maandag, december 4, 2023

Zaterdag met Lubach: niet op tv, maar met The Galaxy in 013

-

Home » Biki90 » Zaterdag met Lubach: niet op tv, maar met The Galaxy in 013

Platenlabel Barong Family is in 2014 opgericht door Yellow Claw. In de twee jaar die zijn verstreken zijn er meer dan 35 releases geweest.  Na een grote wereldtour langs 20 wereldsteden als Shanghai, Bangkok, New York, Detroit en een eigen stage op Tomorrowland, kan Barong al leunen op een grote schare fans. Afgelopen zaterdag was het tijd voor een Barong Family Label Night in poptempel 013 in Tilburg. Op de line-up stonden Fountain of Youth, MightyFools, Moksi en… The Galaxy. Jawel, met Arjen Lubach in de gelederen, die net als zijn creatieve wederhelft gewoon zijn passie en gevoel volgt. This Is Our House sprak The Galaxy backstage. “Zet ons maar op mainstage-whatever-festival, maar we zijn ook realistisch. Het moet groeien.”

 

The Galaxy is een duo dat in 2015 de Bass Country Club EP uitbracht onder Barong Family, maar niemand wist wie het dj duo nou precies was. Afgelopen zomer hebben ze hun identiteit bekend gemaakt.

Eén helft kennen we ook wel als de ‘Slimste Mens’, van Zondag met Lubach en natuurlijk als schrijver en cabaretier: Arjen Lubach.  Samen met Sacha Harland, voor sommige beter bekend als één van de Lifehunters op YouTube, vormt hij het duo The Galaxy.

In de wandelgangen van 013 kwam This Is Our House beide heren tegen, die op het punt stonden om naar huis te gaan. Gelukkig hadden ze nog tijd om een paar vragen voor ons te beantwoorden.

galaxy-barong-013-jupilerzaal-26112016-jostijnligtvoetfotografie-2-2
Foto: Jostijn Ligtvoet, 013 Tilburg

Arjen, we kennen je nu ook als de helft van The Galaxy. Is het iets wat je erg ambieert, muziek an sich? 

Arjen: “Muziek maken doe ik echt al sinds ik mijn eerste computer heb. Toen ik 21 was scoorde ik een top-40 hit. Dat was een parodie op een track van Eminem en die beat had ik toen al zelf nagemaakt. Al sinds die tijd vind ik het leuk om te produceren. Pas de laatste jaren voel ik dat het werkt en dat het goed is. Zeker toen ik Sacha ontmoette en we samen tot iets in staat waren waarvan we dachten: hiermee durven we op te treden en naar buiten te komen.”

Onlangs is jullie eerste video online verschenen. Ik zag dat Arjen hier veel voor heeft gedaan?

Sacha: “Ja, daar krijgt Arjen absoluut de credits voor. Natuurlijk zijn er altijd punten waar ik ook inbreng heb gehad, want het is een Galaxy-clip, maar Arjen heeft de clip geschreven en geregisseerd.”

Arjen:  “Het is ook echt leuk om te doen. Als je dan toch een  dance-act hebt en je gaat een clip maken, dan moet je het gewoon zelf proberen. Zeker als je veel televisie-ervaring hebt, dan is dat gewoon leuk.’

Sacha:  “We proberen sowieso zoveel mogelijk zelf te doen in plaats van alles uit handen te geven.”

Wat is jullie ambitie met The Galaxy?

Arjen: “Ik denk dat dit voor ons allebei geldt: we zijn bezig met andere dingen omdat we dat ook leuk vinden. Sacha is ook YouTuber en we doen verder nog televisiedingen. Maar muziek is toch iets wat heel puur is en wat je altijd voelt. Als ik televisie aan het maken ben en ik loop naar huis dan zet ik muziek op. Als ik thuis ben zet ik de computer aan en ga ik een beat maken. Dan zit ik er een dag aan en stuur ik het naar Sacha, of krijg ik juist van hem iets opgestuurd. Dat gaat dan steeds heen en weer. We hebben niet echt een soort masterplan voor The Galaxy. We hebben niet samen gezeten: nu gaan we de wereld veroveren. Muziek maken is gewoon de basis. Je kan het proberen uit te zetten, maar een week later ligt er weer een concept.”

Als ik thuis ben zet ik de computer aan en ga ik een beat maken.

Sacha: “Klopt, als het op die manier in je zit dan komt het er op wat voor manier ook uit.”

Arjen: “Ja man. Muziek! Hoe vet is muziek, hoe vet is zo’n zaal? Hoe vet is het als jij eigen beats maakt thuis en dat je die hier op play drukt en de zaal los gaat. Dat is het tofste wat er is en dat willen we allebei. Tuurlijk, zet ons maar op mainstage-whatever-festival, maar we zijn ook realistisch. Het moet groeien. We zijn er in ieder geval keihard voor aan het werken.”

“En tuurlijk het zou ook onzin zijn om te zeggen dat we géén grote ambities hebben met The Galaxy. Dat is net als iemand die schilderijen maakt en zegt, ooh nee ik maak ze voor mezelf en ik stop ze in een la. Nee tuurlijk niet. Iedereen hoopt natuurlijk het hoogste te bereiken wat mogelijk is.” 15233645_10155531718159502_519247199_o

Yellow Claw komt net als Moksi uit Venlo. Hoe zijn jullie op het label van Barong terechtgekomen? 

“Via Daniël (Cesqeaux, red.). Hij komt uit Groningen, ik kom ook uit Groningen. Mike Cervello komt uit Groningen. Want Groningen gaat Venlo overnemen. Dat is echt hoor. Fuck Venlo, weetjewel, dat stuk grondgebied wordt gewoon van Groningen. Dus dan rij je Venlo binnen en dan ben je ineens in Groningen. Dat komt dan door Mike Cervello, Daniël en door ons, haha.”

“Nee, maar ik ben bij Barong Family terechtgekomen via Cesqeaux dus. Die hoorde mijn muziek, stuurde dat weer door naar Jim van Yellow Claw en die schreef meteen terug: dit is heel vet en dit moeten we gaan uitbrengen.”

En nu staan we hier na te dampen na anderhalf uur draaien. In 013. Tot dusver gaat het heel lekker allemaal.” – The Galaxy

https://www.instagram.com/p/BNUO5NmlO17/?taken-by=thegalaxylovesu

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Festival De Unie is de nieuwe house- en techno-traktatie van 013 Tilburg

Het outdoor seizoen mag dan voorbij zijn, dat wil niet zeggen dat de koudere maanden geen (indoor) festivals herbergen....