zaterdag, oktober 23, 2021
spot_img
HomeFeaturesBass music in januari: De tips van Wessel Hop

Bass music in januari: De tips van Wessel Hop

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen geeft tips op het gebied van house en techno, Jasmijn van Broekhoven is doorgaans huisspecialist der hardere stijlen en Wessel Hop weet alles van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor januari 2020.

 

Cheeky Monday: Micky Finn

Maandag 6 januari, Melkweg Amsterdam

- Advertisement -

Het wekelijks terugkerende drum-‘n-bass-feestje van de Melkweg begint vroeg in januari met het afbreken van 2020. Voorgaande edities werden platgedraaid door dj’s als Annix, Pythius en DJ Hybrid. Nog geen week het nieuwe jaar in knalt Cheeky Monday de Britse grondlegger Micky Finn op het podium.

Micky Finn’s roots zijn terug te vinden in de vroege proto-hardcore acidhouse-dagen van de jaren tachtig. In die bijna dertig jaar ervaring is zijn muziek geïntegreerd in sets van verschillende top-acts zoals Adam Freeland, Carl Cox en praktisch alle drum-‘n-bass- of jungle-dj’s. Met twee labels onder zijn hoede – Finn People en Urban Takeover – heeft hij plaatsgemaakt voor releases van de grootheden Majistrate, Drumsound & Bassline Smith en Camo & Crooked.

Verder zullen deze avond junglists en tevens Cheeky Monday residents Insom en Spud settijden op zich nemen. De special guest van de avond is all-rounder Redst3r. Deze man heeft gedraaid bij grote feesten UMRA 1 Year Anniversary in Tilburg, Beats ’n Bass in Eindhoven en Korsakov Music x Therapy Sessions in London om enkele voorbeelden te noemen. De host van de avond is MC Drivah.

>> Event


State of Unrest w/ Macky Gee

Zaterdag 18 januari, Complex Maastricht

Netsky, Noisia, Chase & Status en Current Value – Complex is al langere tijd een baken voor de bass muziek in Limburg, onder leiding van organisatie State of Unrest. De eerste editie van 2020 wordt onder handen genomen door jump-up icoon Macky Gee.

Voor het eerst in het bestaan van de organisatie is er een jump-up gethematiseerde editie. Headliner Macky Gee gaat al vele jaren mee in de scene en heeft gezorgd voor talloze hits. Zijn tracks zijn niet meer weg te denken uit de rave wereld. Knallers zoals Tour, Aftershock, Moments, Walk N Skank en Black Widow worden nog door menig dj grijsgedraaid. Deze held weet met zijn setjes altijd wel een gezellige avond te creëren.

Naast Macky komen ook Ivanobeats, Høbie, FUELIZED met eigen MC Lunatic en Minzo draaien. Het allerlaatste tijdslot is nog niet bekend. De rest van de clubnight in Maastricht wordt gehost door MC’s Hyphen en Wolf.

>> Event

 


Volg TIOH op Facebook:


NOX VIII: Flora’s Garden

Vrijdag 24 januari, Effenaar, Eindhoven

The story continues. Na twee edities van Beats ’n Bass, een feest in Zappa Antwerpen en de memorabele eerste NOX in the Woods is het tijd voor de volgende in de NOX indoor reeks, nummer 8 alweer. Ditmaal is het thema Flora’s Garden. De organisatie staat bekend om diens programmering, haarfijne artworks en mooie aankleding. Iedere voorgaande editie is uitverkocht geweest en ook deze keer lijkt het daarop af te streven.

De line-up is verspreid over twee kamers vol dubstep en drum-‘n-bass. Na in 2019 op de grootste festivals te hebben gedraaid – zoals Dreamfields, Lowlands, Let it Roll en een eigen Live show in Brixton, is Dimension de officiële headliner van de avond. Philth komt diens nieuwe, door Noisia gesteunde album Moments in Time showcasen. Een derde speciale act is het Shikari Sound System, het elektronische alter-ego van Engelse rockband Enter Shikari. Verder staan ook Aphrodite, Buunshin, Fade Black, Funtcase en Murdock gepland te spelen in de Effenaar.

NOX’ support-acts Danger, Fluoresce, Madster, Mr. MT, Paws en Redknight & Duro staan de hoofdacts bij. De laatste hulpkrachten zijn de MC’s, de vertrouwde bass-muziek hypemen Multiplex en Drivah.

>> Event


Fox Stevenson [LIVE] // 013 Tilburg

Vrijdag 31 januari, Poppodium 013, Tilburg

Dubstep- en drum-‘n-bass-icoon Fox Stevenson – voorheen bekend als Stan SB – heeft zich al vele malen bewezen als dj en producer. De Britse Stanley Stevenson Byrne switcht al jaren met gemak tussen verschillende stijlen zoals liquid dnb, ruwe dubstep en funky house nummertjes. Nu komt hij met een compleet andere show naar de 013 in Tilburg.

In het jaar 2019 is zijn nieuwe album Killjoy uitgekomen. Dit veelzijdige album bevat nummers uit allerlei muziekstromingen. Met dit nieuwe arsenaal aan nummers gaat Fox het op het toeren zetten met zijn Dreamland Live Tour. Op deze trip verruilt hij deels de decks voor een microfoon, instrumenten en een band. Op onder andere de titeltrack weet de Brit zich open te stellen op een persoonlijke wijze. Na de crowd te laten zweten op feesten zoals Subquake, Rampage indoor en Liquicity Festival is het nu tijd eigen vocalist te spelen en een nieuwe snaar te raken bij de fans.

Naast een live set en een dj set komt ook randprogrammering naar de kleine zaal van het poppodium. Wie deze eer op zich gaan nemen is nog niet bekend. Wel weten we dat de avond een mix gaat worden van heerlijke oude hitjes en bijzondere nieuwe live-tracks.

>> Event

 


Meer events en meer tips van Wessel Hop?

Check de eerdere bijdragen van Wessel Hop, plus onze agendasectie.

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Alles over ADE 2021

Klik hier en blijf op de hoogte

Gerelateerd

Bass Music In Juli: De Tips Van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...

Hardstyle in juli: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....