vrijdag, december 8, 2023

Bass music in november: De tips van Wessel Hop

-

Home » Xaverius Funk » Bass music in november: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen geeft tips op het gebied van house en techno, Jasmijn van Broekhoven is doorgaans huisspecialist der hardere stijlenen Wessel Hop weet alles van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor november 2019.

 

Korsakov – Weekender Indoor Festival

1 en 2 november, Maassilo Rotterdam

Misschien wel hét Nederlandse drum-‘n-bass evenement van het jaar. De maand november begint met een tweedaags indoor walhalla voor iedere liefhebber van het genre. Er komen 9000 bezoekers af op ruim 80 wereldbekende acts en de terugkeer van de Korsakov hologram v2 show.

Chase & Status, Netsky, SIGMA en Camo & Crooked zijn tot headliners gekroond. Maar de main area heeft het hele weekend een breed scala aan mooie namen. Zo zijn er solo-sets van Macky Gee, Matrix & Futurebound, My Nu Leng en showcases van Critical Music Soundsystem: Kasra Critical b2b Enei b2b Levela, High Tea Music: T & Sugah b2b Dualistic en Technique Recordings: Drumsound & Bassline Smith b2b Tantrum Desire b2b L Plus ft. Youngman.

Hiernaast heeft Eatbrain League de mogelijkheid gekregen op beide dagen een statement te maken met op de ene dag Jade x Mindscape x L33 en op de andere dag State of Mind x Agressor Bunx x Fourward. MC Coppa mag de twee optredens begeleiden. Tot slot zijn er nog zeer stevige back to backs op de main van Audio b2b Mefjus en Calyx & TeeBee b2b Break.

Met nog drie andere stages krijgen alle subgenres de gewilde aandacht. Zo vinden we de heerlijke anthems en liquid van Brookes Brothers en Fox Stevenson in area 2, de zweterige neuro van ABIS b2b Imanu, Zombie Cats en Billain in area 3, en de energieke jump-up van Kanine, Jayline en Annix in area 4.

>> Event


Ignition: Spotlight

Zaterdag 16 november, De Helling, Utrecht

Een nieuwe editie van Ignition waar talent in de spotlight gezet wordt. Dat is de reden dat er slechts enkele namen op de line-up staan voor deze intieme editie. De organisatie heeft een geschiedenis met zeer goed bezochte raves die altijd snoeihard gaan en die trend wordt nu voortgezet in Utrecht.

Vanuit Engeland komen twee namen over die beiden getekend zijn bij het populaire Amerikaanse label Disciple Records: Dodge & Fuski en Chime. Chime staat bekend om zijn ramharde dubstep waar veel gebruik gemaakt wordt van glitchy videogame invloeden en twinkelende geluiden. Dodge & Fuski is een duo dat ook al jaren mee gaat. De heftige dubstep setjes worden vaak vergezeld door lekkere old-school tunes en enkele jumpy glitch-hop tracks. De Iraanse producer Soltan is de derde en laatste headlining act. Deze man heeft naam gemaakt met releases op het Never Say Die label en zet alles op alles om de zaal kapot te maken.

Verder is er ook local support aanwezig. Kadaver, Karimooo en Entah zijn drie acts die de mogelijkheid krijgen om in de spotlight te springen. Fans van de scene kennen deze heren, ze gooien vaker flinke riddim-setjes op verschillende andere events.

>> Event

 


Volg TIOH op Facebook:


UMRA: Unleashed

Vrijdag 29 november, Dynamo Eindhoven

Underground Eindhoven krijgt het binnenkort voor de kiezen. De duistere, diepe muziek die we kennen van UMRA Events krijgen een nieuw podium bij Dynamo. Dit is voor de organisatie een belangrijke stap met betrekking tot de toekomstplannen (hier mijn recente interview daarover). Met de donkerste kanten van de drum-‘n-bass, dubstep en techno scenes gaat de organisatie twee kamers vullen.

Zoals we gewend zijn van UMRA line-up releases, blijft het vooralsnog bij hints naar de artiesten. Op de eerste artist announcement na zijn er alleen nog maar labels en nationaliteiten bekend van de andere acts. Wel al aangekondigd is de Bosnische dj/producer Billain. Hij komt ruige neuro op de crowd gooien en doet dit mede met bangers van zijn nieuwe album ‘Nomad’s Revenge’.

Wat we verder vast kunnen stellen is dat de andere headliner een Amerikaanse producer is die verbonden is aan Mad Decent en Mau5trap, het label van Deadmau5. Naar aanleiding van het eerdere interview met Yunus, de man achter de schermen, gaat het om een zeer experimentele act. Verder zal er in de main area een Nederlander van Bass Entity en Diverge Records komen. Tot slot is er support van de UMRA family, hun resident dj’s.

>> Event


High Tea Tilburg

Vrijdag 29 november, Club Smederij, Tilburg

In November gaat ‘the living room for Drum & Bass heads’ naar Tilburg. Naar eigen zeggen wordt de industriële Club Smederij omgetoverd tot een gezellig, warm huis voor de fans. De organisatie staat bekend om de aangename sfeer die op de feesten hangt, zo dus ook voor het eerst in Brabant.

Op het artiesten-roster van de avond staan onder andere de smakelijke tracks van Liquicity-hoofdpersoon Maduk en de kolkende diepe basslines van Levela. Natuurlijk gaan main-men T & Sugah wat lekkers voorschotelen en High Tea-bekenden Lexurus, Zazu en Dustkey schuiven ook aan. Om een klein beetje te variëren op de liquid en deep drum-‘n-bass vibes komt de crew van State of Unrest met Monkey Madness een showcase neerzetten.

>> Event

 


Meer Events?

Check onze agendasectie

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

De top 3 bass releases in februari 2023: deze tracks mag jij niet missen

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Bass music tips in oktober 2022: deze highlights mag je niet missen!

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...