zaterdag, september 23, 2023
HomeFeaturesBassjackers over de eerste shows sinds COVID: ‘Dit voelt echt lucky!’

Bassjackers over de eerste shows sinds COVID: ‘Dit voelt echt lucky!’

Terwijl we in Europa nog middenin een zware lockdown zitten, wordt aan de andere kant van de wereld (Azië, Australië) alweer ‘gewoon’ gefeest. Als een van de eerste Nederlandse acts lukte het Bassjackers om daar op te treden. De EDM-headliner toert momenteel door Taiwan voor een aantal clubshows. TIOH videobelde met Bassjackers-dj Marlon Flohr, die als een kind zo blij is dat hij weer mag optreden. “In het weekend zijn er weer volop shows. Dat is wel echt heel vet.”

Net als iedereen in de scene en daarbuiten heeft Bassjackers te maken gehad met een krankzinnige tijd. Maar Marlon Flohr, de optredende helft van het uit Brabant afkomstige EDM-duo, mag zichzelf gelukkig prijzen weer ‘on the road’ te zijn. Als we hem spreken, tijdens een videocall vanuit zijn hotel in Taipei, is hij er nog steeds ‘helemaal vol’ van. 

“In het begin was het wennen, het is immers 10 maanden geleden dat je een echte clubshow hebt gedaan. Ik had er superveel zin in, maar was ook zenuwachtig. Je weet natuurlijk ook niet hoe het zal zijn. Het publiek hier heeft in principe geen week gemist. Die staan al het hele jaar door in de club. Het was een rollercoaster van emoties, maar bovenal gewoon supervet.”

Je zit letterlijk in een normale wereld, waar corona geen ding is

- Advertisement -

Gedoe

De allereerste show was in Taiwan, in Taichung. “De bedoeling was dat we in met oud en nieuw eerst in Bangkok zouden draaien. Daar bleef ik samen met een groepje andere dj’s twee weken in quarantaine, dan zouden we daar op een festival draaien en twee clubshows doen. Dat ging niet helemaal zoals gepland. Mid-quarantaine was er een uitbraak.” De shows gingen niet door.

Het was al een heel gedoe om daar naartoe te kunnen. “Je moet gezondheidstesten doen, papieren invullen om in het vliegtuig te kunnen en ook het reizen was een stuk heftiger dan normaal. Natuurlijk niet qua drukte, maar wel de ervaring eromheen. Je hebt overal temperatuurchecks en mensen in de speciale pakken; het was net een grote film.”

Hoe ben je uiteindelijk die tijd doorgekomen?

“We waren in quarantaine met een aantal dj’s die ook op het festival zouden draaien: Jay Hardway, Nervo, Danny Ávila en wat anderen. Mijn verloofde was hier ook, maar we mochten niet samen in quarantaine. Toch is het wel chiller dan normaal, want ik ben vaak alleen op pad geweest. In Thailand is het heel relaxed. Ik had een balkon, een zonnetje en lekker eten, dus wat dat betreft werd er goed voor ons gezorgd.” 

“De shows gingen niet meer door, maar Taiwan stond nog op het programma. Al was dat ook niet meer zeker, want daar waren er ook een paar gevallen. Zij hebben toen ook de grens dichtgegooid, maar omdat wij al het papierwerk en de visums al in orde hadden, mochten wij Taiwan binnen en hier twee weken in quarantaine. Hier ging het er wel wat strenger aan toe: je mag niet naar buiten, elke dag heb je een gezondheidscheck en sms’jes of telefoontjes van de politie. Je gps wordt gevolgd, dus mocht je naar buiten gaan, dan gaan ze op zoek. Mijn telefoon was ook een keer uitgevallen, toen stonden er meteen 3 agenten voor de deur om te kijken of we nog wel in het appartement waren.”

“Dan kom je daar na twee weken uit en zit je letterlijk in een normale wereld, waar corona geen ding is. Ik voel me echt lucky dat ik hier kan zijn en dit kan doen.”

>> Zie ook: Bassjackers: ‘Game Destiny is puur passieproject’ (video)

Wat heeft het afgelopen jaar met jou als mens gedaan?

