vrijdag, december 8, 2023

Bass music in juni: De tips van Wessel Hop

-

Home » Xaverius Funk » Bass music in juni: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen geeft tips op het gebied van house en techno, Jasmijn van Broekhoven is huisspecialist der hardere stijlen en Wessel Hop weet alles van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor juni 2019.

 

HRTZ w/ ABIS, Ancient Radius & more

Zaterdag 1 Juni, Bibelot Dordrecht

Het Dordtse HRTZ heeft net het 8-jarige verjaardagsfeest achter de rug, maar zet zich al weer schrap voor de volgende editie. De HRTZ-reeks kan je bekend voorkomen door eerdere succesvolle edities met Code:Pandorum, Funtcase, Black Sun Empire en Gridlok. Ook deze editie vindt plaats in de thuisbasis, het Energiehuis.

Drum and bass wordt in de maand juni ingeluid door de dark sounds van onder andere de Ancient Radius formatie. Dit duo, bestaande uit Baromar en Multiplex MC, speelt nu al een paar jaar b2b-sets onder deze noemer. Ze worden deze avond vergezeld door ABIS, bekend van een aantal grote samenwerkingen met Signal en Zombie Cats, debutant Aboleth en de eigen HRTZ Crew.

Diepe bassen en heftige wobbles vormen de formule voor een prima dubstep- en drum and bass-avond voor een breder publiek. Het Energiehuis hanteert een 16 plus-regeling en is dus toegankelijker voor een grotere leeftijdscategorie dan de meeste feesten binnen deze genres.

>> Event


HIGH TEA Amsterdam: 3 Year Anniversary

Vrijdag 7 Juni, Melkweg Amsterdam

Om hun derde verjaardag te vieren komt High Tea Music terug naar de Melkweg, de plek waar het voor hun allemaal begon. De oprichters van dit veelzijdige bass label zijn T & Sugah en Zazu. Op het label komen releases in vele vormen van liquid genres voorbij, van drum and bass en dubstep tot future bass.

De organisatie heeft al meerdere prijzen weten te pakken tijdens voorgaande edities van de Drum&Bass Arena Awards. Zo zijn de evenementen in 2017 bestempeld als ‘beste club night’ en is het label zelf vernoemd tot beste nieuwkomer. Vorig jaar kwam daar de titel van het op twee na beste nieuwe label bij.

Er wordt groots uitgepakt voor deze feestelijke editie. Van High Tea Music zelf komen beide oprichters optreden en nemen Trasky, Dualistic en Rameses B mee. Alsof dat nog niet genoeg was, komen ook The Prototypes over van het Britse Viper Recordings. Culture Shock van het eveneens Britse RAM Records laat ook diens kunsten zien. De hosts van de avond zijn Multiplex MC en MVE.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


Black Sun Empire, Friction & more at Kompass

Vrijdag 21 Juni, Kompass Gent

De toekomst is donker in België. Na een sold-out eerste drum and bass feest met Noisia in het Gentse Kompass komt er een nieuwe editie met een zwart tintje. De club heeft ditmaal de focus gezet op diepe, duistere en tech fuelled neurofunk en bass.

De driekoppige groep uit Utrecht, beter bekend als Black Sun Empire (BSE), is de hoofdact op de line-up. Ondanks de grote geschiedenis van de groep is deze aankondiging bij velen in de Belgische bass music-community zeer goed ontvangen. Het is immers de eerste keer dat BSE als vlaggenschip een show in België doet en niet onder de noemer van een festival of hun eigen concept Blackout staat.

Daarnaast komen twee grote artiesten uit Engeland over, Friction en Rockwell. De Duitse neurofunk dj PHACE gaat ook proberen de fundering te laten schudden. Tot slot komen resident dj’s One87 en Tito de lokale fans vertegenwoordigen. Deze brede line-up geeft de bezoekers een scala aan diepe basslines.

>> Event


UMRA: 1 Year Anniversary

Vrijdag 28 Juni, Hall of Fame Tilburg

Ook voor het Tilburgse UMRA Events valt er iets te vieren. Een jaar na het kick-off evenement in de Hall of Fame pakt de organisatie groots uit tijdens hun eerste birthday bash. Deze mensen willen een omgeving creëren waar geëxperimenteerd kan worden met agressieve en donkere elektronische muziek.

Tijdens dit event zijn er twee area’s te vinden. Een area krijgt de heftigste dubstep, deathstep, riddim en industrial acid voor de kiezen. Speciaal voor UMRA komt Qoiet uit de diepste krochten van Duitsland gekropen. Deze man staat bekend om zijn deathstep en samenwerkingen met Crowsnest Audio. Verder komen onder meer Redst3r, de opkomende Exentra en Garbage99 laten zien wat ze waard zijn.

De tweede area staat vol neurofunk, jump-up en drum and bass en wordt gehost door Gortfest. BLVCK CROWZ pronkt bovenaan de line-up voor deze area. Andere namen in deze grove zaal zijn Azzeration van Circus Records, ParaDigitz van Major League DnB, Abstrakt Syntax, Vypes b2b Klopjacht en Intervore.

Het overkoepelende UMRA Studio heeft ervaring met het neerzetten van visual shows. Voor de 1 Year Anniversary wordt een schepje bovenop de visuals gedaan en er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan een duistere omgeving. Dit wordt heftig.

>> Event


Meer Events?

Check onze agendasectie

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Bass music tips voor mei 2022: de beste highlights van deze maand

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Report High Tea: De Nacht Staat Op, en de Melkweg stroomt vol

Op zaterdag 12 februari droeg drum ’n bass label/event High Tea Music bij aan het grote nachtprotest 'De Nacht...