maandag, maart 4, 2024

Beleef B-Front tijdens Beyond Reality #2: stress en spanning

-

Home » Algemeen » Beleef B-Front tijdens Beyond Reality #2: stress en spanning

Een show met een theatrale benadering. Het is in de hardstyle-scene nog nooit gedaan, maar het idee spookt al vier jaar door het hoofd van Bob van der Palen (B-Front). Nu is de tijd daar om een gezicht te geven aan de plannen. Op Rebirth Festival presenteert B-Front voor het eerst zijn muziekproject ‘Beyond Reality’. This Is Our House zoomt in een tweeluik in op het project. In deel 2: de keerzijde van het project.

Met Rebirth Festival in het vooruitzicht komt ook de primeur van Beyond Reality steeds dichterbij. De show moet een ultieme B-Front-beleving creëren, waarbij fans mee de diepte in worden genomen. “Er zit een verhaal in waarin ik niet alleen mezelf, maar ook het publiek een spiegel wil voorhouden”, vertelde Bob in deel 1 van dit tweeluik.

B-Front

Nu lijkt zo’n project alleen maar rozengeur en maneschijn, maar schijn bedriegt. Maandenlang werkt een team van 10 tot 15 mensen samen om Beyond Reality tot een succes te maken. “Ik ben nog nooit zo druk geweest in mijn leven”, vertelt Bob. De Veldhovenaar wilde eigenlijk in alle rust aan het project werken, maar ondertussen werd zijn huis gebouwd en kreeg hij ook nog een auto-ongeluk, waarvan hij nog altijd met de naweeën kampt.

>> Zie ook: Beleef B-Front tijdens Beyond Reality #1: van droomidee tot show <<

Hard werken

“Een paar weken geleden stuurde ik naar mijn manager dat het pittig zou worden om alles af te krijgen. Ik sliep soms maar vijf of zes uur. Veel mensen denken dat je een rustig leventje hebt als je muziek maakt, maar het is gewoon heel hard werken. Dat is niet erg, maar soms wel pittig”, legt Bob uit.

Manager Rudy Peters van BPM mgmt houdt als centrale hub alles in het gareel. Hij overziet samen met collega Pim van der Hoeven het proces, stelt deadlines en zorgt ervoor dat Bob zich vooral op de muziek kan richten. “Je bent van iedereen afhankelijk en deadlines stellen is noodzakelijk. Als het gaat om het maken van creatieve beslissingen, liggen er uitdagingen”, aldus Rudy.

Met een deadline haal ik het beste uit mezelf

“Bob moet lekker in de studio kunnen werken, de tekenaars moeten nét de juiste creatieve flow hebben en mensen achter de animaties van de show moeten maar nét het juiste gevoel te pakken krijgen”, vervolgt hij zijn verhaal. Dat traject loopt lang niet altijd op rolletjes. Als deadlines niet worden gehaald of het creatieve proces zit op slot, duwt Rudy het proces weer in de goede richting.

‘Mensen zien niet alles’

“De wereld zag er drie maanden geleden heel anders uit”, vertelt Bob. “Veel nieuwe tracks waren nog lang niet uitgewerkt. Maar ik heb ook wel een deadline nodig, dan haal ik het beste uit mezelf. Soms ben ik wel onzeker, daarom ben ik nog altijd gespannen voor ieder optreden. Dat zien mensen niet altijd.”

B-Front

Alle tracks voor de cd zijn af en daarmee is het muzikale deel van het project grotendeels afgerond. Na een maandenlange periode vol stress en spanning, vallen de puzzelstukjes langzaam in elkaar. “Als de show ook uitpakt zoals ik hem in mijn hoofd heb, is het helemaal top.” Tot die tijd zal er nog wel wat gezweet worden.

In deel 1 van dit tweeluik beschreven we het verhaal achter Beyond Reality. Hoe een jarenlang droomidee zich ontwikkelde tot een nieuw muziekproject, lees je hier.


De cd Beyond Reality kost 15,95 euro en is hier te bestellen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...