vrijdag, december 8, 2023

Bass music in mei: De tips van Wessel Hop

-

Home » Xaverius Funk » Bass music in mei: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen geeft tips op het gebied van house en techno, Jasmijn van Broekhoven is huisspecialist der hardere stijlen en Wessel Hop weet alles van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor mei 2019.

 

Korsakov – Asia Theme

Vrijdag 3 Mei, Maassilo Rotterdam

De Maassilo is komende maand het walhalla voor de drum ’n bass liefhebber. De naam Korsakov is sinds 2015 gegroeid tot één van de bekendste noemers in de bass-scène van Nederland. Met meer dan 30 grote namen op de line-up wordt het tijd om Rotterdam, de thuishaven flink te laten trillen. Verwacht headliners zoals Andy C, Sub Focus, Wilkinson, Spor en tot slot Modestep in een b2b met Hedex.

Onder de andere namen vinden we oude bekenden van Korsakov, zoals Drumsound & Bassline Smith, High Maintenance en Teddy Killerz. Ook Droptek – vorige maand nog op Korsakov met zijn speciale Symbiosis album release party – is er weer bij. Daarnaast maken een aantal anderen een entree in de reeks, denk hierbij aan artiesten als Muzzy, 1991 en Maduk.

Eerder werd al aangekondigd dat er minder tickets verkocht zouden worden, omdat er dan genoeg ruimte zou overblijven om vrij te dansen en bewegen. De zalen van de Maassilo worden verdeeld in drie Aziatische thema-area’s: China (Hong Kong), Japan (Tokyo) en Indonesië (Bali). Ook gaat er Aziatisch eten verkocht worden.

>> Event


Liquicity Antwerp

Zaterdag 4 Mei, Trix Antwerpen

De community van het Belgische Liquid drum ’n bass-merk groeit al tien jaar lang door. Deze maand strijkt Liquicity neer in het Antwerpse Trix voor het zesde jaar op rij. Goed om te weten: de voorgaande vijf jaar vonde hier enkel uitverkochte edities plaats.

In de Vlaamse venue staan twee zalen paraat met wederom een breed aanbod aan artiesten. Met onder andere Feint en Maduk op de namenlijst bereiden de fans zich voor op een avond met herkenbare liquid tunes. Ook komen er een aantal Belgische namen, zoals D-Nasty en Murdock hun land vertegenwoordigen. Hiernaast komt nog een ruim tiental aan andere artiesten optreden.

Later in het jaar zal de organisator voor het derde jaar op rij in Nederland het Liquicity Festvial opzetten. Dit jaar wordt het eerste jaar dat het evenement twee volledige dagen in beslag gaat nemen, wat gevierd wordt met opnieuw een legendarische line-up zoals we van ze gewend zijn.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


NOX VI presents: Camo & Krooked

Zaterdag 25 Mei, Effenaar Eindhoven

De grootste Oostenrijkse naam uit de elektronische muziek komt voor een extended set naar Nederland. Het duo Reinhard Rietsch en Markus Wagner, artiestennaam Camo & Crooked, gaat voor het eerst in hun 12-jarige carrière een set spelen van 3,5 uur.

Het wordt de eerste keer dat de bass musici de zalen van de Effenaar gaan betreden en naam gaan maken bij de NOX evenementen. Naast het tweetal komt ook de Nederlandse Signal naar Eindhoven. Traditiegetrouw neemt NOX ook de lokale residents mee. De avond wordt gehost door Daxta MC, onder andere bekend van zijn hostings voor het duo en anderen dj’s als Loadstar, DC Breaks en Mind Vortex.

NOX VI presents: Camo & Krooked belooft een zeer unieke avond te gaan worden. Helaas voor de late fans: de show is inmiddels al uitverkocht.

>> Event


PRSPCT – “The Hardcore Drum & Bass Resurrection”

Woensdag 29 Mei, Factory 010 Rotterdam

PRSPCT – ‘The Hardcore Drum & Bass Label’ – komt eind mei een brute avond neerzetten in de Nederlandse havenstad. Dit record label staat al voor lange tijd bekend om de unieke muziekkeuze en programmeringen. Ze geven thuis aan alle vormen drum ’n bass, hardcore en breakcore, veelal gecombineerd in genres als crossbreed – een combinatie van industrial hardcore en drum ’n bass.

Met drie verschillende area’s gaat het een avond worden die voor iedereen in de scene wel wat te bieden heeft, zelfs film. PRSPCT heeft in area 3 een screening van een hoop documentaires, waaronder No Sleep Till PRSPCT. De main area staat in het teken van een breed scala aan drum ’n bass, variërend van de rauwe sound van Limewax en Thrasher tot de diepe rollers van The Upbeats en Audio. De tweede stage wordt gehost door een zes uur lange set van The Outside Agency, die al jaren bekend staan om hun unieke crossbreed muziek. Die set wordt gevolgd door nog één andere dj.

Verder belooft het een speciale avond te worden voor de Duitse dj en producer Panacea. Hij werd bekend in 1997 en de performance die hij neer gaat zetten op deze editie van PRSPCT zet een punt achter zijn drum ’n bass optredens in Nederland. De artiest heeft aangekondigd de focus in de toekomst te zetten op het producen en performen van Techno.

>> Event


Meer Events?

Check onze agendasectie

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Bass music tips voor mei 2022: de beste highlights van deze maand

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Report High Tea: De Nacht Staat Op, en de Melkweg stroomt vol

Op zaterdag 12 februari droeg drum ’n bass label/event High Tea Music bij aan het grote nachtprotest 'De Nacht...