vrijdag, december 8, 2023

Bass music in augustus: De tips van Wessel Hop

-

Home » Xaverius Funk » Bass music in augustus: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen geeft tips op het gebied van house en techno, Jasmijn van Broekhoven is huisspecialist der hardere stijlen en Wessel Hop weet alles van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor augustus 2019.

 

Inceptionz presents: Captain Bass & Equalizer Birthday Bash

Vrijdag 9 augustus, IKON Antwerpen

Vlaanderen krijgt te maken met een groot aanbod aan jump-up komende maand. De Antwerpse locals Captain Bass & Equalizer gaan voor een tweede jaar op rij hun verjaardagsfeestje vieren met een nóg breder scala aan artiesten. Ook tackelen de heren met de organisator Inceptionz een nieuw venue en verplaatsen zich van de Zappa naar het aan de noordkaai gelegen IKON.

Het hoogtepunt van de avond verwijst natuurlijk naar de verjaardagsset van Captain Bass & Equalizer, maar de birthday bash brengt ook voor de gewone bezoeker cadeautjes mee. Zo headlinet Hedex – net als voorgaande editie – samen met Konichi het evenement. Verder vinder er twee showcases plaats van de Engelse drum-‘n-bass concepten CRE8DNB met Blackley, Jack the ripper, Ironlung en Klay, en Exert Records met Premium, Basstripper en Stranger.

Om er nog een schepje bovenop te doen komen er nog 30+ andere artiesten draaien, waarvan het merendeel uit België komt. Bekende namen zijn D-nasty, de Inceptionz Crew, Driver, Danger en Used. Ook komen er dj’s van verder, zoals de Argentijn Emilian Wonk, de Oostenrijker Skore en de Hongaarse Nkid. De hosts Skywalker, Drivah en D-bro completeren de line-up.

>> Event


Skankmania Open Air 2019

Woensdag 14 augustus, Magiq Spiegeltent, Noordkasteel Antwerpen

Skankmania klinkt misschien nog wat onbekend, maar de oude noemer Skank n’ Bass moest plaatsmaken voor iets nieuws. Na een zesjarig bestaan moest het concept toegeven aan de naamstrijd met het Engelse Skankandbass. Onder de nieuwe naam is tot nu toe alleen nog een Birthday Party van Hedex gehouden. De oude naam nog in het achterhoofd is het echt tijd voor de eerste Skankmania Open Air.

Waar Inceptionz nu de IKON intrekt, verlaat Skankmania (voorlopig) de locatie. Bij een nieuwe start hoort ook eens wat anders qua locatie. Zo heeft de organisatie de zinnen ditmaal gericht op het tussen de bomen verstopte Noordkasteel.

Deze allereerste editie heeft de doelstellingen gezet om 16 uur lang non-stop drum-‘n-bass, dubstep en riddim te draaien. Bovenaan de line-up staat twee-derde van dnb-concept Distress Signal: K motionz en Simula, die deze dag apart gaan draaien. De laatste naam van de headliners is Mr. Traumatik. Hij staat bekend om zijn unieke stijl, namelijk rappen op drum-‘n-bass en skank-beats.

Verder staan er tientallen andere plaatjesdraaiers klaar om de vloer van deze unieke locatie wat dieper de grond in te dansen. Looney, Woodlock, Netrek, Sub Skankerz, Neutronik en nog veel meer zullen de topmannen vergezellen.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


NOX in the Woods Festival

Vrijdag 16 augustus, Philips de Jongh Wandelpark Eindhoven

Na een paar jaar volle zalen trekken is het voor het Eindhovense NOX toch écht tijd om de frisse buitenlucht op te zoeken. In de bossen van de Noord-Brabantse stad zullen tot elf uur ’s avonds – met het welzijn van de natuur in de gedachten – stevige basslines te voelen zijn. Naast een pittige line-up aan artiesten is ook focus gelegd op een heerlijke line-up wat betreft foodtrucks.

Het artiestenaanbod is zeer stevig, zoals we gewend zijn van de organisator. Cookie Monsta was een van de eerdere aankondigingen, maar moest al zijn shows afbellen in verband met persoonlijke problemen. Hier kwam Doctor P voor in de plaats samen met Krafty MC. Een meer dan acceptabele substitutie. Het is lastig om headliners aan te duiden. De lijst bestaat uit allemaal geduchte setjes, waaronder DC Breaks & Loadstar: Opposition, Koan Sound, The Prototypes, T>I b2b Limited en Etherwoord.

Traditiegetrouw komen ook de NOX resident dj’s weer in actie. De hosts van de dag zijn MC’s Degs en Drivah. Onder de foodtrucks vinden we een breed scala aan eten en leuke namen, variërend van Vietnamama, Broertjes Saté en Pofferdory. Ook heeft de organisatie laten weten de potentiële aanwezige processierupsen lekker op te eten.

>> Event


Blackout: BSE, State of Mind, Mefjus and many more

Vrijdag 30 augustus, TivoliVredenburg Utrecht

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Blackout. Het is pas drie maanden geleden dat de Black Sun Empire mannen een show draaiden in de TivoliVredenburg, waar de Prolix album release een grote rol speelde. Ditmaal staat de Ronda zaal in het teken van forse back-to-backs met veel internationale variatie. De avond staat bijna geheel in het teken van diepe, donkere en snoeiharde neurofunk

De Utrechtenaren zelf draaien met de aan Blackout Music getekende State of Mind. Het Australische duo heeft zelf ook een label, SOM Music, wat inmiddels een goede connectie heeft met dat van het Black Sun Empire. Verder vinden we op de line-up de Oostenrijker Mefjus b2b de Duitse Misanthrop. Alsof dat niet genoeg was komt Nieuw-Zeelands tweetal The Upbeats voor een set samen met de Londenaar Ed Rush. De laatste duo-set is weggelegd voor de Hongaar Jade en de Russische formatie Synergy. Tot slot zijn er nog twee solo-tijdsloten voor de Belg Alix Perez en de Nederlandse Silvahfonk.

Als er nog tijd is tussen de razendsnelle drumpatterns voor enige vorm van hypen of freestylen staan de mannen Multiplex, Dart en Swift klaar om een poging te wagen. Een prima afsluiter van deze maand.

>> Event


Meer Events?

Check onze agendasectie

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Nieuwe bass music releases: De top-3 van Daan Coerver – mei

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Nieuwe bass music releases: De top-3 van Daan Coerver – maart

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....