maandag, december 4, 2023

ACHTER DE KNOPPEN #7: Hey dj, give me a fat beat!

-

Home » Uncategorized » ACHTER DE KNOPPEN #7: Hey dj, give me a fat beat!

Sinds in 2010 mijn actieve party-carrière begon, ben ik altijd iemand geweest die op feesten ook op de performance van een dj let. Handen die vliegensvlug over die draaitafels schieten, tracks die op soms magische wijze in elkaar worden gemixt: het fascineert me. Dat wil ik ook kunnen. Daarom volg ik 7 weken lang een dj-cursus van BPM Productions bij Dynamo in Eindhoven. Wekelijks beschrijf ik mijn ervaringen. Les 7: my first gig!

Of ik zenuwachtig was, werd mij meerdere keren gevraagd. Nee, dat viel eigenlijk wel mee. Al was een gezonde spanning wel aanwezig. Een spanning die ik ook altijd had voor een wedstrijd, in de tijd dat ik nog voetbalde. Dit keer stond ik echter niet op het voetbalveld, maar achter de dj-booth. Na 6 lessen volgde op de 7e cursusdag het afsluitende optreden. My first gig, hell yes!

>> Lees hier alle blogs terug <<

Dj cursus Bart

‘De generale repetitie’ vorige week ging goed. En daarom had ik vertrouwen in een goede afloop. Om nog wat extra vertrouwen te tanken, kwam ik een half uurtje eerder naar Dynamo dan gepland. Zo kon ik rustig checken of alle tracks door Rekordbox goed geanalyseerd waren. En ik verschafte mezelf nog wat extra oefentijd. Na een kwartiertje oefenen wist ik dat het goed zat. Ik zou gaan knallen!

Wat een vibe!

Vorige week wist ik al met welke track ik zou openen. Dat werd Hit Me With The Hard van Digital Punk en ANDY SVGE. Een plaat met een heerlijke vibe en een fijne melodie: een echte party track. Van het plan dat ik in mijn hoofd had om mijn set in te delen, kwam weinig meer terecht. Ik liet me volledig leiden door de vibe waarin ik terechtkwam. Wat een heerlijk gevoel was dat!

Dj cursus Bart

Het liep lekker, de overgangen gingen zoals ik wilde en het half uur vloog voorbij. Ik schreef het eerder, maar ik had na 3 lessen niet verwacht dat ik in staat zou zijn om een fatsoenlijk setje te draaien. Spijt van de dj-cursus heb ik géén moment gehad. Sterker nog, ik had dit veel eerder moeten doen. De kennis die ik nu heb, wil ik de komende periode uitbreiden. Dit smaakt naar meer, want er is niets mooier dan bezig zijn met je grootste passie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...

Weg met de copyrightclaims: Waar streamen dj’s tegenwoordig?

Dj’s moeten tegenwoordig flink oppassen waar ze hun livesets streamen. Facebook en Twitch zijn hard aan het werk om...