maandag, december 4, 2023

Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

-

Home » Features » Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

Allemaal hebben we steeds meer zin om weer ongegeneerd los te gaan op een feest of festival. Voor sommige gelukkigen komt die kans er de komende weekenden al, met Back To Live. In de Ziggo Dome is dit het eerste van twee test-dance-events. Een week later gevolgd door een festival op het Lowlands-terrein in Biddinghuizen.

Alle test evenementen vinden plaats in het kader van Fieldlab. Dit is een organisatie die is opgericht vanuit de Nederlandse event-sector in samenwerking met de overheid. De ambitie van Fieldlab Evenementen is om, binnen de kaders van veiligheid en gezondheid, te kijken naar waar er mogelijk versoepeld kan worden in de corona-maatregelen. Al deze tests worden ook grondig gecontroleerd door onder andere het RIVM en de GGD. 

MOJO en ID&T tekenen voor de operationele organisatie van de dance-events. Beide zijn uiteraard grote, doorgewinterde spelers op het gebied van (elektronische) muziekevenementen. ID&T is onder andere initiatiefnemer van Sensation en Thunderdome en stond ooit mede aan de basis van Tomorrowland. Nu hebben ze de verantwoordelijkheid gekregen van het organiseren van de twee test evenementen met dance muziek.  

Fieldlab Evenementen

Back To Live in Ziggo Dome

Zaterdag zal er voor het eerst sinds een jaar weer gedanst worden in de Ziggo Dome. Hiervoor komen er 1300 mensen bij elkaar en die hoeven ook geen anderhalve meter afstand te houden. Echter zal iedereen wel een mondkapje op moeten en zullen de mensen toch nog een klein beetje uit elkaar worden gehouden.

De organisatie heeft ervoor gekozen het publiek te verdelen in vijf ‘bubbels’ van elk 250 personen en één groep van 50 personen. Iedereen is verplicht om een PCR-test (corona test) af te laten nemen, maximaal twee dagen voorafgaand aan het evenement, en hiervan de negatieve testuitslag mee te nemen. Ook twee dagen na afloop zal iedereen weer een test moeten doen om te kijken of er besmettingen zijn opgelopen tijdens het event.

TIOH doet verslag

Wij van This Is Our House staan uiteraard te juichen dat er weer evenementen komen. Al is het te hopen dat de mondkapjes en afstand straks helemaal tot het verleden horen. De vuurdoop in de Ziggo Dome, daar zijn we uiteraard bij. Komende zaterdag doet ondergetekende (live) verslag van het allereerste Back To Live Dance dance-event.

De line up bestaat uit een aantal bekende namen uit de house wereld. Denk aan Sunnery James & Ryan MarcianoSam FeldtLady Bee en Lucas & Steve. We kunnen dus veel festivalvibes en zomerse hitjes verwachten. Al komt de echte festivalsfeer een week later pas uiteraard, als in Biddinghuizen het eerste dance-event in de openlucht zal plaatsvinden (visual hieronder).

Lady Bee

De naam die mij persoonlijk het meeste aanspreekt van het affiche van komende zaterdag is die van Lady Bee. Haar energieke house-beats doen het eigenlijk op elk feestje wel goed. Ook haar meest recente plaat ‘Soon Not Later‘ is zeker een aanrader.

Mocht je nou geen ticket hebben weten te bemachtigen voor het Back To Live Dance Event (zoals meer dan 100.000 anderen), maar toch niks willen missen? Volg ons dan op Instagram en we zullen zo veel mogelijk beelden met je delen via ons verhaal. Ook zal er na het evenement een exclusief verslag komen staan op deze website.


Back To Live centraal in 2e Dutch Dance Talks op Clubhouse

De dance-events van Back To Live stonden donderdagavond 4 maart centraal in de tweede aflevering van Dutch Dance Talks. Dat is het wekelijkse programma van TIOH-hoofdredacteur Mark van Bergen op de audio-app Clubhouse. Samen met sidekick/collega Jesler Amarins ontving Mark o.a. Fieldlab-woordvoerder Tim Boersma in de show. Daan Coerver was ook present. De podcast is hierboven terug te luisteren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Hardstyle tips in augustus 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle in april 2022: De tips van Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....