dinsdag, oktober 3, 2023

ADE 2016: Brabantse klappers ter afsluiting – zaterdag & zondag

-

Home » Spinnin' Records » ADE 2016: Brabantse klappers ter afsluiting – zaterdag & zondag

Zoals onze columnist JoeySuki laatst al schreef: op het Amsterdam Dance Event (ADE) moét je zijn, als je als dance-professional (in spe) iets doet of wil doen in de industrie. Maar wat voor hen vooral voor overdag geldt (conferentie, netwerken), geldt ’s nachts eigenlijk ook voor álle partypeople: in Mokum is het te doen deze herfst!

Nergens en nooit vind je een hogere dichtheid aan goede feesten met zoveel goede dj’s als de derde week van oktober in Amsterdam. Met een nagenoeg volledige bandbreedte aan elektronische muziek en acts uit alle werelddelen en geledingen.

Des te mooier is het – en een beetje trots ook word je – als je weet dat de zuidelijke provincies van onze dancenatie naar inwoneraantal zo’n beetje hofleverancier zijn. Een overzicht, per dag, van ‘onze’ presentie op Amsterdam Dance Event 2016. Tijd voor het weekend.

ADE 2016 – Zaterdag 22 oktober

AMF ArenA w/ Hardwell, Jay Hardway, W&W, Showtek

Na de shows in de Heineken Music Hall en de Ziggo Dome gaat het zaterdag echt los tijdens het Amsterdam Music Festival (AMF), wat onderdeel is van ADE. De enige stadionshow tijdens het ADE gaat los in de Amsterdam ArenA, met de grootsten van de Brabantse dance. Naast deze Brabantse klappers staan onder andere ook Axwell Λ Ingrosso en The Chainsmokers met hun Nederlandse debuutshow in de line-up.

>> Event

AMF presents SLAM! Mixmarathon w/ Lucas & Steve, FeestDJRuud, Sander van Doorn in Ziggo Dome

Mocht je geen genoeg krijgen van het AMF, is er altijd de mogelijkheid om vanaf 22.00u aan te sluiten in de Ziggo Dome, waar SLAM! de mixmarathon live gaat uitzenden met een flinke line-up. Lucas & Steve en Sander van Doorn zijn samen met Mike Williams en Kungs verantwoordelijk voor de eerste twee uren van de avond, en als klap op de vuurpijl sluit FeestDJRuud de zaterdag af.

>> Event

More than a Decade of Dance: Clubbin 12.5 w/ Funkerman, Pep & Rash in Desmet Studio’s

Elke week is hij te horen op de radio met zijn show Clubbin: Eric van Kleef. In deze avond tijdens het ADE laat hij zien wat hij en andere Nederlandse dj’s hebben bereikt in de afgelopen 12,5 jaar. De acts Funkerman en Pep & Rash zijn erbij om te laten zien hoe hard het allemaal is gegaan de afgelopen jaren.

>> Event

Firebeatz and Friends – ADE Special w/ FeestDJRuud, Lucas & Steve, Apster, Dannic in Jimmy Woo

Al sinds 2008 zijn Tim en Jurre samen als Firebeatz bekend om hun stevige beats en muziek. Samenwerkingen met o.a. Snoop Dogg, Missy Elliot en Chocolate Puma geven wel aan dat het dj-duo op de juiste weg is. Met een line-up die voor meer dan de helft uit het zuiden komt, zal het een gezellige avond gaan worden in Jimmy Woo.

>> Event

ADE 2016 – Zondag 23 oktober

Jay Hardway x Julian Jordan, Jimmy Woo

Samen met o.a. Timmy Trumpet en Lil’ Kleine staan Jay Hardway en Julian Jordan zondag in Jimmy Woo, als een van de laatste events van ADE 2016. De EDM dj’s zullen voor veel energie gaan zorgen en er staan zelfs nog een aantal verrassingsacts op het programma.

>> Event

AMF Official Closing: AMF & Friends in HMH

Mocht je er nog niet van overtuigd zijn dat het zuiden flink mee doet tijdens het ADE, dan is er nog de officiële afsluiting van het Amsterdam Music Festival in de Heineken Music Hall, waar Dannic, Firebeatz, Jay Hardway en Pep & Rash het zuiden vertegenwoordigen. Maandagochtend weer aan het werk? Geen probleem, de trein naar het zuiden vertrekt alweer om kwart voor 6!

>> Event

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Stef Appelhof
Stef Appelhofhttps://stefappelhof.com/
Manusje-van-alles als het gaat om marketing, webdesign, events en muziek. Als DJ te vinden in Café Bolle en Café Sgt. Peppers, maar ook bij de door hem mede opgerichte concepten Stemrecht en Thuis Stappen. Daarnaast als productieassistent actief geweest bij ADE. Ook de website waar je nu naar kijkt is door Stef gemaakt.

Gerelateerd

Hardwell maakt comeback tijdens Ultra Music Festival

Wat al een tijdje rondzingt in het wereldje, komt uit. Hardwell maakt, na een afwezigheid van 3,5 jaar, zijn...

Rock The House #114: Isis Cloudt

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...