zaterdag, maart 6, 2021
Home Features ADE 2016, donderdag: veel EDM, maar waar is de hardstyle?

ADE 2016, donderdag: veel EDM, maar waar is de hardstyle?

-

Op het Amsterdam Dance Event (ADE) moét je zijn, als je als dance-professional (in spe) iets doet of wil in deze industrie. Maar wat voor hen vooral voor overdag geldt (conferentie, netwerken), geldt ’s nachts eigenlijk ook voor álle partypeople.

Nergens en nooit vind je een hogere dichtheid aan goede feesten met zoveel goede dj’s als de derde week van oktober in Amsterdam. Met een nagenoeg volledige bandbreedte aan elektronische muziek en acts uit alle werelddelen en geledingen.

Des te mooier is het – en een beetje trots ook word je – als je weet dat de zuidelijke provincies van onze dancenatie naar inwoneraantal zo’n beetje hofleverancier zijn. Een overzicht, per dag, van ‘onze’ presentie op Amsterdam Dance Event 2016.

- Advertisement -

Vandaag de donderdag, waarop het EDM-geweld nog meer rondklettert. Maar waar is de hardstyle?

ADE – Donderdag 20 oktober

 

AMF Hardwell presents Revealed, Heineken Music Hall

Het feest begon al zo groot, maar ieder jaar komt er weer meer bij. Dit jaar omvat Amsterdam Music Festival (AMF) maar liefst 8 mega-feesten in de ‘dome-driehoek’ van Amsterdam Bijlmer-Arena.

De apotheose ligt op zaterdag en zondag in de Arena. Maar bij de buren van Ziggo Dome en Heineken Music Hall is het ook te doen.

Na de Top 100-show op woensdag treedt op donderdag Bredanaar Hardwell aan in een uitverkochte HMH, voor zijn Revealed-nacht. Breda-power alom, met optredens van o.a. Dannic en Kill the Buzz.

>> Event

Fedde Le Grand presents Dark Light Sessions, Het Sieraad

Tilburger Fedde Le Grand heeft wel wat met ‘grande’ locaties, zeker sinds hij in de hoofdstad – als eerste dj ooit – Carré vol trok. Nu strijkt hij met ‘Dark Light Sessions’, vernoemd naar zijn radioshow, neer in Het Sieraad. Samen met o.a. Leroy Styles en Kryder.

>> Event

>> Zie ook: ADE, de zuidelijke inbreng op woensdag 19 oktober <<

Dark Light Session

Sander van Doorn presents an ADE Special, Melkweg

Eindhovenaar Sander van Doorn is al jarenlang met een eigen nacht present op ADE. Dit keer is die niet opgehangen aan zijn eigen label Doorn Records, maar aan zijn artiestennaam. Verwacht verder optredens van Chocolate Puma, EDX, Kryder en een ‘special guest’.

>> Event

Yellow Claw presents Barong Family, Bitterzoet

Het deels Venlose Yellow Claw is op tour met het kakelverse Barong Family Album, vernoemd naar hun in 2014 opgerichte label. Een bijzondere verzamelaar, waar vrijwel alle artiesten die eerder werk uitbrachten op Barong Family aan bijdroegen: o.a. Dirtcaps, Moksi (ook Venlo) en Mightyfools. Uiteraard zijn die ook allemaal present op deze album/label-avond.

>> Event

En waar blijft de hardstyle?

Grote afwezige onder de dancegenres is deze dag toch de hardstyle en hardcore. Donderdag is (overdag) nota bene de dag van HDE (Hard Dance Event), waar professionals uit deze tak zich verenigingen om kennis uit te wisselen en te netwerken. Maar ’s nachts is het – het hele ADE lang trouwens – heel goed zoeken naar een event met harde dancestijlen…

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

Allemaal hebben we steeds meer zin om weer ongegeneerd los te gaan op een feest of festival. Voor sommige...

MY FIRST GIG: Broken Element (DE)

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...