woensdag, februari 28, 2024

ADE 2016: Zuidelijke invasie in dancehoofdstad – Woensdag

-

Home » Puinhoop Kollektiv » ADE 2016: Zuidelijke invasie in dancehoofdstad – Woensdag

Zoals onze columnist JoeySuki laatst al schreef: op het Amsterdam Dance Event (ADE) moét je zijn, als je als dance-professional (in spe) iets doet of wil. Maar wat voor hen vooral voor overdag geldt (conferentie, netwerken), geldt ’s nachts eigenlijk ook voor álle partypeople: in Mokum is het te doen deze herfst!

Nergens en nooit vind je een hogere dichtheid aan goede feesten met zoveel goede dj’s als de derde week van oktober in Amsterdam. Met een nagenoeg volledige bandbreedte aan elektronische muziek en acts uit alle werelddelen en geledingen.

Des te mooier is het – en een beetje trots ook word je – als je weet dat de zuidelijke provincies van onze dancenatie naar inwoneraantal zo’n beetje hofleverancier zijn. Een overzicht, per dag, van ‘onze’ presentie op Amsterdam Dance Event 2016. Inclusief buspendels van en naar Brabant! Te beginnen met de openingsdag.

ADE 2016 – Woensdag 19 oktober

 

BRAAF ADE Special w/ Pig&Dan, De Balie

Het Bredase collectief BRAAF heeft de eer het bal mede te openen, met zijn eerste feest ooit op ADE. Daarvoor haalt het collectief onder meer het Spaanse duo Pig&Dan over naar De Balie. Dat was tot dit jaar de locatie voor ADE University, maar transformeert nu dus tot feestlocatie. BRAAF heeft zelfs een buspendel van en naar Breda geregeld!

>> Event

BANGANA Invites:…, North Sea Jazz Club

Voor de Tilburgers allang niet meer de eerste keer. BANGANAGANGBANGERS was 2 jaar geleden al present op ADE (en ja, ook met buspendel). Ditmaal draait hun nacht rond artiesten van Radar Records en Compass Agency, onder wie Stööki Sound en Nicon. Bassen en breken maar!

>> Event

Dannic presents Fonk Recordings, Escape Deluxe

Een geheel andere orde dan. Bredanaar Dannic presenteert op ADE zijn allereerste labelnight van zijn nog verse Fonk Recordings. Naast de grote baas zelf en het snel rijzende, deels Brabantse duo Tom & Jame treden tal van talenten uit de stal van dit funky/groovy/big room house-label aan.

>> Event

Spinnin Sessions w/ Sam Feldt, Lucas & Steve in AIR

Hoe kan het grootste dancelabel ter wereld – uit Holland zelf – ontbreken op ADE? Dat kan niet, en dus is er op de openingsavond Spinnin’ Sessions in Club AIR. Het eigen concept met artiesten uit de Spinnin’ Records stal werd eerder onder meer in Eindhoven gehouden.

>> Zie ook: Spinnin’ Records, continu op zoek naar nieuw dance-talent <<

Ook op ADE draait het op Spinnin’ Sessions weer om een mix van grote gevestigde en aankomende namen. Het zuiden showt de love van Sam Feldt (Boxtel) en Lucas & Steve (Maastricht) maken het vast ook in orde met je. Maar wie zou de mystery guest zijn?

>> Event

Wall Recordings w/ Apster en D-Wayne, Escape

Nog maar een labelnight met kanonnen dan maar. Afrojack’s Wall Recordings strijkt neer in de Escape. Formule à la Dannic, met dit verschil dat Wall natuurlijk al langer bestaat en zijn eigen, net wat meer EDM-gerichte sound en artiesten heeft. Tilburger Apster en Eindhovenaar D-wayne kennen we daarbij inmiddels als vaste krachten.

>> Event

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Rock The House #114: Isis Cloudt

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...

Rock The House #112: Merow

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...