donderdag, oktober 5, 2023

Bass music in september: De tips van Wessel Hop

-

Home » Xaverius Funk » Bass music in september: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen geeft tips op het gebied van house en techno, Jasmijn van Broekhoven is huisspecialist der hardere stijlen en Wessel Hop weet alles van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor september 2019.

 

Neuron x Impulse | A.M.C.

Vrijdag 13 september, Nieuwe Nor Heerlen

Het nieuwe nachtseizoen van poppodium de Nieuwe Nor wordt afgetrapt met een knaller. Organisatoren Neuron D&B en Impulse D&B slaan hiervoor de handen ineen. Op eerdere drum ’n-bass avonden in de Limburgse stad vond je namen als No Concept, KOLT, The Outsiders, Abstrakt Syntax en Pythius. Ditmaal komt niemand minder dan A.M.C. met een handjevol vrienden het soundsystem wakker schudden.

De labelbaas van Titan Records heeft de afgelopen tijd veel shows onder zijn hoeden genomen, samen met de tevens Britse Turno. Als dj-duo hebben de heren afgelopen seizoen ook op Rampage Open Air en NOX In The Woods gestaan. Toch neemt A.M.C. het weer even op zich om solo shows te geven. Zo stond hij als een na laatste aan de decks op de laatste avond van het Tsjechische Let It Roll 2019. Met de komst van een solo LP genaamd ‘Energy’ werd het tijd voor de Nieuwe Nor om meneer in het zuiden een crowd plat te laten draaien.

Verder staat er op de avond een tijdvak gepland voor de neuro-liefhebbende mannen van Monkey Madness, Amplified Events resident Minzo en een Neuron D&B x Impulse D&B showcase. Dit allemaal onder begeleiding van Hyphen MC.

>> Event


Liquicity Family Day

Zaterdag 14 september, Thuishaven, Amsterdam

Vriendschap en drum ’n bass gaan hand in hand. Dat bewijst Liquicity met de Family Day al 3 jaar op rij. De weekender van de organisatie staat bekend als een van de gezelligste en meest knusse liquid-feesten die er bestaan. Net als het weekendfestival staat dit daytime event in het teken van de kenmerkende muziek, creatieve stages en extra activiteiten.

Er zijn twee stages te vinden, zowel een indoor als een outdoor podium. De headliners voor 2019 zijn de Britten Fox Stevenson, Hybrid Minds en Metrik. Alle drie bekenden van de Liquicity-noemer, met eerdere releases en performances bij het drum ’n bass-concept.

Naast de main acts zullen meer dan tien andere artiesten hun kunsten vertonen, waaronder Cyantific, Artificial Intelligence, GLXY, L Plus, Polygon en The Outsiders. Allen zullen ze bij dit intieme minifestival draaien op de bekende Thuishaven-gronden van Amsterdam, waar ook de vorige edities plaats hebben gevonden.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


Next Level Label Night #01

Vrijdag 20 september, Cultuurpodium Perron, Rotterdam

Komende maand maakt een nieuw label de entree in de wereld van de bass-muziek. Next Level is een nieuw platenlabel dat probeert het gat tussen diepe en harde dubstep te overbruggen. Met zowel grote namen als nieuwe talenten op het artist roster gaan ze een eerste label night tegemoet. Dit doen ze in een zaal waar voorheen al grote bass-artiesten en concepten hebben gestaan, Cultuurpodium Perron.

Onder de artiesten van Next Level vinden we een aantal bekende dj’s en producers. Met meerdere EP’s en singles op Disciple Records is Bukez Finezt een goed voorbeeld. De Duitser – die ook deze avond aanwezig zal zijn – heeft al veel verschillende stijlen op zich genomen, variërend van harde brostep tot old-school dub. Andere signings die op de line-up staan zijn Hebbe – weliswaar in een back-to-back met Melle, Nicon en Ternion Sound.

De special guest van de avond is het populaire Nieuw-Zeelandse duo Truth. Met hun diepe dub-sounds en ruige basses komen ze de ‘bassment-session’-ideologie van het label Deep, Dark & Dangerous demonstreren. Deze mannen zijn al sinds 2015 niet in Nederland geweest, een welkome gast dus op deze eerste labelnight.

>> Event


BASE TRAXX | Noisia (Dj set)

Vrijdag 27 september, Complex Maastricht

Limburg krijgt in september flink wat diepe drum ’n bass voor de kiezen. Na Heerlen is ook Maastricht aan de beurt. De Maastrichtse bass music-organisator State of Unrest heeft voor deze nacht een Nederlandse grootheid weten te strikken.

De line-up is nog niet compleet, maar iedereen die een klein beetje affiniteit heeft met bass music kent de grote naam van avond: Noisia. Het Groningse trio is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste drum ’n bass en neurofunk-entiteiten in de scene. Diens muziek is niet alleen op raves en festivals te vinden. De heren hebben ook hun rol gespeelt in games, Hollywoodfilms en remixes van de grootste artiesten.

De andere aangekondigde namen zijn Monkey Madness en Havey & Bulack, die ook allemaal eerder deze maand in Heerlen te zien zijn bij A.M.C. in de Nieuwe Nor. Hiernaast draaien ook Lahoax en Peachy een set. Er zijn nog twee timeslots bekend te maken, die laat de organisatie nog even aan de verbeelding over.

>> Event


Meer Events?

Check onze agendasectie

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

De top 3 bass releases in februari 2023: deze tracks mag jij niet missen

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Bass music tips in juli 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...