maandag, november 29, 2021
spot_img
HomeFeaturesAwakenings ADE: Vrouwelijke techno krachtpatsers headlinen in de Ziggo Dome

Awakenings ADE: Vrouwelijke techno krachtpatsers headlinen in de Ziggo Dome

-

Op vorige edities floreerden de namen van deze ‘Big 3’ meer dan eens op de ADE line-ups. Dit jaar staan staan Amelie Lens, Charlotte de Witte en Nina Kraviz dankzij progressieve genderprogrammering van Awakenings voor het eerst samen op dezelfde banner. De powervrouwen headlinen de ADE Special van Awakenings in de Ziggo Dome op donderdag 14 oktober.

Wie anno 2021 aan techno denkt, kan eigenlijk niet meer om het feit heen dat het vrouwen zijn die de internationale scene keihard domineren. De programmering van Awakenings bevestigt dat beeld des te meer.

We constateerden eerder al dat Awakenings echt werk maakt van een inclusieve programmering. Toegegeven, binnen de techno is dat misschien wat minder lastig dan (pakweg) in de hardstyle, maar toch…

Op de ADE special van 14 oktober is de verdeling man/vrouw voor het eerst in het voordeel van de vrouwen: 4 tegen 3. Een unicum!

Awakenings ADE Special

- Advertisement -

Amelie Lens, Charlotte de Witte en Nina Kraviz zijn misschien wel de allergrootse techno-dj’s van dit moment. Ze staan hoog in populariteitspolls, touren over de hele wereld langs de grootste podia én zijn alledrie eigenaar van vooraanstaande technolabels.

Ook bij Awakenings zijn de dames geen onbekenden. Je kon de afgelopen jaren niet om ze heen. Wie ze zijn en wat je van deze headliners kunt verwachten, lees je hieronder.

>> Zie ook – ADE 2021: Dit zijn onze 10 hoogtepunten

Amelie Lens

Amelie Lens

Sinds ze haar carrière in 2014 begon, zit er geen rem meer op het succes van de Vlaamse. Aan het begin van haar reis was ze resident-dj in de Hasseltse club Labyrinth. Amper twee jaar later stond ze op de podia van Dour, Tomorrowland en Awakenings.

Ondertussen is Amelie uitgegroeid tot een waar fenomeen. Op Instagram heeft ze 1,7 miljoen volgers en de titel-track van haar laatste EP met AIROD zit al dik over de miljoen streams. Daar bovenop komt nog het succes van de releases van haar labels Exhale en Lenske, die net als Amelie zelf sky-high gaan.

Amelie Lens op Awakenings staat garant voor pure chaos. Of ze nu een tent op Awakenings Festival moet afsluiten of twee keer voor een volle Elementenstraat staat: Lenske sloopt de boel. Het allermooiste is dat ze er zelf het hardste van geniet. Tijdens het draaien danst Lens altijd in de rondte met een alleszeggende glimlach. Van een technoliefhebber, voor een technoliefhebber — en dat op een monstertempo!

Charlotte de Witte

Ook Charlotte de Witte is een powervrouw van Vlaamse bodem. De Gentse heeft zich de afgelopen jaren bewezen de allergrootste te zijn. Ze is de op één-na-hoogst geklasseerde vrouw in de DJ Mag Top 100 (#32) en was de eerste vrouw die tijdens ADE een nacht bij Awakenings mocht hosten.

Op vorige edities van ADE liet Charlotte de Witte al vaak zien hoe ze de Gashouder kapot speelde. Er hangt een soort mystiek om haar heen. De onverschillige glimlach, de haren die door de ventilator in haar gezicht wapperen en de quasi-nonchalante fistpump. Dat alles terwijl ze de fijnste acid en big room techno door de zaal blaast.

Charlottes label KNTXT gaat de hele wereld over. Het label bracht werk uit van de Italiaanse Alignment, Duitse legende Chris Liebing maar ook Charlottes solo EP’s. Dit jaar host De Witte niet alleen haar eigen labelnight in de Gashouder, maar treedt ze dus ook op in de Ziggo Dome voor de ADE special. Dat betekent dat ook de Ziggo dit jaar de fundering beter kan verstevigen, want de Vlaamse koningin stelt nóóit teleur.

Nina Kraviz

Deze dame stond al op het Awakeningspodium toen Amelie en Charlotte net bezig waren in de technowereld. De Russische duizendpoot is een van de grootste namen in de elektronica. Ze studeerde aan de Red Bull Music Academy in Melbourne, waarna ze naam maakte in Club Propaganda in Moskou.

Daarna veroverde Kraviz al snel het buitenland. Met haar clubhit ‘Ghetto Kraviz’ uit 2011, vestigde ze zich diep in de internationale dancescene. In 2014 richtte Nina haar eigen label op: трип (trip). Het label geldt nu als een van de meest vooraanstaande labels voor elektronische muziek. Het label is het thuis van rijzende ster Vladimir Dubyshkin en het experimentele duo PTU. Ook Nederlander Deniro is een regular op het toonaangevende label.

Wat Kraviz als dj definieert, is de ongekende souplesse waarmee ze door een breed scala aan electronica kan gaan in één set. Ghetto house, psytrance en de allerfijnste techno — danwel old school of brand new. Een uitdagende b2b met Ben UFO op draaimolen? Geen probleem. Een knotsgekke technoset op de Eiffeltoren? Ook niet. Welke tracks Nina Kraviz tijdens de ADE special van haar usb of uit haar platentas gaat plukken, weet alleen Nina zelf. Het is echter zeker dat het een groot spektakel gaat worden.


Meer ADE 2021

Meer over het ADE programma vind je op onze speciale pagina over ADE 2021. Volg vooral ook onze Instagram voor live beelden.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Casper Gout
Sinds jong al een danceliefhebber, maar tegenwoordig is het vooral techno wat de klok slaat. Schrijft graag verhalen vanuit zijn eigen interesse met als doel het publiek iets wijzer te maken over de wereld van elektronische muziek. Buiten het schrijven organiseert Casper feesten voor Bauplan en draait hij zelf plaatjes onder het alias Rausch.

Gerelateerd

EDM en future house in december: de tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

My Most Memorable Gig: DJ Baba (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...