dinsdag, oktober 3, 2023

B-Front: ‘X-Qlusive kan op geen beter moment komen’

-

Home » Genres » Hardstyle » B-Front: ‘X-Qlusive kan op geen beter moment komen’

Een decennium hard werken bracht Veldhovenaar Bob van der Palen, bekend als B-Front, in de absolute top van de hardstyle scene. Veel dromen werden al verwezenlijkt, maar de ultieme bekroning volgt zaterdag 30 januari in de vorm van zijn ‘eigen’ X-Qlusive in de Heineken Music Hall. “Dit is eerbetoon aan jezelf als artiest.”

© Photography: WeAreTheNight.com / Kimberley de Niet

Van der Palen belandt in een illuster rijtje. Onder meer Showtek, Headhunterz, Noisecontrollers, Wildstylez, Zany en Brennan Heart hadden ooit een eigen editie van het roemruchte feest. ‘Bizar’ was dan ook het eerste dat Van der Palen uit kon brengen toen hij hoorde van de plannen van Q-dance. “Dit feest is een kroon op je werk”, vertelt Van der Palen.

Zijn eigen X-Qlusive kan niet op een beter moment komen. Ruim tien jaar draait Van der Palen inmiddels mee in de scene. Momenteel zit hij uitstekend in zijn vel, maar dat de weg naar de top niet zonder hobbels verloopt weet de Veldhovenaar als geen ander. Onzekerheid, een zekere vorm van podiumvrees: Van der Palen worstelde een tijd lang met de druk die vooral het draaien met zich mee bracht.

Klamme handjes

“Ik heb vaak thuis gezeten met klamme handjes. Er was te veel spanning en druk. Ik was onzeker en vooral ook zoekende”, blikt Van der Palen terug. De druk en onzekerheid resulteerde in angst. Angst dat er iets fout zou gaan tijdens het draaien. “Maar ik werd ook bang dat ik hierdoor zou veranderen als mens, terwijl ik daarvoor heel blij was met mijn eigen persoon.”

Ik was bang dat ik zou veranderen als mens

Van der Palen nam een mental coach in de arm om met de druk te leren omgaan. Hij paste zijn levensstijl aan en ging weer sporten om het hoofd leeg te maken. “Als artiest lig je onder een vergrootglas, maar ik heb geleerd me veel minder druk te maken. Nog altijd kan ik wel gespannen zijn voor een optreden, maar die spanning kan ik goed controleren. Ik geniet vooral van wat ik doe en dat kunnen mensen ook wel zien als ik draai.”

Loudfest B-Front

Onverwacht

Honderden gigs heeft Van der Palen achter zijn naam staan, in binnen- en buitenland. Qlimax was ooit een droom, die in 2012 werd verwezenlijkt. Een jaar daarvoor mocht hij een area hosten op Thrillogy, een feest waar inmiddels de stekker uit is getrokken.

Vorig jaar verzorgde B-Front op Unlocked, de opvolger van Thrillogy, een showcase. Stuk voor stuk mooie feesten, maar op een eigen X-Qlusive had de bescheiden Veldhovenaar niet gerekend. “Ik hoorde het ook pas laat, ergens halverwege oktober. Maar kom op, Bobbie van der Palen uit Veldhoven krijgt zijn eigen X-Qlusive! Dat is toch bizar? Dat heb ik wel dertig keer achter elkaar gezegd.”

Bobbie van der Palen krijgt zijn eigen X-Qlusive, dat is toch bizar?

De weg ernaartoe verloopt ontspannen. Geen druk, geen stress, geen andere boekingen. “Vorig jaar begon ik mijn jaar met een paniekaanval, nu is de situatie heel anders. Ik zit in een goede flow. X-Qlusive kan op geen beter moment komen. Dit feest gaat over wie je bent als artiest. En dat ga ik dus ook de hele nacht laten zien.”

Kippenvel

Het B-Front-geluid is uit duizenden te herkennen. Hard, soms zelfs duister, altijd voorzien van dat typische melancholische geluid. Perfect voor een nacht in de Heineken Music Hall, waar de lasers en andere showelementen het plaatje compleet moeten maken. “Die nacht heb ik al 35 keer afgespeeld in mijn hoofd. Ik vind het belangrijk om voor zo’n feest op tijd bezig te zijn met de voorbereiding. Zelfs over de eerste plaat denk ik ruim van tevoren na.”

Fusion B-Front 2

Nadenken, zonder zichzelf druk op te leggen. Een aantal jaar terug ging dat veel moeilijker. Nu loopt alles zoals Van der Palen wil. “Ik ben bezig met veel nieuwe tracks, maar wat niet af komt voor X-Qlusive, volgt daarna wel. Het is erg druk nu, met interviews, shoots, studiowerk en ga zo maar door. Maar ik kan en moet hier alleen maar van genieten. Dat gaat 30 januari ook gebeuren. Bij X-Qlusive weet je dat het een vette avond wordt. Ik moet kippenvel krijgen, de mensen ook. Die beleving wil ik met mijn muziek neerzetten.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...