donderdag, maart 4, 2021
Home Features ADE 2016, vrijdag: Breda-powerrr met XXL, HIGGS en Tiësto

ADE 2016, vrijdag: Breda-powerrr met XXL, HIGGS en Tiësto

-

Zoals onze columnist JoeySuki laatst al schreef: op het Amsterdam Dance Event (ADE) moét je zijn, als je als dance-professional (in spe) iets doet of wil in de industrie. Maar wat voor hen vooral voor overdag geldt (conferentie, netwerken), geldt ’s nachts eigenlijk ook voor álle partypeople: in Mokum is het te doen deze herfst!

Nergens en nooit vind je een hogere dichtheid aan goede feesten met zoveel goede dj’s als de derde week van oktober in Amsterdam. Met een nagenoeg volledige bandbreedte aan elektronische muziek en acts uit alle werelddelen en geledingen.

Des te mooier is het – en een beetje trots ook word je – als je weet dat de zuidelijke provincies van onze dancenatie naar inwoneraantal zo’n beetje hofleverancier zijn. Een overzicht, per dag, van ‘onze’ presentie op Amsterdam Dance Event 2016. Vandaag de vrijdag, vol Breda-powerrr.

ADE – Vrijdag 21/10

- Advertisement -

XXL x Dock41 Family, Chicago Social Club

XXL Events & Artists (bekend van o.a. Duikboot) en boekingsbureau Dock41 uit Breda presenteren vanaf 17:00 uur een gratis toegankelijke ‘familieborrel’ in Chicago Social Club (en dus niet in de eerder aangekondigde Kopstootbar), waar eenieder gewoon welkom is. Alle paarden uit de stallen zijn zowat present, onder wie Puinhoop Kollektiv (check ons doldwaze verhaal over het trio), David Ghetto, Flamboyant, Daisy’s DJ Team namens XXL en Lucky Done Gone, Will Oirson en Ringbaan uit naam van Dock41.

>> Event

HIGGS Livestream X Dynamic Reflection, Radion

Ook uit Breedjeda: HIGGS! Het collectief, bekend van hun intieme locatiefeestjes met videostream, is terug na een jaartje radiostilte. Radion-stilte zal er niet zijn, want een van de HIGGS boys programmeert in de nog verse, opkomende Amsterdamse underground-club. Voor deze ADE avond halen ze tal van artiesten uit van het label Dynamic Reflection, onder wie Marcel Fengler en Abstract Division. En uiteraard is er weer een stream, tune in vanaf 17:00 uur reeds!

>> Event

AMF: Tiësto presents Clublife 500, Ziggo Dome

Nog meer 076? Ja, echt waar, maar dan wel van een heel andere orde. Opper-Breda-baas Tijs Verwest ofwel ridder en multiple nummer 1 dj Tiësto trekt weer eens een soort van stadion vol, wat hij reeds in 2004 al deed in het Gelredome. Nu, ter viering van de 500e uitzending (!) van zijn radioshow Clublife, strijkt hij neer in een uitverkochte Ziggo Dome.

>> Event

ADE Solar

ADE Solar Weekend sleep-over, NDSM Werf

Wat nou geen nachttreinen meer? Dan blijven we toch gezellig slapen op ADE!? Bij Extrema’s Solar Weekend denken ze graag gek, dus houden ze vrijdagnacht ‘de grootste pyjama-party’ op de NDSM Werf. Ook met een feestje erbij, natuurlijk.

>> Event

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

Allemaal hebben we steeds meer zin om weer ongegeneerd los te gaan op een feest of festival. Voor sommige...

DGTL 2021 kondigt volledige line-up aan: o.a. Camelphat, Love Minus Zero en Villalobos naar NDSM in september

In 2021 keert DGTL terug in Amsterdam. Deze editie van het evenement vindt plaats op 11 en 12 september...