donderdag, februari 29, 2024

De 5 van 2015 volgens… Eb & Vloed (Breda)

-

Home » Genres » House » De 5 van 2015 volgens… Eb & Vloed (Breda)

We kijken al weer uit naar al die mooie feesten, releases en dj-sets van 2016, maar niet voordat we nog even de mooie muzikale oogst van afgelopen jaar knuffelen. Our House vroeg een aantal dj’s – actief door heel Brabant en in diverse stijlen – naar hun 5 favoriete tracks van 2015. In het 6e en laatste deel een selectie met een verre knipoog terug in de tijd. Van de hand van Eb & Vloed, alias voor Joël Brust & Tijme Scholten uit Breda. Ze draaien vooral platen uit de jaren ‘90, maar omdat de laatste tijd fanatiek vinyl wordt herdrukt, kozen ze een selectie van tracks die dit jaar opnieuw zijn uitgebracht op het ‘zwarte goud’.

Shinichiro Yokota / Soichi Terada – Do It Again‬ [Sounds From The Far East, Rush Hour Recordings]

“Dit nummer maakt deel uit van de compilatie die samengesteld is door Hunee. De LP bevat een selectie van zeer gewilde nummers van de legendarische Japanse houseproducers Soichi Terada en Shinichiro Yokota rond het jaar 1992. Deze plaat ervaren wij enerzijds als hypnotiserend, anderzijds heeft het ook een feelgood vibe door de baslijn en de piano. Knap hoe zij alle elementen tot een geheel brengen.”

Kerri Chandler ‎– Track one [Atmosphere E.P. Vol. 1, Shelter Records]

“Deze track van KC uit 1993 is zeer waarschijnlijk de reden waarom wij ons zijn gaan verdiepen in de Deep Jersey sound. De power van de kick en de baslijn die in deze plaat zitten, zijn zeer herkenbaar voor de sound van KC. Leuk om te vertellen is dat wij elkaar bellen als we platen hebben gekocht, in de meeste gevallen schaft de ander die plaat dan ook niet meer aan. Maar in dit geval hebben we beide deze plaat gekocht. Naar onze mening moet deze EP echt in je kast staan.”

Armando – Downfall [From The Vaults Vol. 3, Trax Records]

“Dit is een echte Chicago house-classic op het legendarische label Trax Records uit het jaar 1988. Tijme is degene die zich het meest verdiept in dit genre. Het pruttelende lo-fi-geluid van acid is bijzonder boeiend. Het streven is om in elke dj-set een dergelijke plaat te draaien.”

https://www.youtube.com/watch?v=YU4Ilfloekc

Jovonn – Pianos Of Gold [Goldtones E.P., Clone Classic Cuts]

“Wederom een klassieker. De naam van deze artiest komt het meest voor in de platenkast van Joël. Het origineel is afkomstig van The Goldhouse EP uit 1993. De stoffige, stompende kick met Jovonns welbekende eigen vocalen maakt het eigenzinnig en uniek. Alles waar deze man uit New York bekend om staat zit erin verwerkt. Zijn groove, piano en beruchte harde percussie is moeilijk te evenaren naar onze mening.”

Rabo De Saia – Ripa Na Xulipa Ripa Na Xulipa (Extended Charles Maurice Version) [Brazilian Disco Boogie Sounds, Favorite Recordings]

“In onze zoektocht naar nieuwe muziek komen we ook op plekken uit waar we nog nooit eerder zijn geweest. Neem nou bijvoorbeeld deze plaat. Heerlijke Braziliaanse boogie uit 1979. Zeker als wij langere sets draaien gaan we vaak experimenteren met andere genres. Prachtige plaat om een set mee af te sluiten.”

 

Aankomende gigs van Eb & Vloed:

  • 3FM, Harm den Besten (16-01)

  • Festival 39 graden (30-01)

Luister naar Eb&Vloed op hun Soundcloud en volg ze op Facebook.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...