vrijdag, december 8, 2023

Bass music in juli: De tips van Wessel Hop

-

Home » Xaverius Funk » Bass music in juli: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen geeft tips op het gebied van house en techno, Jasmijn van Broekhoven is huisspecialist der hardere stijlen en Wessel Hop weet alles van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor juli 2019.

 

Stereo Sunday

5 en 6  juli, Julianapark Venlo

Een decennium lang feest in het Limburgse Venlo. 2019 markeert het 10-jarig bestaan van festival Stereo Sunday. Het thema dit jaar: ‘Unleash Your Energy’. Deze verjaardag wordt gevierd met een breed scala aan artiesten en genres, waaronder een Blacklist hosting.

Het is niet de eerste keer dat het grootse bass muziek-festival van Duitsland een tent op zijn kop gaat zetten in Venlo. Blacklist heeft op de editie van vorig jaar samen met bass house-formatie Moksi een hosting gehad op Stereo Sunday. Ditmaal mogen de Duitse organisators op de zaterdag de tent overnemen. Moksi staat ook dit jaar weer op de line-up. Hiernaast staat er ook echte drum ‘n bass, trap en dubstep om het bass muziek-spectrum volledig af te gaan.

Bass house weet in Nederland al wel een tijdje naam te maken en daar is het festival ook bekend mee. Dit jaar zullen verder Hasse de Moor en Habstrakt daaraan eer doen. Opmerkelijke andere namen zijn Fox Stevenson, die met zijn drum ’n bass de tent komt laten skanken en het b2b-duo Flobu en Sekula, die voornamelijk bekendstaan om hun zware trap en dubstep sets. Ook staan Lost Identity, Twinx en Ricky West in de tent op de zaterdag.

>> Event


WE ARE ELECTRIC Weekender

5 t/m 7 juli, Velder Woods, Boxtel/Liempde

Met vele verschillende elektronische muziekstijlen staat er voor ieder wat wil op de WE ARE ELECTRIC Weekender 2019 te Boxtel/Liempde. Naast een aantal daghostings van onder andere Spinnin’ Sessions, Future House Music, HYTE, Disco Snolly, Herrie Met Gerrie en Smèrrig neemt het Belgische bass-fenomeen Rampage een driedaagse hosting op zich.

De organisator van ’s werelds grootste drum ’n bass- en dubstep-events (zie ook het item verderop in deze rubriek) heeft een exclusieve stage gedurende het hele festival. Het is wel voor de geest te halen dat Rampage een groot aantal bekenden meeneemt naar Boxtel. Onder de headliners vinden we onder andere Modestep, NGHTMRE, Wilkinson b2b Sub Focus, Snails en een nog onaangekondigde special guest. Hiernaast komen ook Caspa, Maduk, Delta Heavy (hier mijn recente interview met deze act), Murdock en nog veel meer.

Er staat wel een aantal opmerkelijke features op de line-up. V Recordings viert een feestelijke 25e verjaardag op de vrijdag. De Utrechtenaren van Black Sun Empire doen op zaterdag een speciale 20 Years Of BSE-show genaamd ‘Past-Present-Future’. Op de zondag staat een viertal back-to-back sets op de planning waaronder Bukez Finezt b2b Obey b2b Shiverz en T & Sugah b2b NCT b2b Zazu.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


Liquicity Festival 2019

19 t/m 21 juli, Geestmerambacht

Het is ook weer tijd voor Liquicity Festival 2019. Dit jaar met een verlengde, driedaagse editie. Het liquid drum ’n bass-festival komt naar eigen zeggen met de grootste line-up tot nu toe. Naast een aantal upgrades wat betreft line-up is ook het festival zelf erg gefocust geweest op de gehele opbouw verbeteren.

De beleving wordt verbeterd met onder andere een cashless systeem, 24-uurs winkels en douches, game hall met cinema room en volleybal velden. Maar uiteindelijk kom je toch voor de muziek. Zoals eerder gezegd is er dit jaar ook veel aandacht besteed aan de artiesten. Pendulum en Andy C zijn de twee grootste headliners dit jaar. Verder staan ook doorgewinterde dj’s Fox Stevenson, Hybrid Minds, Feint, Koven, Muzzy, Rameses B, T & Sugah, NCT en nog vele anderen klaar voor een dampende mix.

Waar Liquicity Festival zich in onderscheidt is het communitygevoel. De aanhang van de organisator refereert naar de fanbase als de Liquicity familie. Dat wordt mede waargemaakt door de korte afstand tussen de camping en de rest van het terrein. Het is een hecht festival.

>> Event


Rampage Open Air

26 & 27 juli, Kristalpark, Lommel (België)

Mijn persoonlijke hoogtepunt ligt komende maand in het Belgische Lommel. Bekenden van de elektronische muziek zullen de indoor versie van het drum and bass en dubstep feest wel kennen, Rampage Festival. Op het Kristalpark zal deze maand de eerste editie plaatsvinden van het twee dagen lange Rampage Open Air Summer Festival.

Met drie stages en meer dan honderd nationale en internationale artiesten geeft de organisatie plaats aan een heel nieuw soort festival in Europa. Er komt exclusief drum ’n bass en dubstep op de podia. Onder de headliners vallen grote namen zoals Doctor P b2b 12th Planet, Flux Pavilion en een Disciple takeover. Ook staan er een aantal nootwaardige showcases en hostings te wachten voor de bassheads. Voor een diepere kijk op de line-up, check onze line-up announcement van Rampage Open Air.

Naast de beloofde, herkenbare Rampage style of production kunnen we vele extra’s verwachten. Zo weten we al dat er een zwembad aanwezig zal zijn op de camping. Ook staan er een levensgrote voetbalmachine, mechanische stier en slingshot klaar. Verder komen er skate demo’s en staan ons nog enkele verassingen te wachten die ze nog niet hebben vrijgegeven. Deze harde gathering gaat dankzij de heftige basslines het Kristalpark met de grond gelijk maken.

>> Event


Meer Events?

Check onze agendasectie

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Murdock: “Rampage is écht een community geworden”

Binnenkort vindt Rampage, the biggest drum 'n bass & dubstep party in the world, weer plaats. Op 10 en...

Bass music tips in juli 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...