zaterdag, februari 24, 2024

Volop Brabant power op ADE 2017: dag 3

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Volop Brabant power op ADE 2017: dag 3

Over een paar weken is het weer Amsterdam Dance Event. Professionals vanuit de hele dancewereld komen naar onze hoofdstad om zaken te doen, te (net)werken of op te treden. Brabant speelde er altijd al een flinke noot mee, maar op ADE 2017 mag het namens het gastland hofleverancier heten. Een overzicht per dag, met vandaag de vrijdag.

ADE 2017 dag 3 – Vrijdag 20 oktober

ADE University hosted by Fontys ACI, Volkshotel

Op een dag dat de zuiderlingen voor de schermen wat afweziger lijken te zijn – of even uitrusten of zelf feesten – is het goed om even de professionals achter de schermen te benoemen. Net als vorig jaar is Fontys ACI uit Tilburg (Academy for Creative Industries) educatiepartner van de subconferentie voor studenten en jonge professionals: ADE University. Studenten van ACI’s minor Dance Industry hosten er eigen panels over tal van actuele onderwerpen. Tegen een kleine vergoeding kun je er ook zonder pas heen.

Appelsap w/ Paquito Moniz, Bitterzoet

Uiteraard zijn er zeker wel feestjes met artiesten van beneden de rivieren te vinden. Paquito Moniz, een klein jaartje terug nog warm-up op onze 2e This Is Our House Live, draait op Appelsap in de Bitterzoet. Het jaarlijkse hiphop- en elektronicafestival duikt op ADE lekker naar binnen, met verder onder meer Wiley en Maximum.

ADE 2017

Eurabia in Paradiso Noord

Een Tilburgs feestje in Amsterdam-Noord met een nog veel zuidelijker (lees: Arabisch) tintje. Eurabia strijkt neer op ADE 2017 met een avond rond de gelijknamige, eclectische Arabisch-Europese dansmix. We kennen ze nog van STRP, waar ze ook van het partijtje waren. Het feestconcept komt voort uit het Cairo Liberation Front. Naast deze act zelf staan ook onder meer Acid Arab en Osdorp Tapes geprogrammeerd. Verwacht energieke Syrische dabke in de mix met house, en Egyptische electro-chaabi gecombineerd met hiphop.

En verder…

…is er veel Brabantse EDM- en powerhouse-inbreng op de middelste dag van ADE 2017. Hardwell draait in het 538 DJ Hotel voor een select groepje winnaars en Fedde Le Grand keert terug met zijn Darklight Sessions in Hotel Arena. Dan is er nog de SLAM! MixMarathon met W&W, Brennan Heart en La Fuente, in Ziggo Dome. Niet voor de fijnbesnaarde types!


Meer ADE 2017

Klik hier voor de andere overzichten/dagen op ADE 2017.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Rock The House #114: Isis Cloudt

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...

Rock The House #112: Merow

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...