vrijdag, december 8, 2023

Bass music in december: De tips van Wessel Hop

-

Home » Xaverius Funk » Bass music in december: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen geeft tips op het gebied van house en techno, Jasmijn van Broekhoven is doorgaans huisspecialist der hardere stijlen en Wessel Hop weet alles van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor december 2019.

 

LØSH

Zaterdag 7 december, Annabel Rotterdam

Nieuwe maand, nieuwe feesten. Letterlijk. LØSH is een nieuw evenement in het Rotterdamse Annabel dat zich puur op bass music focust. Het all-round poppodium staat de nacht van 7 op 8 december geheel in het teken van dubstep en drum-‘n-bass.

Met een viertal headliners gaat LØSH de eerste editie tegemoet. De eerste naam is Delta Heavy (hier ons interview), dat bekend staat om zijn veelzijdige setjes. Ook de mannen van Pegboard Nerds zijn headliner, het Deens-Noors duo dat mij in 2012 met het nummer ‘Disconnected’ kennis liet maken. Gereleased op Monstercat, wat nu mijn favoriete label is. De mannen zijn populair geworden door de kleurrijke geschiedenis op dit Canadese label. Vaak bestaan hun sets uit verschillende stijlen, van electrohouse tot drum-‘n-bass en van dubstep tot glitch-hop.

Hiernaast staat ook de glitchy dubstep van Oliverse en Franky Nuts op de timetable. De special guest van de nacht is IMANU, die met zijn experimentele vibes altijd verrassend uit de hoek kan komen. Verdere support komt van NCT, Lifecycle, Nicon en High Tea residents T & Sugah en Zazu. De avond wordt begeleid door de MC skills van Multiplex en Dart.

>> Event


Subquake – Red Planet

Zaterdag 14 december, Poppodium 013 Tilburg

Een volgende editie van Subquake staat voor de deur. Vorige keer was het de eerste echte themanacht met Holy Sh*t, komende maand staat het evenement onder de titel ‘Red Planet’. De main zal omgetoverd worden tot ‘een drum-‘n-bass heelal vol supersterren, waar iedereen kan schitteren’.

Er staan wat heuse namen op de line-up. Wilkinson staat bovenaan te pronken met een dj-set en neemt een eigen MC mee; Ad-Apt. Deze man is geroemd om zijn wereldbekende en euforische muziek. Als tegenhanger haalt het poppodium Spor naar Tilburg, het neurofunk-alias van Feed Me. Harde, donkere en ruige drum-‘n-bass tekenen normaliter zijn sets. Bou, maker van het veelgedraaide nummer Poison, komt de speakers ook even testen.

Verder zijn de melodische nummers van Culture Shock aanwezig, evenals IMANU – voorheen bekend als Signal, het duo Audio & Ed Rush onder de naam van Killbox en mag lokaal talent French II weer een tijdslot op zich nemen. Dat alles met MC Drivah als aanvoerder.

>> Event

 


Volg TIOH op Facebook:


PRSPCT XL29

Zaterdag 21 december, Maassilo Rotterdam

Drum-‘n-bass, hardcore, industrial, techno en breakcore op één avond. Dat is de reputatie van PRSPCT-evenementen. PRSPCT XL29 staat alweer op de stoep en heeft vier zalen volgepropt met diens talenten. Ze zijn ingericht onder bepaalde sub-labels van het platenbedrijf, namelijk XTRM, SSSPCR en RVLT, naast een eigen PRSPCT zaal.

De XTRM-zaal staat volop in het thema van ruige en ondergrondse hardcore. Onder andere The Satan, Deathmachine, Kotzaak Klan – Live en labelfounder Thrasher staan op de namenlijst van deze stage. Op het SSSPCR-podium komen de doodenge, diepe technoklappers van [KRTM], Tim Tama en Clouds. De RVLT-area wordt gedomineerd door artiesten uit de bruutste hoeken van de metal scene. Met een lugubere combinatie van deathmetal, blackmetal en breakcore is deze regio niet bestemd voor the weak hearted.

Het koplabel heeft zelf ook een drum-‘n-bass hosting. Met Black Sun Empire als frontmannen. De neuro-heren van Blackout hebben een ellenlange discografie en weten de set ongetwijfeld te vormen naar de behoeftes van de PRSPCT-gangers. De andere outsider op de line-up is Pythius, ook van Blackout. Onder andere Counterstrike, DJ Hidden, Sinister Souls en Shadow Sect completeren de line-up.

>> Event


Liquicity Winterfestival 2019

27-29 december, Warehouse Elementenstraat Amsterdam

Voor het allereerst is het winterfestival van deze Nederlandse organisator een tweedaagse ervaring. Eerder dit jaar werd de zomerweekender ook met een dag verlengd. Ook is een nieuwe locatie van toepassing. De oude pindafabriek aan de Elementenstraat staat onder andere bekend om zijn rijke partygeschiedenis (Multigroove) en als het huis van de tandenknarsende techno-events van Reaktor.

Op de line-up vinden we precies wat we van Liquicity gewend zijn. Heerlijke liquid en melodische 165 tot 185 bpm drum-‘n-bass. De headliners, verspreid over de twee dagen, zijn Etherwood, Feint, Fox Stevenson, Fred V, Hybrid Minds, Boven, London Elekctricity, Maduk, Spectrasoul, TC en The Prototypes. Enkele van de subheadliner namen zijn Andromedik, Edlan, Hugh Hardie, Krakota, Lexurus NCT en Rameses B. Dat alles in combinatie met de sfeer waar de evenementen om bekend staan zorgt voor een veelal uitverkochte reeks feesten.

Binnen de Galaxy of Dreams zijn Ben Verse, Degs, Mota en Siege aangesteld als hosts voor het weekend. Twee Liquicity winternachten van 22:00 tot 07:00 in een venue met een gerenommeerd verleden.

>> Event

 


Meer events en meer tips van Wessel Hop?

Check de eerdere bijdragen van Wessel Hop, plus onze agendasectie.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Bass music tips in juli 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Bass music in april: de tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...