donderdag, augustus 5, 2021
HomeFeaturesIN BEELD: Broeikas Breda

IN BEELD: Broeikas Breda

-

Wie uit area 076 komt en van een goed potje deep/tech house en techno houdt, kan niet om Broeikas heen constateerden wij eerder al. Het collectief uit Breda bewees dat zaterdag andermaal met een fijne editie in de Graansbeurs. Fotografe Iris Rijskamp (The Flashbacks) was er, net als wij, bij en selecteerde voor Our House haar 10 favoriete foto’s (zie onder).

Toegegeven, de Graanbeurs is een wat vervallen bedoening geworden. Sinds de tijd dat ene Tijs Verwest in een donker, klein zaaltje genaamd de Spock vinyl stond te draaien als een nobody is er weinig meer aan veranderd.

Maar Broeikas zette daar zaterdag een fijn feestje met goede sfeer en kwaliteitsmuziek tegenover. Geen Tiësto-tunes hier, wel veelal melodieuze, verfijnde klanken met op het eind een diepe, stevige duik.

- Advertisement -

>> Zie ook: JP Enfant op Broeikas – ‘Underground hier weer in bloei’ <<

De zingende dj/producer Satori (live) was een vroeg hoogtepuntje in de grote zaal, waar Fransman Rafael Cerato en headliner/afsluiter Third Son vervolgens stevig doorpakten.

In de bovenzaal/rookruimte ging het ondertussen al de hele avond in een hoge versnelling, met Heer & Meester, Deep Dimension en Lazee Larry b2b Murten.

Nu is het aftellen naar de 2e verjaardag van Broeikas. Die wordt op 16 april gevierd met o.a. Lucky Done Gone en een back to back-optreden van Patrice Bäumel met Locked Groove.

Broeien zal het weer! Maar eerst nog even terugspoelen met de 10 mooiste platen van zaterdag, van de hand van Iris Rijskamp:

BroeikasBROEIKAS_FLASHBACKS-2188BROEIKAS_FLASHBACKS-2276BROEIKAS_FLASHBACKS-2305BROEIKAS_FLASHBACKS-2313BROEIKAS_FLASHBACKS-2502BROEIKAS_FLASHBACKS-2585BROEIKAS_FLASHBACKS-2641BROEIKAS_FLASHBACKS-2775BROEIKAS_FLASHBACKS-2809

Check hier het volledige fotoalbum.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Eendaagse festivals ontvangen max. 750 bezoekers: messteek in de rug van organisatoren

Maandag 2 augustus heeft het kabinet een beslissing genomen over de eendaagse festivals deze zomer. Eigenlijk zou het...

Grote festivals in België kunnen per 13 augustus met digitale pas: Covid Safe Ticket

Terwijl Nederlandse party people nog in spanning afwachten of het uitgaansleven medio augustus weer opengaat, is de kogel in...