vrijdag, februari 23, 2024

7 redenen waarom je 7th Sunday Festival niet mag missen

-

Home » Puinhoop Kollektiv » 7 redenen waarom je 7th Sunday Festival niet mag missen

De 10e editie van 7th Sunday Festival staat zondag op het programma. We hadden daarom 10 redenen kunnen verzinnen waarom je dit festival niet mag missen, maar de 7 zit nu eenmaal in het DNA van 7th Sunday. Veel gepaster is dus om 7 aspecten uit te lichten die beschrijven waarom 7th Sunday Festival niet mag ontbreken op jouw agenda. 

Diversiteit

7th Sunday is één van de meest veelzijdige festivals van Nederland. Het maakt eigenlijk niet eens zoveel uit van welk (dance)genre je houdt. Of het nu house, hardstyle, techno, hip hop, eclectic, reggae, live-muziek, guilty pleasures of disco is, op 7th Sunday is het allemaal te vinden. En als je even wat anders wil, kun je ook zomaar bij een bandje belanden.

Voor de goede orde, er zijn 16 verschillende area’s op 7th Sunday. De mainstage is uiteraard de grote blikvanger, maar er zijn ook ‘hidden stages’, grote en kleine festivaltenten en intieme podia. Allemaal met een eigen karakter en muziekstijl.

7th Sunday

Nieuwe look & feel Hard Nature

Hard Nature, de hardstyle-area, is al jarenlang een zeer populaire stage op 7th Sunday. Dit jaar zal de area niet in een festivaltent zijn, maar in een dome. Die overkapping is groter dan de festivaltent die voorgaande jaren werd gebruikt en moet Hard Nature een rauwere uitstraling geven. De dome van dit formaat wordt voor het eerst in Nederland gebruikt.

Het gedeelte om de area heen, waar de containers altijd staan, krijgt eveneens een rauwere uitstraling. Op die manier wil de organisatie het hardstylepubliek nog meer met elkaar verbinden.

7th Sunday

SLAM! op nieuwe locatie op festivalterrein

De SLAM! area op de mountain is traditiegetrouw een van de drukst bezochte stages op het festivalterrein. Soms was het de voorgaande jaren zó druk dat de area afgesloten werd. En dat vond de organisatie jammer. Daarom is besloten de area te verplaatsen naar een grotere locatie, beneden op het festivalterrein. Zo is er genoeg plek voor iedereen, wel zo fijn!

Het podium zal veel meer een live-uitstraling krijgen en daarmee sorteert Par-T alvast voor op de toekomst als het live-aspect van deze area mogelijk nog belangrijker wordt. Door de verhuizing van SLAM! komt er op de berg wel een plekje vrij voor een nieuwe stage: The High. Op die area draait onder meer Benny Rodrigues een classics set. Sla een bezoekje aan The High dus niet over!

7th Sunday


Meer lezen? Volg ons op Facebook!


Ingrosso in Nederland

Zijn maatje Axwell stond vorig jaar solo op 7th Sunday, dit jaar is het de beurt aan Ingrosso. En dat is best uniek aangezien de dj uit Zweden niet vaak solo achter de knoppen staat en al helemaal niet op Nederlandse bodem.

Ingrosso is niet helemaal een onbekende op 7th Sunday. In 2009 stond hij voor het eerst op het festival in Erp. Negen jaar later komt er dus een vervolg, reden genoeg voor een bezoekje aan de mainstage straks.

De prachtige aankleding van het festivalterrein

7th Sunday heeft een aardige naam opgebouwd als het gaat om stagedesign en aankleding van het festivalterrein. Daar wordt iedere editie weer veel tijd in gestoken. En die tijd gaat echt niet alleen maar in het hoofdpodium zitten. Alle stages worden mooi aangekleed en hebben allemaal een eigen karakter.

Niet alleen de podia overigens, want ook aan de horecagelegenheden wordt gedacht. Aan The Playground is dit jaar extra veel aandacht besteed. Dit is een creatieve zone vol activiteiten, workshops en nog veel meer.

7th Sunday

De eindtijd van 01:00 uur

Hoe lekker is dat, een eindtijd van 01.00 uur! Waar je op een festival dat tot 23:00 uur duurt, buiten niet heel lang kunt genieten van het lichtspektakel, kan dat op 7th Sunday wel. Wanneer het begint te schemeren komen de lichten en lasers buiten steeds beter tot zijn recht. En als het eenmaal donker is, zijn al die mooie effecten samen een lust voor het oog. Tel daar lekkere beats bij op en de festivalbeleving is compleet. 12 uur feest, wie wil dat nu niet?!

7th Sunday

Het wordt (waarschijnlijk) mooi weer!

Niets is zo veranderlijk als het weer, zeker in Nederland. Maar de voorspellingen liegen er niet om: het wordt zondag goed festivalweer! Met een temperatuur rond de 20 graden, een zonnetje en wat bewolking zien de vooruitzichten er prima uit. Het blijft zeer waarschijnlijk helemaal droog. Wat wil je nog meer?!

7th Sunday

7th Sunday Festival

De allerlaatste tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...