met een paar edits die uiteindelijk de hele wereld over zijn gegaan. Zelfs Diplo en Kygo wisten hun handen er niet van af te houden. Het blijft bizar om te zien dat iets wat jij maakt, uiteindelijk op een groot festival of in een toffe club wordt gedraaid.”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“De mainstageplek op Freshtival. Ik ging in 2019 nog als bezoeker en dit jaar kreeg ik de vraag of ik op de mainstage een set wou doen. Flink balen maar ik heb nog altijd goed contact met de organisator.”

Artiest van het jaar

“Marten Hørger!”

“Hier kun je mij ‘s nachts voor wakker maken. Al helemaal voor ‘Want You’.”

Talent van het jaar

“Biscits!”

“Deze man kan gewoon geen slechte plaat produceren. ‘Wait A Minute’ is een aanrader!”

Track van het jaar

“Poeh… lastig! Dan ga ik toch voor ‘Thinking Of You’ in de ‘Matonii Rework’. Ik denk dat ik deze inmiddels al wel tweehonderd keer heb afgespeeld dit jaar. Ik krijg gelijk een lach op mijn gezicht als ik deze plaat hoor. Er zit een super warme en vrolijke vibe in dit nummer. Matonii houdt het origineel van Sister Sledge intact en plaatst er een enorm dikke groovy baslijn onder die de plaat helemaal afmaakt.”

Event van het jaar

“clubSMEERIG!”

“Een event dat ik in samenwerking met Beachclub MEER mocht organiseren. Supermooie locatie aan het strand. Jeroen gaf mij de opdracht om de line-up en de socials te doen. Wat betreft de line-up gingen we voor het beste wat de regio te bieden heeft. Enorm tof om te zien hoe de dj’s op hun eigen manier een steentje hebben bijgedragen en om iets te doen in de Achterhoek waar ik zelf ook vandaan kom.”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“James Hype!”

“Deze man is een master achter de decks maar ook een groot voorbeeld voor mij in de muziek. Het lijkt me enorm tof een blend te maken met zijn sound en die van mij. Ik denk oprecht dat hier iets super diks uit zou komen.”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Bied perspectief aan de sector en de hardwerkende ondernemers. Het wordt echt tijd dat we gaan kijken naar de toekomst. Corona zal voor altijd blijven en we moeten er gewoon mee leren leven.”

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Meer mensen die gevaccineerd zijn. Ik kan niet wachten om weer toffe concepten te gaan neerzetten en op verschillende plekken te gaan draaien. We willen allemaal weer! En nu niet voor anderhalve maand maar gewoon weer terug naar normaal. Daarnaast zit er voor mij ook een leuke samenwerking aan te komen met een groot boekingskantoor waar ik zeer naar uit kijk!”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Waar kunnen we je online vinden?”

“Op Facebook, Instagram, SoundCloud en YouTube!”


Meer 21×2021

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...