dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeFeaturesBass Music In Juni: De Tips Van Daan Coerver

Bass Music In Juni: De Tips Van Daan Coerver

-


In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver tipt je daarbij het beste op het gebied van bass music
. Hieronder zijn persoonlijke tips voor mei 2021.

Pendulum – Elemental EP

17 juni

Als je het hebt over echte drum ’n bass-legendes zou de naam ‘Pendulum‘ een van de eerste moeten zijn die in je opkomt. De band heeft drie platina albums en komt nu voor het eerst sinds een eeuwigheid (tien jaar om precies te zijn) weer met een nieuwe plaat genaamd ‘Elemental’. De EP zal bestaan uit vier tracks waarvan er drie al eerder uitgebracht waren. De nieuwe tune is een collab met Hybrid Minds, genaamd ‘Louder Than Words’. Hiervan verscheen vorige week een teaser op social media.

Van de bestaande tracks op de EP is vrij weinig te zeggen buiten het feit dat het typische Pendulum tracks zijn: hitjes dus. Ik verwacht dat er bij dit laatste nummer nog een schepje bovenop wordt gedaan en dan kunnen we vanaf 17 juni voor het eerst sinds tien jaar weer eens smullen van een verse Pendulum plaat.

- Advertisement -

>> Check hier de pre-save link


YOKED – Mechanical Small Talk EP

28 mei

Vanaf de andere kant van de wereld horen we deze riddim producer nog herrie maken. En die herrie heeft hij voor ons gebundeld in een gloednieuwe EP, namelijk ‘Mechanical Small Talk’. Ik heb het natuurlijk over YOKED. De preview en eerste track van zijn nieuwe EP zijn al te vinden op het YouTube kanaal van Disciple en ik denk dat de typische riddimfan zich heerlijk kan vermaken met dit plaatje. Het is een simpele vibe met veel ‘bliep’- en ‘bloep’-geluiden, zoals de profs het noemen. Verder zit er overall nog een industrieel randje aan. De tracks klinken alsof ze zijn gemaakt voor livesets en ik verwacht ze dan ook bij dj’s, zoals Infekt, weer terug te horen in hun shows. Vanaf morgen zal de hele EP te beluisteren zijn op alle streamingdiensten.

>> Check hier de pre-save link


Jauz & Frank Zummo – Sick

28 mei

Jauz is een echte allround edm-artiest. Van future bass, via bass house, naar een trap beat; deze man kan het allemaal. De plaatjes draaiende grootmacht pakt dan ook miljoenen streams op Spotify en is te zien op de grootste podia (zodra die weer open mogen dan).

Op 30 maart postte de dj en producent de bovenstaande tweet over een punk/dnb-plaat die hij zou willen uitbrengen. Drie dagen geleden werd deze tweet opgevolgd met een Instagrambericht waarin de producer duidelijk maakt dat hij de track morgen zal releasen. Ik ben de diepe groeven van het internet doorgegaan, maar heb nog nergens iets van deze tracks kunnen beluisteren. Ik verwacht wel dat het nummer een compleet nieuwe sound van de artiest naar boven zou kunnen brengen en kan dan ook niet wachten om deze plaat te horen. Gelukkig is dat nog maar één nachtje slapen.

>> Check hier de pre-save link


Meer tips van Daan Coerver?

Check hier de andere tips van Daan Coerver.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardcore in december: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...