vrijdag, december 8, 2023

Bass music in oktober: De tips van Wessel Hop

-

Home » Xaverius Funk » Bass music in oktober: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen geeft tips op het gebied van house en techno, Jasmijn van Broekhoven is doorgaans huisspecialist der hardere stijlen – maar wordt deze maand even afgewisseld door Sam van Ierssel – en Wessel Hop weet alles van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor oktober 2019.

 

Subquake – Holy ****

Vrijdag 5 oktober, Poppodium 013 Tilburg

Het festivalseizoen ligt nagenoeg achter ons. De indoorvestigingen maken clubnacht na clubnacht bekend, zo ook 013. Deze editie van Subquake wordt in de kathedraal van het Zuiden de main omgedoopt tot heiligdom. De avond staat in het teken van ‘In Bass We Trust’. De DJ-booth gaat plaatsmaken voor het altaar waar de fans een stel grootheden kunnen gaan aanbidden.

De line-up laat zien dat het poppodium uit gaat pakken dit najaar. Onder de solo acts zien we populaire dj’s als A.M.C, FuntCase, Culprate en een NOX showcase. Ook komen de drum-‘n-bass legendes van het Black Sun Empire diens cultmuziek verspreiden. Verder staan Muzzy en Feint in een back-to-back te popelen om iedere liefhebber de welbekende tunes toe te werpen. Toch is de absolute kers op de taart het Franse duo Dirtyphonics, dat je mee gaat slepen in hun exclusieve ‘live’-show. De eer om de avond te hosten is ditmaal aan MC Drivah.

De Subquake reeks heeft een geschiedenis met hoge kwaliteit licht en geluid. Naar eigen zeggen gaan de organisatoren een stap verder met meer lasers én bijpassend decor. De officiële artworks zijn gecreëerd door Tom Hamel, die bekend is van zijn werken bij onder andere NOX, Baroeg Open Air en ook NEUROFU*K.

>> Event


NEUROFU*K: Wonderland

Zaterdag 12 oktober, PIP Den Haag

Het is al drie jaar geleden dat NEUROFU*K een eerste landing maakte in de PIP. In die jaren hebben we alle stijlen voorbij zien komen, van vieze rollers tot diepe neurofunk. De locatie heeft 3 area’s waar iedere editie weer gevarieerd kan worden, een groot outdoor rookterrein met vuurkorven en merchandise stands.

De evenementenreeks heeft een doorlopende verhaallijn achter de edities zitten. Waar ‘het NF konijn’ vorige keer in een tijdmachine sprong en bij de Maya’s en Azteken terecht was gekomen, gaat het deze keer op zoek naar wortels en springt het vrijwillig een mysterieus konijnenhol in. Dat leidt tot het binnenvallen in een psychedelisch Wonderland.

In het Rabit Hole vinden we een set van de Duitser Phace, bekend van Neosignal Recordings, Vision Recordings en Critical Music. Daarnaast komt Obsolete Medium eigenaar Rockwell over vanuit Groot-Brittannië. Onder de andere sets vinden we performances van Mindset, TRVLR, Zardoz en Nelens & TomRaider.

Uniek op drum-‘n-bass feesten in Den Haag is de aanwezigheid van UniteDNB. Dit is een Haags concept dat bestaat uit de drum-‘n-bass crews van de regio: Bassball, Bassment, NEUROFU*K, Soul Patrol en Venom. Ook in het Wonderland hosten de overige crews een stage.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


Murdock: Stronger – Album Release Party

Zaterdag 26 oktober, Ampere Antwerpen

Zowat iedereen met affiniteit voor de bass stijlen heeft gehoord van de naam Murdock, het Belgische brein achter het grootste indoor drum-‘n-bass en dubstep feest Rampage. Deze man heeft al vele grote events en tracks op zijn naam staan. Wat nog niet op de lijst staat, is een debuutalbum. Daar gaat verandering in komen.

Halverwege oktober dropt de pionier het album Stronger en hij geeft ter ere hiervan een groot feest. Stronger staat voor de constante groei van de artiest en zijn nu al gigantische nalatenschap. Er wordt ook gesproken van het waden in onbekend terrein voor zowel Rampage indoor als Rampage Open Air. Met allerlei variërende stijlen op het album gaat het naar eigen zeggen over gaining momentum.

De avond wordt gehost in samenwerking met Viper Recordings, het label van de Engelse Matrix & Futurebound, die zelf ook komen optreden. Ondanks dat de line-up nog niet compleet is vinden we verder al een aantal grote namen achter de decks. Mede-Brit Roni Size is ook al bekendgemaakt. Daarbij weten fans ook al van optredens van mede-Belgen James Marvel, Basstripper, Doctrine, D-Nasty en MC Mota op de namenlijst.

>> Event


Skankmania – Halloween 2019

Vrijdag 25 oktober, IKON Antwerpen

Traditiegetrouw zet Skankmania – het voormalige Skank ’n Bass – een Halloween special neer voor de liefhebber. De 3-kamerige editie maakt plaats voor vele verschillende soorten drum-‘n-bass of dubstep. Er staan iets meer dan 30 namen op het roster van de avond en dan is er ook nog een contest te winnen voor een felbegeerd spotje.

In de hoofdzaal is de organisatie ook niet vies van allerlei dj’s door elkaar heen programmeren. Zo komt neurofunk headliner Audio op hetzelfde plekje te draaien als de riddim helden van Subfiltronik en de jump-up icons Captain Bass en Equalizer. Verder voelen we ook de bass van artiesten zoals Upgrade, Matzet en Royle.

Room 2 is powered door de belofte-artiesten van Underground Jump Up – die eerder de hosting van de campingstage op Rampage Open Air op zich hadden genomen. Hier zien we upcoming namen zoals Master Error, Maze, Spyrax, SANDU en JEXX draaien voor wat ze waard zijn. De allerlaatste zaal zal door verschillende riddim en deep-dub jongelingen worden warmgehouden.

>> Event


Meer Events?

Check onze agendasectie

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Bass music in april: de tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...