“In het begin is het een beetje onwerkelijk. Daarna ga je denken aan hoelang het gaat duren en waar het naartoe gaat. We wilden gas bijgeven en zorgen dat we er sterker uitkomen als het voorbij is. Ralph (producer van Bassjackers, red.) zat meer dan ooit in de studio en ik zat er vaker bij. We zaten vol op de muziek en op alles wat je kunt doen. Ook hielden we zoveel mogelijk contact met de fans, via allerlei originele en minder originele ideeën, zoals livestreams, een quiz, work-out sets en alles om het leuk te houden voor iedereen.”

“Natuurlijk zijn er geen shows en zie je je businessmodel als het ware inklappen, Maar je moet niet vergeten waarvoor je het doet: omdat je het leuk vindt om te doen en voor de fans. Je moet door blijven gassen en vol goede moed erin gaan. Op die manier is het voor ons wel voorbijgevlogen en we hebben er leuke dingen aan overgehouden.”


Voordat je verder leest…

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1_Support-This-Is-Our-House.png
Hopelijk waardeer je onze content. Die is gratis maar niet goedkoop. journalistiek is vakwerk. De inkomstenbron om die uit te financieren is door de coronacrisis echter flink aangetast. Steun ons daarom, zodat we mooie dingen voor je kunnen blijven maken. Check hier hoe dat kan. Je kunt ons ook indirect helpen, door ons bereik mee te vergroten. Volg onze socials en wijs ook muziek-liefhebbende vrienden op onze Facebookpagina en Instagram! We hebben ook een wekelijkse nieuwsmail. Alvast bedankt!

“Je gaat een beetje ‘out-of-the-box’ denken en doen. Ik vind dat daar toch al leuke dingen uit komen en dat er hele vette muziek is uitgekomen dit jaar. Veel dingen die wij doen zijn gericht op live publiek en festivals.”

“Het is fijn dat ik dat nu wel live kan draaien, want dan zie je dat het meteen goed werkt en krijg ik weer ideeën en feedback waar Ralph weer mee aan de slag kan. Dat element mis je wel in de coronatijd want vooral in onze muziek, is dat live-element toch weer een terugkoppeling naar de studio. Het is dan fijn dat dat er nu weer een beetje is.”

“Voor mij is het ook een tijd geweest van reflectie, van inzien hoe tof het allemaal was, wat je hebt gedaan al die jaren. Zo kun je ook een beetje terugkijken, want het is allemaal in een sneltreinvaart gegaan. Je staat niet altijd stil bij waar je precies mee bezig bent. Je gaat gewoon door: dan zit je weer in de VS, dan weer in Azië en zo heb ik het 8 jaar lang, non-stop gedaan.”

“Ik denk ook, als dit dadelijk voorbij is, dat ik er met nog meer plezier in ga en ik ook de keren dat ik er minder zin in heb beter in perspectief kan zien. Ik denk dat zo’n moment voor iedereen wel goed is, om dankbaar te kunnen zijn voor wat we wel hebben.”

Zie onder het video-interview met Marlon van Bassjackers:

Heb je nog een boodschap voor de party people in Nederland?

“Door deze ervaring zie ik wel dat er ook licht is aan het einde van de tunnel. Ik denk dat we met z’n allen nog even sterk moeten zijn en moeten doorzetten. Hopelijk dat ik zo snel mogelijk weer een live feestje kan doen bij jullie en dat we met z’n allen weer helemaal los kunnen gaan. Ook aan de mensen die ons volgen en ook de mensen die onze livestreams hebben gecheckt: Super bedankt en hou je nog even taai. We komen er weer aan, echt!”


Zie ook: Garantiefonds voor evenementensector aangekondigd; en testevenementen op korte termijn
- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

De oordoppentest: welke partyplug is het fijnst?

Een kwart van de jongeren in Nederland heeft gehoorschade en met dat feit is het belang van het dragen...

Overlijden hardstyle-dj Delete slaat in als een bom

Met grote verslagenheid heeft de dancewereld kennisgenomen van en gereageerd op het overlijden van Ryan Biggs, beter bekend als...